Alkemiska Akademins vishetstempel i etern

Graalresa del 2: Cornwall

Den andra delen av vår graalresa förde oss söderut och mot den magnifika kusten i Cornwall.

Vi stannade för lunch i den söta lilla byn Boscastle och därefter var det tid för Museum for witchcraft and magic. Ett fascinerande museum proppfullt med magiska artefakter.

Därefter for vi vidare till Tintagel där vi skulle stanna de sista nätterna på Camelot Castle. Ett fantastiskt boende med vidunderlig utsikt över havet som blev vårt hem och vår borg när vi utforskade allt som Tintagel hade att bjuda på.

Läs mer här …

Graalresa till Avalon

Så var vi äntligen åter på Graalens pilgrimsfärd till Englands heliga platser. Resan hade blivit uppskjuten flera ggr pga av pandemin men nu var vi 19 pilgrimer som möttes upp på Bristol flygplats för att bege oss till vårt första stopp som var Stanton drews stencirklar.

Det är en dold pärla som har Englands näst största stencirkel efter Avebury. Området har tre stencirklar och geofysiska undersökningar 1997 visar att det innanför den fanns nio koncentriska ringar av ekstolpar (400-500 st) samt ett dike som dateras till 3500 f.v.t.

Alla deltagare fick det mestadels nyskrivna kompendiet på 80 sidor, en anteckningsbok och sin egna lilla graal som skulle brukas för alkemiska elixir under resan. Därefter egentid att förnimma platsen, dess energier och tala och lyssna till de levande stenarna …

Läs mer här …

Ett alkemiskt årshjul

Sophiatemplet och Alkemiska Akademin erbjuder dig som vill ha mer alkemi, magi och helgad kraft i ditt liv en prenumeration på alkemiska paket med en tillhörande nyskapad imagination för att inspirera till årets stora högtidsfester. Du får ett paket postat till dig inför sommarsolståndet, höstdagjämningen, vintersolståndet, vårdagjämningen och för att knyta ihop det alkemiska året i en kvintessens kommer ett sista paket inför sommarsolståndet 2023. 

Imagination

Paketen innehåller minst ett alkemiskt elixir med instruktioner och därtill växlande efter säsong smörjelseolja, salter, örter, medaljonger, magiska tips, kristaller och annat härligt som hjälper dig att alkemiskt fira årets högtider. Du kan bruka det själv eller tillsammans med andra i ett firande.

Tillsammans med paketet får du en länk till en imagination som öppnar portalen in i respektive årstidsfest och som stärker ditt personliga alkemiska arbete. Genom ett alkemiskt årshjul får du också en kontinuitet i din andliga process som är främjande för transformation och positiv utveckling.

Ett alkemiskt årshjul med fem paket samt 5 imaginationer kostar 2500 kr. Du kan även beställa ett paket för 650 kr. För att ta del av detta erbjudande maila namn och adress till: katarina@sophiatemplet.se så får du kontouppgifter. Antalet är begränsat så det är först till kvarn … Välkommen att vara med och skapa en mer gyllene era!

Tempelprästinnan 20220404

Por Tu O Gral – invigningsresa

Under oktober var vi på en både mäktig och så härlig invigningsresa med Alkemiska Akademin till Portugals heliga platser. Här kommer lite glimtar från vår resa som blev både hänförande och mer kraftfull än både ord och bild kan förmedla…

Vi startade vår resa med en natt i Lissabon som är en av Europas äldsta städer, äldre än London, Paris och Rom. Namnet kommer från stadens förhistoriska namn Olissipo som förmodligen kommer ifrån keltiska Olisippo, Lissoppo. Både fenicier och greker hade handelsplatser där. Det var genom grekerna namnet Olissipo senare fördes vidare till romarna. Enligt gamla legender uppfördes staden av Odysses vars latinska form Ulysses gav staden det romerska namnet Ulyssippo. Lissabons historiska centrum ligger på sju kullar vilket länkar staden med andra berömda sjukullarsstäder såsom Jerusalem, Aten, Rom, Edinburgh, Prag och Barcelona

Vi inkvarterade oss i det vackra gamla platset Palacio das Especiaris i Barrio Alto som är ett av få palats som överlevde jordbävningen i mitten av 1700-talet. Det blev verkligen en härlig första kväll på vår invigningsresa med god tapasfest till billigt pris på Tapas n´Friends Trinidade och därefter blev det Fado-sång och även lite dans för en del av oss … Vi kände hur som Lissabons eter har öppnats och välkomnat oss stort under vår första kväll och natt i Lissabon.

Dagen efter var solig och varm och det var valfri förmiddag för alla som började med fullödig frukost med en pianist som ackompanjerade allt fint. En del deltagare begav sig på sightseeing och andra vilade ut och solade på terassen efter resa och nattliv. Det slog mig att så här kan man också ha det en dag på jobbet … På hotellets terass mötte jag ett kraftfullt uttryck av min daimon och tillbringade en skön stund i solen innan det var dags att samlas åter alla.

Under romersk tid kallades Portugals landområde för Lusitanien. Namnet är en förening av Lux – ljus och tanit – fenicisk mångudinna och gudomlig jungfru som likställs med gudinnan Isis. Hennes emblem är en förening av det egyptiska ank-korset som är symbolen för evigt liv och tillsammans med månskäran. Lusitaniens latinska form, Lux Tanit, betyder förråd av ljus eller fördold plats. Av namnet Lusitania kan vi utläsa att det portugisiska kungadömet är ett land där kunskapen om det eviga ljuset finns gömt för den med insikt att åter uppenbara.

Vi promenerade ner till floden vid Lisbon Urban Beach – Praia Urbana de Lisboa där vi höll en imagination och begrundan av initiationens hav och gudinnan Tanits ljus i Lusitanien. Därefter gick vi på lunch i den gamla saluhallen.

Efter lunch tog vi minibussarna och färdades till det magiska Sintra vars vackra natur och bergsområden ansetts vara heliga sedan uråldriga tider. I forntiden kallades bergen för Månens berg av kelterna och Mons Sacer – De heliga bergen – av grekerna som byggde ett tempel helgat mångudinnan Militha. Romarna återtog kulten och det keltiska namnet som Lunae Mons – Månens berg. Namnet Sintra anses härstamma från Cynthia – den grekiska och romerska mångudinnan – som är bildat av ordet Kynthos vilket är namnet på ett berg.

Vårt första stopp var i den gamla herrgården med vacker trädgård – Quinta Da Ribafria som var helt folktomt och nyligen öppnat för allmänheten. Likt många poeter och konstnärer lät vi oss här transformeras genom tarot och ritual vid brunnen och fann sedan en ny vision som målades i solens sken. Det blev en underbar eftermiddag i gudinnans heliga natur som från en svunnen tid och därefter åkte vi till det vackra hotellet inne i Sintra och checkade in och åt middag.

Nästa dag var det dags för en av de absoluta höjdpunkterna som vi förväntansfullt velat föra vår grupp till i en helt översinnliga och magiska parken Quinta da Regaleira. Vi promenerade tillsammans den vackra gamla leden allt medan solen och värmen ökade efter morgonens grå dimma. Det blev sannerligen en magnifik intiationsväg genom hela området i det esoteriska underlandet.

Initiationen som vi planerat följde Dantes Gudomliga komedi och startade med en imaginativ resa och sedan reell färd ner i underjordens olika riken genom initiationsbrunnen. Vi vandrade i underjorden som leddes oss till vattenfallet såsom en försmak av Eden. Därefter steg vi in genom Österns grotta och vandrade genom tunnlarna och arbetade med själens dualiteter. För att sedan stiga pånyttfödda upp ur den gamla brunnen och arbeta med vår änglakropp. Därefter följde en uppstigning genom paradisets 9 nivåer där vi skådade den gudomliga rosen varefter vi klättrade upp i Sintras torn. Vi vägleddes av Beatrice och vår högre skyddande ängel.

Vi avnjöt en god lunch i parken efter den mycket kraftfulla initiationsvägen och efter lunch vandrade vi in i labyrintgrottorna med fokus på livet som ett äventyr. Vi steg åter ut längs gudarnas och gudinnornas väg och dagen avslutades vid kapellet och enskilt besök i Palatset.Seneftermiddagen var valfri och en del deltagare vandrade eller tog tuck-tuck upp till det färggranna Pena-palatset medan andra slog sig ned för vila på torget i Sintra följt av meditation och vila.På kvällen samlades vi alla trötta men så hänförda på restaurangen med det passande namnet Metamorphosis, för en god middag bortanför turiststråken. Kvällen var fylld av innerliga och intressanta samtal och därefter avslutade vi på den lokala baren där vi också bokat eget bord i den rökfria delen.

Nästa morgon var det förutspått regn och åska hela dagen sedan länge men vi har försynen med oss och fick en underbar dag Monserrate utan en enda regndroppe och sol som silade ner mellan molnen. Monserrate var en av de fantastiska platser som gjorde att Sintra av författare och konstnärer som Lord Byron omtalade Sintra som vårt jordiska Eden. Vi vandrade runt i den stora sköna trädgården som spirade av viriditas-kraft och växtlighet hämtad från jordens alla hörn.

Vi steg in genom Arkadiens nyckel-lösa dörr till Älvrikets kapell och gjorde en ceremoni kring brunnens kvintessens och dop i eldvatten. Thomas Cargill skrev i sitt poem om Monserrate Fairy life in Fairy Land om kyrkoruinen som idag är övervuxen av natur med träd som slingrar sig in i hålrum och portaler. Det är sannerligen en både fridfull magisk plats där man förnimmer älv-rikets alla väsen. Naturen är förenad med kulturen i detta lilla naturtempel och man inser varför Sintra kallas vårt Eden.

Vi mötte väktardaimonen i form av en ensam häger när vi steg in i Eden och sedan på vägen ut såg vi den flyga i väg …

Vi begav oss efter lunch utomhus i soldiset och inköp i trevliga butiken, till Tempelriddarnas stad – Tomar – där vi checkade in på det pampiga Hotel dos Templarios. Jag och Tommy tog en promenad genom den tysta staden på jakt efter lite örter och andra preparat mot förkylning och till vår glädje fann vi förbundsarken i en tempelriddarshop alldeles nära hälsokosten. Från balkonen satt jag i solnedgång och skådade den vackra utsikten mot klostret som skulle besökas nästa dag.

Staden Tomar föddes innanför murarna till klostret Convento de Christo som grundades 1162 av tempelherreordens stormästare Gualdim Pais. Två år tidigare hade man börjat bygga Tomars slott för att försvara landets södra gräns mot saracenerna. Pais översåg byggandet av rotundan vilken var inspirerad av Jerusalems rundkyrka och som skulle komma att bli tempelherreordens högkvarter i Portugal. Lokala legender förtäljer att Pais valde platsen av högst mystika skäl. Genom gudomlig inspiration och användandet av geomantik såg Pais att det var en predestinerad plats som skulle bringa lycka. Detta förstärktes av de sju kullar som omringade platsen, precis som Jerusalem, Rom och Lissabon.

I Tomar uppfördes en rotunda utan dörr. Man kunde endast träda in via en hemlig kammare som användes vid hemliga invigningsmysterier. På Kungen av Portugals sigill på chartret som tilldelade tempelriddarna en tredjedel av landet kan vi utläsa PORTUG-R-AL. Kungens sigill innehåller ett anagram som också kan utläsas POR TU O GRAL: Genom dig, graalen. Således har regionen sedan dess haft en stark koppling till graalens invigningsmysterier.

Initiationens väg som vi vandrade med gruppen genom Castelo Do Convento De Cristo ledde oss genom graalen till arken med hjälp av Hermes Trismegistus…

Stora delar av vår härliga grupp samlas och skådar både uppåt och nedåt …

Prästinnorna sjöng sig igenom både rundkyrkan och andra heliga rum där det var en mäktig akustik …

I Portugal löstes tempelriddarorden aldrig upp liksom i Frankrike på kungens och påvens order utan man tog alla deras tillgångar och mark men efter ett antal år stod de upp som Kristusorden och fick allt tillbaka. Man förstår varför grundarna av det nya riket por tu o graal ville skapa en moderkyrka för att balansera den patriarkala romkyrkan. Detta fick oss att begrunda vikten av att i kritiska situationer inte reagera utifrån rädsla utan att ta djupa andetag för att agera strategiskt för kärleken. För störst av allt är kärleken!

Ovan syns torget i Tomar med Johannes döparens kyrka, statyn av grundaren Pais och reliefen för den hemliga gången.

Det blev sedan ett fridfullt Melusinabad för mig i den vackra poolen på Hotel Dos Templários. Efter en lång dag av ridderskap uppe i Tempelriddarnas Rotunda och kloster – Convento Christo var oerhört skönt och rejuvenerande.På kvällen väntade vår avslutningsmiddag på medeltidsrestaurangen Taverna Antiqua.

Det blev sannerligen en innerlig, uppsluppen och begrundande afton med mycket god mat i goda vänners sällskap. Kvällen bjöd på inspirerande tal och berättelser av alla, sång av många av oss och härliga samtal. Middagen avslutades med att alla fick öppna den heliga arken för att med försynens bistånd erhålla sitt alkemiska elixir. Vi avslutade sedan natten tillsammans i Hotel dos Templarios stora foajé och bar …

Sista dagen på vår invigninsresa begav vi oss till det mäktiga klostret Alcobaça. Vi vi vandrade runt och tänkte på Boels berättelse från kvällen innan som levandegjort Ines och Pedros öde medan vi betraktade deras gravmonument. Avslutningsvis fick vi lyssna till Ave Maria som repeterades inför ett stundande bröllop och det kändes som Gud Moders hälsning till oss fullbordade vår pilgrimsfärd. Mina döttrar är födda till Ave Maria så det känns alltid extra speciellt för mig när den kommer upp när jag besöker heliga tempel och kyrkor.Vi intog en mycket god lunch innan vi begav oss till flygplatsen där hemfärd väntade för de flesta.

Vill härmed tacka alla underbara och fantastiska deltagare som var med oss på detta invigningsäventyr och vars djup, glädje och innerlighet gjorde en sådan stark och kärleksfull gemensam graal. Tack också till alla fotografer för fina foton!

Vill också tacka den heliga portugisiska jorden och alla vänliga människor som mött oss längs vår väg. Vill också uttrycka stor tacksamhet till alla de själar som vandrat före oss i Portugal och uppburit, utvecklat och förvaltat denna hemliga invigningstradition. Den heliga graalens och förbundsarkens mysterier vibrerar i all sin eter …

Alkemisterna begav sig efter avlämning på flygplatsen och varma kramar farväl till den vackra strandstaden Paco de Arcos en dryg halvtimme från Lissabon. Där vilade vi upp oss efter en fantastisk initiationsresa med underbar grupp till Portugals mest heliga platser. Skönt spa, vacker utsikt över floden och ett gammalt kapell mitt i palatsets hjärta gjorde det till en perfekt miljö för återhämtning.

 Sista dagens andrum mellan bad och antikmarknad spenderades i hotellets hjärta som var det 400 år gamla kapellet.Jag känner att Portugals heliga platser verkligen kallar mig åter för nya invigningsäventyr!

Tempelprästinnan

Distansutbildning i själens alkemi

En gyllene kompass till livets resa

Utbildningen lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Målet är att bli en alkemisk mästare i livets konst! Du lär dig bemästra en uråldrig visdomstraditions verktyg för att förstå livets faser och uppenbara människans gudomliga potential.

Utbildningens mål

 • Grundläggande kunskap i det alkemiska arbetets utveckling genom de fyra faserna.
 • Förståelse om och aktivering av den alkemiska hemliga elden.
 • Kunskap om och att aktivt kunna arbete med de tre alkemiska principerna.
 • Förståelse om hur själens kvarternitet skapar det hela Självet.
 • Erfarenhet kring arbetet med de tre alkemiska bröllopen och de tre stenarna.
 • Att kunna skapa och arbeta i det inre alkemiska rummet genom aktiv imagination.
 • Insikt i alkemins viktigaste begrepp och principer för att själv kunna tolka alkemiska verk.

Innehåll

 • Alkemins begreppsvärld, historia och metafysik
  Genomgång av det alkemiska stora verket – Opus Magnum.
 • Alkemins fyra faser i teori och praktik
  Arbete med alkemins fyra faser – Nigredo, Albedo, Citrinitas och Rubedo – som beskriver livets utvecklings- och individuationsresa från tillvarons djupaste mörker till dess absoluta fullbordan i De vises sten.
 • Viktiga alkemiska begrepp i teori och praktik
  Förklaring av de viktigaste alkemiska begreppen såsom de tre principerna – Merkur (kvicksilver), Svavel och Salt -,  alkemins olika eldar  etc, och hur arbetet med dessa sker i alkemistens eget väsen.
 • Meditation, aktiv imagination och drömalkemi
  Fördjupat arbete med den inre alkemiska salen.
 • Hermes Smaragdtavla
  Mönstret för skapelsen.
 • Själens alkemiska kvarternitet
  Genom separering, rening och återförening av våra inre maskulina och feminina kvaliteter, i dess ljusa och mörka aspekter, föds det gyllene barnet och den nya människan.
 • De tre alkemiska bröllopen och de tre stenarna
  Medvetandets kristallisering genom kroppens förandligande och andens förkroppsligande, som den konungsliga vägen till De vises sten.

Arbetsformer

Distansutbildningen sker genom webbinariumföreläsningar och individuella uppgifter samt distanshandledning via Internet.

Examination

Efter varje delblock sker en mindre examination. En kreativ uppgift planeras i samråd med kursledarna, vilken inlämnas i slutet av kursen. Efter godkänd utbildning erhålls Alkemiska Akademins diplom.

Övrigt

Färgpdf:er av Akademins nya bok, Alkemi – det gudomliga verket, ingår.

Mer information kommer inom kort. Kontakta oss gärna om du är intresserad! info@alkemiskaakademin.se

Plats

Hela världen!

ros-17

Kontakta oss gärna för ytterligare information: info@alkemiskaakademin.se

Hjärtats alkemi (2019)

 

Vi har stor glädje i att meddela att Hjärtats alkemi – vägen till den levande graalen anlänt från tryckeriet. 396 fullmatade sidor med nedslag i och tolkningar av den esoteriska traditionen.

Under januari finns det möjlighet att beställa boken och få den hemskickad till releasepriset 350 kr och frakt 90 kr. Maila din beställning till info@alkemiskaakademin.se och sätt in summan på bg 5061-6168 så får du den som ett brev på posten! Alla beställningar skickas i slutet av januari. Obs! Begränsat antal.

Intervju och utlottning av alkemiboken i nya numret av Free

Katarina och Tommy har blivit intervjuade i nya numret av Free.

 

Alkemin – vägen till din gudomliga essens

Alkemin visar vägen in i tillvarons djupaste mysterier där vår egen inre essens, vårt guld, kan uppenbaras. Det säger författarna Katarina Falkenberg och Tommy Westlund om sitt nya praktverk ”Alkemi – det gudomliga verket”. Det omfattande över 600-sidiga verket förmedlar alkemins historik, filosofi och praktik och visar hur man själv kan bli en alkemisk mästare i sitt eget liv. Genom alkemin kan vi förverkliga vår fulla potential, få tillgång till våra dolda gudomliga förmågor och nå själslig helhet.

Läs mer …

I samarbete med tidningen Free lottas tre ex av vår bok Alkemi – det gudomliga verket ut.

Delta i utlottningen …

Inre eller yttre alkemi?

 Merkuren

I en tid av allt större andligt uppvaknande på vår jord är ett av de största hindren för en gynnsam process att människors själar ofta är tu-delade. Genom alkemin kan man hela denna splittring genom att söka stärka sitt eget merkuriala enhetsmedvetande. Genom imagination som är själens stjärna och den kraft med vilken det gudomliga medvetandet också skapar i materian kan man läka ut de inre konflikterna i sitt alkemiska rum.

När man utför processer i det alkemiska rummet är det inte ett mentalt laboratorium som den oinvigde ofta tror utan mellanrummet mellan den yttre och den inre verkligheten. Detta medvetanderum är synnerligen kraftfullt och ingen mental konstruktion utan mer reellt och potent än vad den yttre och den inre världen är var för sig. Där vi kan arbeta ut vårt karma i vårt livs drama för att nå mer Dharma.

Självklart tar det tid och ansträngning att bygga upp och medvetandegöra detta mellanrum mellan världarna varför nybörjaren inom imagination ibland lockas tro att det är endast mentala processer. Men eftersom alkemi inte är en tradition som baserar sig på tro utan en väg som söker gnosis eller insikt genom erfarenhet och experiment med sig själv så kan man endast nå svaren genom att själv praktisera den alkemiska konsten och därefter dra egnas slutsatser.

Så många människor har vi sett genom åren vars både inre och yttre liv helt förändras efter hårt arbete med imagination i det alkemiska rummet. Där har de praktiserat med kropp, själ och ande. Därtill hamnar imaginationen inte heller som något som betecknas som inre alkemi, vilket i sig är en motsättning eftersom alkemin förenar inre och yttre liksom ovan och nedan vilket är ett av alkemins grundparadigm för att vara alkemi.
Människans alkemi utgår från transformation av de subtila kropparna, som fint åskådliggörs i de sju egyptiska själarna, liksom den fysiska kroppen och har således en utmärkt materia att arbeta med som innehåller allt man behöver för det stora verket.

Så när oinformerade talar om inre psykologisk alkemi i relation till yttre exempelvis metallurgi så har de missat alkemins stora grundval att ande, själ och materia är ett och samma urljus men uttryckt olika på olika nivåer. På samma sätt som vatten kan uttrycka sig som ånga, flytande och fast is. Om man bara utför sitt verk i det yttre eller bara i det mentala är det tyvärr inte den gudomliga konsten alkemi men kan säkert vara intressant och givande på andra sätt.

Om du själv vill söka stärka ditt transformerande merkuriala medvetande bjuder vi på en imagination nedan ur vår bok.
All lycka till med dina alkemiska processer!

 Det merkuriala medvetandet

DET MERKURIALA MEDVETANDET
Ur: Alkemi – det gudomliga verket

Sitt eller ligg bekvämt och slut ögonen. Träd in i din alkemiska sal och gå till ditt altare i oratoriet. Sätt dig ned på en grön kudde på golvet. Framför dig står ett ljus som brinner med en klar låga. Se in i ljusets låga och försjunk där en stund. Allt medan du ser in i ljuset upplever du att du blir ett med lågan och att ljuset är klarheten i ditt eget medvetande. Låt sedan denna inre låga sjunka ner från huvudet ner i halsen och sedan vidare till mitten av bröstet och hjärtchakrat. Stanna där och känn pulsen och rytmen i hjärtats slag allt medan du låter ljuset tända upp din själ i centrum av ditt väsen. När du upplever en känsla av balans och harmoni är det dags att arbeta med universella motsatspar. Identifiera dig själv med alkemisten eller merkuren som både är medlaren och mediatorn. Börja med att reflektera över begreppen ande och materia och se vad de väcker inom dig.

Upplev andens lätthet och materians tyngd, andens finhet och materians grovhet. Sök uppnå ett tillstånd där både anden i ovan och materian i nedan är lika starka och närvarande. Du är alkemisten som kan härbärgera båda dessa motsatser samtidigt. Stanna kvar i processen och upplev, andas och begrunda. Fortsätt sedan med ännu ett vertikalt motsatspar såsom himmel och jord och upplev hur även dessa två kan existera i en gemensam harmoni. Känn dragningskraften både från ovan och från nedan. Du kan vara grundad i materian samtidigt som du upplever himlens frihet och rörelse. Låt ditt väsen expandera och växa under en stund tills du känner att även konflikten mellan dessa motsatser upphör. Det är din själ som är medlaren mellan ovan och nedan och nu går du djupare in i ditt hjärta för att uppenbara själens dualitet och konflikt.

Reflektera över motsatsparet Sophia (naturens helande ljus och kvintessens) och Samael (motståndaren). Visualisera den vita bevingade Sophia vid din ena sida och den svarta ängeln vid din andra. Sträck för din inre blick ut dina armar mot dem så att du nuddar en vit och en svart vinge samtidigt. Låt den vita och den svarta ängelns kraft fortsätta in i dina armar och upplev att du själv har en svart och en vit vinge och att du bär motsatserna i ditt väsen på så vis. Ditt hjärta är det integrerande energicentret och mediatorn mellan den mörka och ljusa kraften. Du är kärleken som förmår hantera alla ytterligheter i själen och på detta sätt har du nu också arbetat med att hela din astralkropp. Fortsätt sedan med att begrunda motsatsparen ängel och demon samt den ljusa solen och sol niger. Vad väcker de för associationer och identifikationer?

Visualisera att ängeln kommer från den ljusa solen i ovan samtidigt som underjordens drakeld stiger upp från den mörka solen i nedan. Låt nåden från ovan stiga ned samtidigt som drakkraftens glöd stiger upp. Tillsammans helar och när de din eterkropp och fyller ditt väsen med den alkemiska daggen. Låt din eteriska kropp pulsera och vibrera av den närande daggen ända tills din materia befinner sig i ett plasmatiskt tillstånd likt vår sols kropp. Föreningen av ängeln och draken i mikrokosmos ger kraft till din daimon som förenar det eviga med det timliga och fyller ditt väsen med genialitet och vitalitet.

Avslutningsvis kan du om du önskar arbeta vidare med ytterligare polariteter såsom maskulint och feminint, aktivt och passivt, godhet
och ondska samt kärlek och fruktan.

Avsluta imaginationen med att gå ut ur ditt alkemiska rum.

Om du ännu inte har Alkemi – Det gudomliga verket kan du beställa den exempelvis här till förmånligt pris:
https://www.paneter.se/alkemi-det-gudomliga-verket
https://www.adlibris.com/…/alkemi-det-gudomliga-verket—om…
https://www.bokus.com/…/alkemi-det-gudomliga-verket-om-man…/
https://www.vattumannen.se/Product.aspx?ProdNo=88447

Eller kom till vårt öppet hus på Gotlandsgatan 74 den 11 december mellan 16-20 för att köpa en signerad bok till Julpris! Kl 19-19.30 bjuder vi dessutom på en imagination kring det gudomliga barnet!

Se www.alkemiskaakademin.se och www.sophiatemplet.se för aktuell information.

 Det merkuriala medvetandet

Alkemiboken är tryckt

Efter 11 års arbete har den stora alkemiboken Alkemi – det gudomliga verket äntligen kommit från tryckeriet!

Härmed bjuder vi in alla våra vänner och alkemiintresserade till ett öppet hus/release fest onsdagen den 5 september i vår lokal på Gotlandsgatan 74, mellan kl 16-21.

Boken kommer då att erbjudas till ett förmånligt releasepris om 500 kr kontant (rek pris 745).  Vi bjuder på en bubblande alkemisk drink som kommer finnas i opusets alla färger. Vi ser fram emot alkemiska samtal och i vår bar kan du köpa ytterligare drinkar till självkostnadspris. Den som vill får självklart sin bok signerad. Hjärtligt välkommen och ta gärna med vänner!

Boken kommer efter releasen att finnas till inköp från din lokala bokhandlare (som vi rekommenderar) och finns den inte inne kan du göra en beställning, eller på nätbokhandlar.

   

Graalens mysterier

Den heliga graalen är i mytologin den förunderliga bägare ur vilken gudomens förmågor och gåvor flödar som nådens livselixir. Graalen är fylld med det mest välsmakande manna från himlen, som tillfredsställer allt jordiskt begär. Graalen är den matris som bär andens ljus eller gudomens heliga blod.

Inom alkemin skulle den beskrivas som den renade saltkroppen som bär och härbärgerar gudomligt liv på jorden för att kunna föda fram återuppståndelsekroppen. I Parzifal omtalas graalen som en sten – lapsit exilis – vars kraft likt fågel Fenix bränner allt till aska. Genom graalens försorg stiger man sedan likt Fenix föryngrad och förnyad upp igen. Denna graalsten förtydligar funktionen av graalen som både ett transformationskärl och den alkemiska kropp – de vises sten – som renats och transformerats till en bägare för det gudomliga att verka genom. Graalen är likt den alkemiska pelikanen självförsörjande och därigenom i ett outsinligt flöde. Den heliga graalen är själva bägaren som transformerar det lägre till det högre. Den kokar samman all separation och splittring till en enande kraft som i sin tur helar, förenar och heliggör. Graalen kan på så vis sägas innehålla eterns femte element som tillhör Paradisets och guldålderns ursprungliga materia och som formade tillvaron innan fallet. Graalen bringar ofta odödlighet till den som kan uppenbara den men har också en urskiljande kvalité att sålla bort de som ej är värdiga och beslöja sig för den profana världen. Graalen, liksom dess boning graalslottet, är svår att finna. Endast den kallade, som har modet att möta vildmarkens fasor kan med kärlekens eld,
andens renhet, visdomens erfarenhet och empatins välvillighet uppenbara dess djupt överjordiska mysterier.

Så var det emellertid inte under den gyllene tidsåldern då graalen och dess bärarinnor var synliga på jorden och stod till tjänst för alla som önskade dricka av livets vatten ur den heliga graalen. Graalens flöde på jorden var källan till landets bördighet. I den keltiska traditionen möter vi graalen som källan som aldrig sinar och bjuder den törstiga att dricka därur i en paradisisk samvaro. Under den gyllene eran rådde balans mellan ovan och nedan, svärdet och graalen och maskulint och feminint.

Nu är det sista chansen för dig som vill initieras i den heliga graalens hemligheter och graalriddarens kall!

I slutet av augusti startar åter Alkemiska Akademins och Sophiatemplets 2-åriga Graalriddarutbildning. Med tanke på framtidens fokus på alkemi, böcker och mysteriespel i både Sverige och utomlands så är det inte säkert att den kommer ske under en snar framtid igen. Så passa på om du hör graalens kall i ditt hjärta och vill känna riddarens svärd i din hand.

Utbildningen fungerar likt en invigningsväg som leder dig som deltagare genom graalens mystika värld för att du själv ska uppenbara dess hemligheter och axla riddarskapets dygder.

Vi fördjupar oss i de äldre traditionerna såsom egyptisk alkemi, kabbala, helig geometri, örtalkemi, Salomos vishet & tempel, esoteriskt frimureri, tempelriddarna samt Maria Magdalens hemliga lära om de subtila graalarna. Dessa lägger grunden till vårt alkemiska arbete med både de franska och engelska graaltraditionerna. Därtill praktisk svärdskonst och coaching i att kunna verka som graalriddare i den yttre världen gör detta till en mycket mångfasetterad skolning i både de gamla och nya invigningsmysterierna.

De sista 2 modulerna sker under en heliggörande resa till Englands heliga platser såsom Glastonbury Tor, Chalice well, White Spring, Stanton Drew circles och Stonehenge där du vägleds på djupet i Arturtraditionen, det heligt femininas suveränitet och de keltiska mysterierna. Du genomgår sedan en kraftfull Graalriddarinvigning i Stockholm!
För mer information se www.alkemiskaakademin.se

Se också på krönikor från tidigare utbildning här:

http://www.alkemiskaakademin.se/sophiatemplet/?p=4402

http://www.alkemiskaakademin.se/sophiatemplet/?p=4336

http://www.alkemiskaakademin.se/sophiatemplet/?p=4219

Maila snarast till info@alkemiskaakademin.se om du vill att någon av de sista platserna ska vara din!
Hjärtligt välkommen till en transformerande och heliggörande utbildning och invigningsväg!

Alkemiska Akademins foto.
Alkemiska Akademins foto.
Alkemiska Akademins foto.

Guden & gudinnans pilgrimsfärd till det heliga Sydfrankrike

Landat åter i den svenska myllan lagom till nationaldagens firande efter en underbar pilgrimsresa till det heliga Sydfrankrike! Vi färdades 16 hängivna pilgrimer längs med guden och gudinnans ark och bröllopsmysterier. Vi bodde som så ofta i vår underbara franska högborg Maison Templiere i den sköna och livgivande naturen mellan flod och berg och med världens vänligaste personal!

Första heldagen tillbringade vi i Rennes-le-Chateau. Hela lilla byn med sin kyrka helgad Maria Magdalena, Villa Betania, Tour Magdala och restaurang Le Jardin Marie har en alldeles särskild plats i mitt alkemiska hjärta. Jag var här första gången 2005 och det har förändrats lite sedan dess då kyrkan endast var uppe vissa tider då prästen kom och låste upp den och man lade i mynt för att få belysning men kraften i den röda jorden och lanskapets Venusportal är alltid lika stark och heliggörande. Rennes-le-Chateau har vi med på alla gruppresor vi gör i regionen och samtliga deltagare brukar älska den legendariska orten och man längtar alltid åter…

I år uppenbarade vi den hemliga läran i sin helhet kring vishetens tempel, kärlekens kyrka och det nya Jerusalem som återskapade paradisets Arkadien på jorden. Det blev en underbar dag med kraftfulla imaginationer och ritualer där solen strålade allt mer under eftermiddagen liksom våra sinnen.

Under lunchen i Le Jardin Marie hade vi bjudit in våra vänner boende i Rennes-les-bains Sus och Kaj som skrivit flera mycket bra böcker med vackra bilder om Rennes-le-Chateau. Morgan som driver restaurangen sedan ett antal år var på sprudlande humör och det är alltid lika trevligt att äta där efter intensiva alkemiska arbeten…

Vi avslutade dagen med det alkemiska bröllopets mysterier i Maria Magdalenas kyrka och i den soliga trädgården som prunkade mer än någonsin som vårt Arkadien.

På återvägen till Maison Templiere grävde vi fram den röda jorden i slänten som alla fick ta med sig hem…En underbar dag helt enkelt!

Nästa dag tog vi på oss vandringsskor och regncaper och begav oss till tvillingorten Rennes-les-Bains för att vandra upp till källan Source de cercle och Isis nya och gamla tron samt brudkammaren. Eftersom en fransk grupp var där så börjad vi vid gamla tronen för att sedan fortsätta med Dundret – det perfekta medvetandets ceremoni på den stora tronen. Aldrig har ovan och nedan korresponderat så gudomligt som när åskan började dundra ovanför oss i himlen och regnet föll precis i slutet av vår ritual. Så mäktigt…

 RamizaVi vandrade ner i regnet till torget i Rennes-les-bains och åt mycket gott och värmde oss på Chez Will. Därefter tog vi våra två springare och färdades till Bugarachs heliga och uppochnedvända berg där toppen är 50 miljoner äldre än botten! Det är också känt som transfigurationens berg och där har Jules Vernes inspirerats till Resan till jordens mittpunkt och man har sökt efter Förbundsarken där… Vi höll oss nere på slänten pga av åskan men det ar ändå en synnerligen (över)mäktig upplevelse för många!

Vi berättade om alla historier och legender kring berget och sedan fick var och en meditera på alla de frågor vi förberett att begrunda i den helt märkliga och tidlösa Bugarach kyrka där tiden upphört och som har en initiationskammare samt förmedlar mysterierna kring Alfa & Omega.

Vid återkomsten duschade de flesta varmt men alkemisterna simmade i Templieres sköna men kyliga pool innan middag!

Nästa morgon sken solen åter och vi började liksom de flesta dagar med en vägledd morgonmeditation med elixir vid forsen innan frukost. Denna morgon var det den levande guden som tema eftersom vi skulle bege oss till den tredje mysterieorten Alet-les-bains och till nästa heliga berg med Den levande Gudens kapell på toppen...

 Tommy

Älskar verkligen denna plats på det heliga bergets topp… den levande gudens kapell! I år fick jag också en välsignelse av världens kärleksfullaste och smutsigaste hund som under flera minuter lade sina tassar på mitt hjärta och blickade in i mig med sina kärleksfulla bärnstensfärgade ögon. Har ingen bild på vårt möte för vi blev alla lite tagna och överrumplade av denna varelse. Funderade på om den inte skulle vilja åka med oss i bilen åter…

Här firade vi en alkemisk Filipposmässa med mystik, sång och djup innerlighet från hela gruppen… som alla delade ut de heliga brudkammarsakramenten i sann Valentinsk anda. Det alkemiska bröllopets ceremoni och detta omfamnande och levande kapell lämnade ingen oberörd… Saliga och andefyllda åkte vi sedan ner på den slingriga vägen till Alet-les-bains och intog lunch i det vackra klostret vid floden.

 Riddarna

Den soliga etermiddagen spenderade var och en i Alet-les-bains kloster, kyrka, Nostradamusorakeleter och vid floden… och vid hemkomsten till Templiere var det flera som svalkade sig i poolen.

Nästa dag bjöd på en väldigt kraftfull gnostisk ceremoni i Arques där vi steg ned i ursarkofagen i det ursprungliga templet och sedan steg upp i tornet genom de kabbalistiska världarna och mötte arkonter som vi överkom med hjälp av Maria Magdalenas evangelium och vår egen rannsakan och kärleksfulla begrundan. I tornets topp steg vi in i brudkammaren och firade enhetens mysterier för att sedan gå ner i trädgården och återskapa det förlorade paradiset på jorden!

 Tommy håller föredrag i Arques
 Chateau Arques
 Vätarens glädje
 Erka - väktarprästinnan

Efter vår uppstigning i Chateau Arques firade vi med Blanquette och elixir i trädgården innan vi for åter till Maison Templiere för festlig och god lunch utomhus… med deltagarnas olika poetiska och kraftbringande uppträdanden.

 Festlunch på Templiere

Regnet kom därefter som gjorde att många valde att att vila och meditera på de lediga timmarna innan föredrag om de alkemiska bröllopen ute i solen och offrande av allt gammalt som inte tjänade oss längre i floden…

Festmiddagen inleddes med ypperlig mexikansk dans av våra Templierevänner som vi alla bjöds in till att lära oss… och därpå en mycket god 4-rätters meny följde på det… samt diktläsning och fina tal!

 Rosarium Philosophorum
 Sista festmiddagen

Sista dagen tillsammans tog vi efter frukost farväl av det kärleksfulla Templiere och begav oss mot Limoux…

Alla pilgrimsfärder brukar börja och sluta med besök hos den svarta Madonnan. Vi avslutade vår resa med den underbara Notre dame de Marceille som välsignade oss… i sin bröllopsskrud.

Pilgrimsresan avslutades i sagostaden Carcassonne som bjöd på god mat och fantastisk shopping till allas glädje. Ett mycket angenämt sätt att åter möta världen i detta goda rike!

 Monsieur et dame Carcasse

Tack till alla fina deltagare för en fantastiskt innerlig närvaro där alla bjöd på sig själva i både stort och smått! Tack till alla gudomliga krafter för bistånd i vårt alkemiska verk och till Maison Templiere som bjuder oss ett hem och en kärleksfull graal mitt i katarbygdens undersköna och gyllene landskap! Tack också till alla fotografer på resan!

Oändligt tacksam att tjäna guden och gudinnan på detta vis i det mest magiska och heliga Sydfrankrike!

P.S När våra deltagare flög hem begav sig alkemisterna ut på ett mycket spännande utforskande inför kommande alkemiska resor… Vad vi fann kommer att uppenbaras i nästa krönika men det rör en kyrka som Vatikanen sprängde och vars skatter flyttades till en hemlig ort som vi fann och det rör ett makalöst naturens vattenunder! D.S

Tempelprästinnan 2018-06-08

God Jul, Yule, Midvintersolstånd, Gott slut, Gott nytt år!

Midvintertid begynner vid solståndet, tidpunkten för det största symboliska mörkret över vår hemisfär. Detta föder ljusets barn, ty mörkret har icke överkommit det.

Snart nalkas julens afton, då de alkemiska serierna går på högvarv på tv:n. Genom Kalle Ankas julafton lär vi oss de alkemiska hemligheterna. Robin Hood är opusets merkur som utmanar arkonternas makter och stjäl elden och guldets frö till mänsklighetens förkovran.

Piff och Puff som klättrar upp och ned längs Livets träd, som den vattniga elden och det eldiga vattnet som besten (Pluto) försöker fånga, men som av Musse Pigg (stenen) möts av empati och kärlek.
Askungen är den svärtade Sophia i nigredofasen som drömmer om pleromans eviga bal och genomför sin dröm genom den högre skyddande ängeln (den goda fen).
Snövit vars processer med de sju dvärgarna (vilka symboliserar de sju  metallerna) genomlyser den vita albedodfasen och vars kyss med sina röda läppar mot prinsens, förebådar den kommande röda föreningen.
Den alkemiska konungen och drottningen uppenbaras genom Lady & Lufsen, vars förening möjliggörs genom de italienska mästeralkemisterna.
Vi sträcker oss bortom Kalle Anka när vi låter Guldlock gestalta det gula citrinitasarbetet med bestarna och slutligen Rödluvan visa oss med sin röda cape in i rubedos fas.
Och vem kan inte tänka på Rosenkorsets mysterier när tjuren Ferdinand insuper rosornas dagg och kärleksfullt slickar sin motståndares hjärta…
Sist men inte minst vår moderna tids frälsare och röde konung – Jultomten som de vises sten med all sin kärlek och med säcken full av guld visar vägen mot Karl Bertil Jonssons julafton, där guldet sprids till de som aldrig annars får ta del av det.

Sophia som initiatrix
När vi vaknar upp första dagen på det nya året och traditionellt sätter på riddarfilmen Ivanhoe, undvik då för all del den version som sänds på TV3 (1982 års version). Leta istället upp 1952 års version med Robert och Elizabeth Taylor, där hjältarna är hjältar, kvinnorna är skarpa, dialogen är underbar, och storyn följer den röda tråden. Ivanhoe är den merkuriala agenten som genom Sophias döttrar lyckas frige och återbörda den förlorade konungen Arthur – de vises sten – som kommer ridandes med Templets riddare för att bringa fred över England.

God Jul, Yule, Midvintersolstånd, Gott slut, Gott nytt år!

 

Reseberättelse Sydfrankrike 2017

Det flammande hjärtats resa

Vårt hem – Maison Templiere

Fantastiskt att återvända till vår högborg vid den virvlande floden omgiven av kraftfulla berg. Personalen ger oss delikat andlig, själslig såväl som fysisk föda och service. Det är ett litet arkadien med rosor, dopfunt (pool) samt förunderlig och bävansfull natur.

Rennes-le-Chateau – Den gyllene graalen och paradisets träd

I Rennes-le-Chateau som bär hela Maria Magdalenas esoteriska lära i sitt sköte och i sin röda jord uppenbarade vi det flammande hjärtats mysterier. Byn sägs inneha en ofantlig skatt som omtalas vara allt från förbundsarken, Maria Magdalenas sanna lära eller grav, Jesu grav, den heliga graalens boning, tempelriddarnas skatt, katarernas skatt… En alkemisk skattkammare mitt i en Venusportal! Under vår heldag fullbordade vi det regenererade Livets träds ritual så att vi åter kunde smaka på paradisets äpplen – pommes bleu.

Till lunchen i det underbara Jardin Marie mötte vi våra vänner Sus och Kaj från Rennes-les-Bains och fick höra om deras senaste böcker om Rennes-le-Chateau och dess mysterier.

Vi tog även en promenad längs slänten bakom Tour Magdala och fick då beskåda det gamla slottet med alkemistens torn.

Gorges de Galamus – Änglar & demoner; Maria Magdalenas källa och St Antonius grotta

Genom försynens försorg i form av ändrade väderförhållanden bar färden till det fantastiska hermitaget Gorges de Galamus. St Antonius väntade oss och befriade våra upptända insegel med Maria Magdalenas milda eldvatten.

Därefter renade vi oss i Marias heliga källa i grottan helgad Maria Magdalena. Sammantaget – en obeskrivlig dag.

Festmiddag

Våra vänner på Maison Templiere hade hela dagen förberett en magnifik festkväll (medan vi badade i poolen och floden) som utöver utsökt mat och dryck bjöd på mexikansk dans som gick över i allmän dansglädje!

Montsegur – Världens ljus; duvans & solkorsets flammande hjärta

Med stor glädje återvände vi till det mest heliga Graalberget av dem alla – Montsegur! Den heliga graalens sägs finnas i Montsegurs innandöme ända sedan Sophias vita duva sänkte ner den där för beskydd undan söndrande makter… Där utförde vi den heliga graalens stora ceremoni kallade åter av Esclarmonde av Foix – Världens ljus. I det innersta kapellet förenade vi solkorset med den vita duvans kraft. Vi hedrade också alla katarer vid bergets slänts minnesmärke som gick i elden för sin tro på Kärlekens Kyrka.

Nebias – Arkadiens eter & Ariadnes röda tråd i labyrinten

För att riktigt njuta av det heliga landskapet vandrade vi i älvrikets gröna naturlabyrint i Nebias, mitt i hjärtat av katarbygden, för att återuppleva och integrera Paradisets förlorade eter och tända upp vårt gröna hjärta. Det blev en resa längs Ariadnes röda tråd för att i labyrintens mitt möta vår inre Minotaur. Genom att möta den utan slöjor och med en picknick i magen fann vi leken och insikten om livets storhet och godhet. Till slut fann vi även vägen ut genom den röda tråden…

Notre Dame de Marceille – Svarta madonnan & enhetens ljus

Vår sista heldag avslutades hos Svarta Madonnan i Notre Dame de Marceille för att likt alkemister och riddare genom alla tider helga vårt verk och välsignas av den Svarta Urmodern. Mysterierna och nycklarana som hade börjat uppenbaras i Rennes-le-Chateau fick nu ytterligare dimensioner genom förbundsarkens krafter.

Sällan har vi skådat Den svarta madonnan så glad och bröllopsklädd!

Jesus flankerad av de två lärljungar han älskade mest…

Hur många Jesus finns i den franska traditionen? Begrunda mannen som lyfter upp den döde Jesus, iklädd de mantalar som Jesus lagt ifrån sig under korsvägen. Det gyllene landskapet har en helt egen lära om den levande guden…

Arbetet avslutades med en rening och helgning i enhetens källa där också livets blomma manifesterades och Lasarus med sina bedårande hundar vakade.

Vår sista gemensamma afton fullbordades i storartad stil på hotellrestaurangen i Quillan och därefter skålar och skådande av månen på terassen under bar himmel.

Foix – Det goda riket

Vi avslutade resan i det magiska Foix med sitt sagoslott och sin gamla stadsdel där många fann fynd i de små butikerna. Vi hedrade Foix-släkten och då inte minst Esclarmonde de Foix som bär fanan högt om kärlekens kyrka.

I stadens katedral fann vi också den ovanliga nattvarden där Maria Magdalena tycks vara närvarande.

I katarernas tradition ansågs Jesus vara en ängel vilket vi här kan se en vision av.

Under hela resan har vi preparerat varsitt elixir för att uppenbara och befästa det flammande hjärtat.

Stort och innerligt tack alla nya och gamla vänner för ert hjärtliga deltagande!

Alkemisternas utforskande inför nästa års resa kring gudinnans och gudens hemliga ark

Vägledda av försynen hamnade vi, något överraskade, i en liten by som vi många gånger åkt förbi. Dess kyrka är en viktig länk i mysterierna kring Sauniere och Rennes-le-Chateau och hade en så kraftfull hemlig tradition att prästen mördades i slutet av 1800-talet. Det var dit försynen ledsagade oss… till en kyrka som alltid är låst… för de som inte har nyckeln…

Den hemliga kyrkan som alltid är låst… tills vi kom…

Hänförda lämnade vi den outgrundliga byn med den förlorade kunskapen och hade även blivit vägledda till nästa mål.

Arques – katarerna och de egyptiska mysterierna

I den lilla byn Arques fanns en gång i tiden graven som är en av grundpelarna i den hemliga läran. I byn finns även många fynd kring den egyptiska traditionen och i dess slott kunde vi både uppleva och arbeta med katerernas och de egyptiska mysteriernas skatter. Vilket slott, litet i det yttre men gigantiskt i det inre! Vi längtar redan nu till den ceremoni vi har planerat för nästa år…

Rennes-les-Bains & Fontaine des Amours

Efter en god lunh i Rennes-les-Bains (där vi återigen fick njuta sällskap med Sus och Kaj) återvände vi till kärlekens magiska källa. Här planerar vi dop(p) nästa år!

Bugarach – det heliga och uppochnedvända berget

Likt en spårhund som fått upp ett spår tog vi oss slutligen till Bugarach heliga berg, älskat av ufo-fanaster och inspiration till Jules Vernes Resa till jordens mittpunkt. Legender beskriver det som transfigurationens berg och en plats där tiden upphör. Det upplevde vi sannerligen i Bugarach kyrka med många ovanliga ikoner.

Kyrkan hade genomgående ett fokus på Alfa & Omega, barnet och graven. Men… är det Jesus som gossebarn vi ser här eller en liten flicka?

Lyckans tarothjul som även är båten den heliga familjen färdades med till Frankrike.

Alet-les-Bains

Ett kärt återseende som i sin omnejd har St Salvayres kapell helgat den levande guden mm.

Därigenom har visionen kring nästa års magisk-alkemiska resa klarnat. Vi återkommer snarast med ytterligare information!

Rosenkors alkemiska bröllop

Rosenkors alkemiska bröllop

Die Chymische Hochzeit: Christiani Rosencreutz anno 1459, som tillskrivs Johann Valentin Andreae, gavs ut 1616 och firar 2016 sitt 400 års jubileum. För att hedra traditionen som förenar rosen och korset har vi skapat detta helt nya mysteriespel som bär titeln Rosenkors alkemiska bröllop – anno 2016 och som har sin urpremiär i YtterJärna Kulturhus.

Det mystika dramat levandegör den eviga visdomen om hur rosen förenas med korset genom den heliga konsten. Mysteriet utgår från det heliga sjutalets transformation där människan genom de sju planet- dagarnas process blir en riddare av den gyllene stenen, vilket anspelar på alkemins fullbordan i de vises sten.

I vårt mysteriespel har vi sökt skapa ett drama och en iscensättning som gestaltar den inre esoteriska läran till alla som känner sig kallade. Vi har haft Andreæs bok som utgångspunkt men sedan gjort en fri tolkning och skapat ett nytt verk. Det förmedlar vår förståelse av bokens essens om alkemins heliga bröllop, baserat på vårt mångåriga arbete med både alkemi och mysteriespel. Tanken är att alla själva ska gå igenom det alkemiska opusets förvandlingsprocesser av födelse, död, återuppståndelse och bröllop, likt Fågel Fenix.

Var och en kan så bli en Christian eller Christina som själva invigs av Jungfru Alchimias klara vishets- och kärleksljus och Hermes trefaldiga visdom genom alkemins stora verk.

Så med denna vår utgåva av Rosenkors alkemiska bröllop bjuder vi härmed in just dig i dag till att fira det alkemiska bröllopet:

”I dag, i dag, idag, är kunglighetens bröllopsdag. Om du nåtts av vårt bud, och kallats av Gud, skall till berget du gå, med tre tempel uppå, där vårt bröllop skall stå…

Julerbjudande

För dig som inte var med har vi nu ett Julerbjudande där vi sänder vår nya bok per post för 150 kr inklusive frakt inom Sverige. Ordinarie pris kommer öka i takt med att böckernas åtgång så detta är ett förmånligt releasepris just nu!

Om du sätter in 150 kr på bg 5061-6168 Alkemiska Akademin samt uppger tydligt namn och adress samt sänder ett mail med samma info till info@alkemiskaakademin.se senast 16 december så sänder vi boken före jul!

Rosenkors alkemiska bröllop

Innehåll rosenkors alkemiska bröllopInnehåll rosenkors alkemiska brölloprosenkorsbok3_page_51rosenkorsbok3_page_68

Det gyllene bröllopet är fullbordat!

CRC och budbärarängeln

Vilket bröllop i fredags afton! Tack alla som kom och firade med oss och till alla mystagoger och musiker som arbetat hårt och hängivet för denna urpremiär! Nedan följer en kort sammanfattning i bild och text av vårt rosenkorsdrama.

En bevingad ÄNGEL med lysande gyllene vingar träder fram bakom CRC. Hon bär ett pergamentbrev. Monas hieroglyphica symbolen projiceras i bakgrunden. CRC känner ängelns närvaro och förundras.

ÄNGELN reciterar brevet: ”I dag, i dag, idag, är kunglighetens bröllopsdag. Om du nåtts av vårt bud, och kallats av Gud, skall till berget du gå, med tre tempel uppå, där vårt bröllop skall stå… Giv akt och vakta, dig själv betrakta: om ej din själ är ren, du får av synen men, och otack blott där vinnes, om du för lätt befinnes. Hälsar Bruden och Brudgummen.”

ÄNGELN lämnar brevet till CRC som först nu ser ängeln.
BudbärarängelnÄNGELN pekar mot Monas hieroglyphica och säger: ”I detta tecken skall du segra!”

”Min konung och min Herre kär, som nu oss ganska nära är, liksom hans undersköna brud, som redan strålar i sin högtidsskrud. Med glädje har de sett var gäst, som anlänt till vår bröllopsfest.

 Ljusets ängel visar sig för CRC
CRC bevittnar kampen mellan ljusets och mörkrets ängel

LJUSETS ÄNGEL och MÖRKRETS ÄNGEL flyger in på scenen på vardera sida om CRC cirklande som universums två poler. CRC är vänd mot LJUSETS ÄNGEL. Musiken spelar kampen mellan ljus och mörker.

 Vägningen mot dygdens ballongerVägningen mot dygdens ballonger 2
CRC prövas mot det åttonde husets ballong

JUNGFRUN: ”Det har behagat min höga Kunglighet, att några av er har erkänt sin eländighet och kungligheten vill låta er motta belöning för det.” Leende vänd mot CRC: ”Har du också ställt dig under oket? Jag som trodde du var så väl förberedd!”

CRC tårögd.
JUNGFRUN: ”Ta av kedjorna!”

PAGE och HARNESKKVINNA tar av kedjorna, och CRC ställs för att kunna bevittna vägningen.

JUNGFRUN: ”… ty det kunde kanske gå dig bättre än mången annan förmäten som står här utan bojor”.

JUNGFRUN: ”Den som på denna våg sig väger, men inte rätta tyngden äger, han snart en vådlig luftfärd gör, och skrattas ut av alla som sig bör.”

JUNGFRUN ger HERMES dygdballongerna.

HERMES: ”Dygden måste ha förkroppsligats genom livets handlingar, annars väger man för lätt. Detta är mars insegels prövning och gåva, ett brinnande svärd som skär genom illusioner och falska begär…”

Hermes med de sju dygdernas ballonger

Ordens ImperatrixOrdens Imperatrix 2

JUNGFRUN niger och talar: ”Allernådigaste Stormästarinna. Dessa herrar har till ära för Vårt Kungliga majestät och under fara för liv och lem begett sig hit, för att kunna sprida glans över era riken och länder. Härmed har jag i ödmjukhet velat presentera dem för eder, med underdånig bön om att ni vill fritaga mig från mitt värv.” Hon lägger därefter sin lagerkrans på golvet.

ATLAS träder fram och talar i IMPERATRIX namn: ”Deras kungliga majestät gläder sig storligen över att ni har kommit, och försäkrar var och en om sin kungliga nåd. Också med din, kära Jungfru, är hon tillfreds och ämnar av denna anledning ge dig en konungslig utmärkelse. Stormästarinnans mening är dock att du även idag skall ta dig an dem, eftersom de har stor tillit till dig.”

JUNGFRUN tar upp lagerkransen igen.

ALLA intonerar: ”IAO OIA EUI”

HERMES: ”Varen ni alla välkomna in i Solens hus, där komedin, dansen, konsten och äran lyser upp och vederkvicker människans själ…”

Imperatrix förbereder sig att offras

Imperatrix har offrat sig självImperatrix död skall bringa liv till många

IMPERATRIX & ATLAS tar på sig svarta dräkter, vilket åtföljs av ALLA på scenen. JUNGFRUN binderIMPERATRIX ögon med svart sjal. PAGEN breder ut liksvepning på golvet.

Den svartbeklädda BÖDELN kommer ut med mörk huva och offersvärd/dolk. PAGEN lägger IMPERATRIX på offerduken. BÖDELN skär halsen av henne, under ett skarpt ljud. PAGEN har en bägare vid sidan om som fångar upp hennes blod, och lyfter detta högt för att visa publiken.

PAGEN: ”Kunglighetens blod”.

CRC: ”Så snart kungligheten hade halshuggits gick bödeln ut igen, åtföljd av en annan som strax utanför dörren högg huvudet av bödeln, varpå han tog huvudet med sig in i ett skrin. Detta tycktes mig sannerligen vara ett blodigt bröllop, men eftersom jag inte visste vad som skulle ske, fick jag försöka ta mig samman och avvakta utvecklingen.”

JUNGFRUN: ”Det mänskliga livet ligger nu i er hand, och om ni följer mig, skall denna död ge liv åt många.”

Venus hemliga mysterierit

HERMES viskar till publiken: ”Vi träder in i Solens hus, vårt hjärta, för att möta våra inre gudomar som solen och månen i balans. Men, är vi redo att offra våra inre bilder av gudomligheten, då bilderna endast kan vara avbilder av den Stora verkligheten? När vi träder bortom själens ljus och mörker och offrar dess dualism öppnar sig vägen in i den heliga brudkammaren… Vi måste dö i livet för att leva bortom döden. Memento Mori – betänk döden. Då kommer Sol Niger – den svarta solen att leda oss till Venus portal…”

PAGEN: ”Eftersom de kungliga herrskapens ännu sover, har jag intet att frukta.” De öppnar dörren försiktigt på glänt.

Draperierna dras då undan och i Venus grotta åkallas Venus innerligt och lidelsefullt avJUNGFRUR/PRÄSTINNOR. Den åkallande hymnen avslutas med: ”När ditt träds frukt är helt förmultnad, då skall du vakna och bli mor till en konung.”

(CRC & PAGEN får alltså skåda en hemlig mysterierit som bereder Venus uppvaknande.)

Solvikskolans musiker

Solviksskolans musiker under ledning av Ulf, Per och Helena hade skapat en helt kongenial klangvärld till hela mysteriespelet!

Månens sfär i Olympens alkemiska torn

Månens planetbanér lyfts!

HERMES: ”Känn in er kropp, er visdom och dårskap, vetskap och okunnighet, och intonera tillsammans vokalen A för att träda in i Månens sfär.”

ALLA intonerar vokalen ”A”. Månsigill etc projiceras på scenen.

SCENMAGIKER invokerar: ”Gabriel.”

JUNGFRUN: ”I roten av vårt väsende känner vi Månens kärlek, och höjer därifrån livsträdets kungsek.”

JUNGFRUN & HERMES: ”Genom Gabriel, gudomens styrka, till vars ära vi bygger kärlekens kyrka.”

Stämningsfull lyra som går att tala till.

 

JUNGFRUN: ”Vi är nu i månens sal där örter bereds till vår heliga tinktur!” De sätts i arbete av JUNGFRUN &HERMES med att krossa och urlaka örter till tinkturer.

Den alkemiska fågelns uppvaknande

Albedos vita dans

Albedos vita svandans

Citrinitas fågel

JUNGFRUN utropar: ”Detta är glädjens tid! Det som var dött har transformerats i universums dans i vårt kärl, genom det svarta nigredo, det vita albedo och nu glänsande på nytt i citrinitas påfågeldans. Men verket är långt från fullkomnat för fågeln måste förlora vingarna och tvättas i det eldiga vattnet genom mars renande eld.”

Citrinitas påfågel tappar sina vingar

FÅGELN får bada och blir av med alla vingar av PAGEN.

CRC: ”Åh, han tappar alla sina fjädrar och blir lika naken och slät som ett nyfött barn.”

JUNGFRUN: ”Detta blåa vatten är nu nådeblodet som för in i Jupiters rike.”

ÅGELN dansar ’Rubedo: den fulländade Fenix dans’ till musik som åskådliggör fullkomnandet i eldens rening. Därefter lägger den huvudet på boken vid graven och halsen skärs av till skärande ljud. FÅGELN sveps igen.

JUNGFRUN/HERMES: ”Vår Stormästarinna har genom alkemins död, pånyttfödelse och bröllop återuppstått som den gudomliggjorda hermafroditen, som är vår Ordens nya Stormästare!”

JUNGFRUN & HERMES: ”Alkemisternas stora verk är fullbordat!”

ATLAS: ”Som belöning är ni alla utnämnda till Riddare av den Gyllene Stenen.” De bekläds med gula kåpor.

HERMES: ”Minns att Konsten är naturens prästinna, och naturen är tidens dotter. Alla som vill kan nu i djupet av sitt hjärta svära en ed att tjäna det mest heliga.”

Rosenkorset projiceras stort. Rosenkors musik som förenar maskulint och feminint spelas kort.

HERMES, JUNGFRUN & IMPERATORN dubbar CRC.

CRC dubbas till riddare av den gyllene stenen

JUNGFRUN: ”Jag prisar dig Christian Rosenkors (för CRC upp) och alla er kära publik, för vårt gemensamma arbete i kropp, själ och ande…”

HERMES: ”… som spunnit Ariadnes röda kärlekstråd till mänsklighetens och skapelsens heliggörande.”

JUNGFRUN: ”Så att vi alla kan förena Rosen och Korset och bli till det levande Rosenkorset.”

JUNGFRUN & HERMES: ”Låtom oss dricka det alkemiska bröllopets elixir och sedan fortsätta vårt gästabud ute i salongen! Och för er som vandrar hem i natten tackar vi innerligt för ert deltagande och önskar att visdomens klara låga lyser upp er väg, nu och för all framtid, i evighet!” AMEN

Regi & Manus: Alkemiska Akademin: Katarina Falkenberg & Tommy Westlund

Produktion: Alkemiska Akademin i samarbete med Göran Fant och Ytterjärna Kulturhus

Medverkande mystagoger: Micael Carreras, Erika Dickmark, Katarina Falkenberg, Göran Fant, Mikael W Gejel, Christian J Kovacs, Morten Sørensen, Tommy Westlund och Susanna Åkerman.

Medverkande musiker: Björn Svensson, Ulf Wätte, Pär Ahlbom, Helena Wätte, Hanna Modig, Maria Sailer och Bert Enge Berggren.

Stort tack till Peter de Voto och Antroposofiska sällskapet för att ni upplåtit ert vackra kulturhus till detta arrangemang och till Ville som bringat ljusalkemi in i vårt verk. Tack också för de gula rosorna!

Akademins två regissörer vill verkligen tacka och lyfta fram den kongeniala musik och klangvärld som Solviksskolans musiker och sångare skapat! Under ledning av Ulf Wätte, Pär Ahlbom och Helena Wätte som med sitt team: Maria Sailer, Bert Enge Berggren och Hanna Modig skapade de en fantastisk sfärernas musik bakom publiken där de stod på egen begäran… På så vis minskade gränsen mellan publik och scen vilket var allas vår intention genom hela mysteriespelet. Solviks kvinnliga sångare var på scenen och förgyllde under åkallan till Venus!

Akademins husmusiker Björn Svensson hade komponerat stämmor till sångerna i vårt drama som var komponerade av Katarina Falkenberg.

Tack till Freja Falkenberg, Marina Solbär och EwaMaria Roos mfl för era foton!
Och ett stort och innerligt tack till alla som kom och deltog som publik i mysteriespelet! Vi ses kanske om 400 år igen…
program-mysteriespel-2016_page_2

Prästdonnans heliga resa

 Apostolisk prästvigning

Inom loppet av en vecka har jag blivit både RiddarDonna och Präst!

Och de fantastiska dagarna där emellan har jag väglett härliga pilgrimsvänner längs med de Heliga Mariornas fotspår i Provence och Camargue. Det är en maxad vecka även för en alkemist, prästinna, riddare och numera präst. Förra fredagen blev jag upptagen under en helig ceremoni i Johannes kyrka i en dynastisk riddarorden med anknytning till Aragonien. Denna storslagna dag avslutades lika storslaget som den börjat med festmiddag i Grand Hotells vinterträdgård. Som tidigare invigd riddare i de esoteriska traditionerna leder jag Riddarutbildning i Graaltraditionen men det var fint att upptas även i ett mer exoteriskt Riddarskap som verkligen visade att inre och yttre lära kan komplettera varandra.

I fredags blev jag Apostoliskt prästvigd i Eglise Gnostique genom en stark och helig ceremoni på stenpiren ut i havet ungefär där den heliga familjen tros ha stigit i land i Saintes Maries de la mer. Jag fick mina tidigare invigningar i den gnostiska kyrkan för många år sedan uppe i tornet på Montsegur. På samma graalberg som jag innan dess mottagit Sophias duva med den heliga graalen varefter jag grundade Sophiatemplet i hennes namn och ära. Saintes Maries de la mer och Montsegur är för mig några av de mest heliggörande invigningsplasterna på vår Moder Jord.

För mig som Översteprästinna i Sophiatemplet tjänande gudinnan och det heligt feminina sedan lång tid om inte evig, är det med förundran och glädje som jag nu lägger mitt hjärta i Faderns och hans riddares och Prästers omsorg och försorg. Jag ser verkligen fram emot att verka i tillsammans med andra som söker skapa en bättre värld genom ridderlighet, prästerskap och medmänsklighet och självklart Gudinnerlighet. Prästen och Prästinnan i mig är nu förenade i ett alkemiskt bröllop tjänande gudomen i sin fullhet och helhet i både inre och yttre lära.

Läs mer här:

http://nouw.com/Alkemina/prastdonna-katarinas-heliga-resa-25662142

 Pilgrimsgruppen

Örtalkemi 2016

Tetelestai!
Alkemiska Akademins och Sophiatemplets Örtalkemiska helg på Sund är fullbordad och vi är så tacksamma över hur allt föll så väl ut! Vi var 21 härliga alkemister varav deltagare på Prästinne-och Graalriddarutbildningen samt tre fria alkemister! Och vår stor graal höll utmärkt för alla krafter som var.

 Helgens avslutningsritual14079803_10154311206863819_2538164262118932945_n14079973_10154311206443819_6803061151820788203_n14080066_10154311207168819_7304387423532917248_n14095785_10154311206618819_4746617579908958884_n14141497_10154311206403819_9144969923152619722_n14183876_10154311206523819_4006164160977819033_n14184308_10154311206913819_98987623827091699_n14192511_10154311206788819_3635521923114698747_n14199137_10154311206743819_1531185545025592773_n

Vi har lärt ut grunderna och fördjupning i den spagyriska konsten och praktiserat alkemins operationer såsom putrefactio, calcinatio, separatio, solutio, sublimatio och givetvis destillatio som i genererade en fantastisk rosenmerkur i Tommys vana handlag…

Alla fick preparera var sitt Isis och Osiris elixir samt har en bägare med fostervatten med Merkur inför Det gudomliga barnets elixirs födelse!
Därtill kokade vi under stor andakt och åkallan och hymner Isis alkemiska salva som vi likt Isis smörjde och helade osiris – heliggjorde oss själva med under helgens finalceremoni kring det alkemiska bröllopet!

Erika höll grunden och närde vår stora graal med utsökt mat och läckra kakor som den gyllene kocken och eldväktaren mm, vilket var en förutsättning för att alla alkemiska operationer skulle vara möjliga!

Våra alkemister bär nu med sig tre elixir, Isis magiska salva och utbildningskompendium för fortsatt praktik och Graalriddargruppen preparerade också ett gemensamt elixir inför sin Graalriddarinvigning i vår!

Stort tack till alla härliga deltagare som var närvarande samt till alla elementarväsen, naturkrafter och gudomliga krafter!
Det blev en magisk helg i den heliga konstens visdom och kärlek!!

Helgad vare Sophia – naturens ljus och intelligens!