Resa Sydfrankrike 2013

Alkemisk resa 2013

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på nästa års helande alkemisk pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike, 13-18 maj 2013. Årets tema är graalens, katarens och rosenkorsets väg, och nytt för året är besök och invigning i katarernas initiationsgrottor i Ussat les Bains.

Under vår vistelse kommer vi vistas ett dygn i den gamla kurorten Ornolac Ussat les Bains, samt därefter bo på det underbara retreatcentret Maison Templiere i Audes vackra landskap. Där, i gudarnas och gudinnornas dal, kommer vi ha dagliga meditationer vid floden och intaga alla middagar. Ett eftermiddagsdopp i poolen är inte obligatoriskt men mycket skönt!

Vi kommer att göra dagliga utfärder till platser som är genomsyrade av västerlandets stora mysterietraditioner. Invigningar sker bl a på kraftplatser som:

  • Eglise du Sabarthès – den svarta madonnan och människodottern öppnar upp oss för prima materians och Isis beslöjade tradition
  • Katarinitiationsgrotterna i Ornolac Ussat les Bains – där tid och rum upphävs
  • Katarborgen Queribus – med dess magiska portal mellan himmel och jord
  • Rennes le Chateau – där Maria Magdalenas alkemiska hemligheter möter Rosenkorsets invigningsmysterier.
  • Rennes les Bains – drottningens bad och Isis tron
  • Gorge de Galamus – där visioner och meditationer når evighetens djup
  • Trubadurborgen Puivert – där graalen förenas med svärdet i trubadurtraditionens glädje och riddarskapets anda
  • Carcassonne – magisk shopping i riddaremiljö

MariaDen svarta madonnan i ToulouseMagdala tour i Rennes le Chateau

Vi möts vid flyplatsen i Toulouse för att bege oss genom de uråldriga bergens mystik mot Sabarthès, där några av människans tidigaste spår finns. I Eglise du Sabarthès besöker vi den Svarta Madonnan och Människodotterns kapell och ber dem välsigna oss och vår resa. Den svarta madonnans och människodotterns alkemiska tradition kommer du sedan att invigas i under resans gång. I dalen Ornolac Ussat les Bains, som vibrerar mellan majestätiska berg och är känd för sina heliga källor, följer vi trubadurens spår i vårt uppsökande av katarernas mytomspunna initiationsgrottor. Väl där inne finns inga ord som kan beskriva upplevelsen av hur tid och rum upphör, när trubadurens sång kallar fram de tidlösa traditionernas toner.

Vi kommer att besöka det mytomspunna Rennes le Chateau där vi följer Maria Magdalenasunderjordiska lära rätt in i skapelsens djupaste mysterier. I kyrkan som bär hennes namn tar vi del av den ovärderliga skatt som finns avkodad där och som gett orten dess ryktbarhet. Vi besöker också Villa Bethania och Tour Magdala – en kraftfull energiport mellan världen ovan och nedan. Du får en inblick i de hemliga sällskapen kring det gyllene rosenkorset, tempelriddarnas tradition och prästen Saunieres märkliga livsöde.

I Rennes och i det omgivande lanskapet La val Dieu (gudarnas dal) kommer vi arbeta med den oerhörda skatten, lära oss av Maria Magdalenas visdom och uppleva venusportens kärleksfält. Vi har då möjligheten att transformeras från mörker till ljus så att vi inte behöver ”smaka döden” som det står skrivet i Tomasevangeliets inledning.

Vad som möter oss kyrkan...Maria Magdalena

Vi kommer också att besöka tvillingorten Rennes le Bains, känt för de helande källorna. Vårt mål där är Isis magiska tron, för att låta Dundret-det perfekta medvetandet inviga oss i Isis mysterier.

En av höjdpunkterna på vår resa i katarernas land är besöket vid katarborgen Queribus, ett fäste som aldrig föll för inkvisitionen och dit katarer flydde efter det att Montsegur belägrades och föll. Queribus, en av ”Carcassonnes fem söner” är känt för dess starka atmosfär och kallas ibland för ”Fiskarkonungens slott”.

Vi gör en lugn uppstigning till toppen av detta magiska berg. Där utför vi en helt unik initiationsceremoni som öppnar porten till de innersta mysterierna. Skapelsen av den nya alkemiska människan och de vises sten kan så fortskrida…

En svindlande bergsväg tar oss sedan till Gorge de Galamus, ett sedan urminnes tider känt pilgrimsställe. Galamus har ansetts som ”det heliga berget”, där både mirakulösa helbrägdelser och möten med andra världar sker. Maria Magdalenas grotta påvisar vem som beskyddar platsen, bistådd av magiska kvadrater och inskriptioner.

Vid trubadurborgen Puivert firar vi det livsbejakande röda bröllopet, där tempelriddarna, katarerna och trubadurerna firar skapelsens under.

Under din vistelse i Sydfrankrike blir det också tid för shopping och strövtåg på egen hand (eller med nya/gamla vänner) i den medeltida staden Carcassonne med sin fantastiska borg som hämtat direkt ur en riddarsaga.

Carcassonne

Vi jordar oss sedan med att avnjuta en god måltid och fira att vi är den vi är.

Förutom detta gedigna utflyktsprogram bjuds du på en fransk festmiddag med dryck, föredrag om de heliga platsernas alkemi och fördjupning i de gnostiska visdomstraditionerna och den heliga graalens mystik. I resan ingår också guidade meditationer, unika ceremonier och helande samtal.

Reseinformation

Datum: 13-18 maj 2013

Pris (exkl flyg): 12900 kr

Anmälningsavg: 2900 kr

Konto: bg 5368-7182

Resa till/från Toulouse ingår inte priset (hittas ex på www.klm.com eller www.reseguiden.se)  men alla andra transporter med buss och bil ingår. Fem nätter med del i dubbelrum på hotell/pensionat ingår i priset liksom alla inträden till de olika sevärdheterna och en gemensam festmåltid.

Rekommenderat flyg är nedanstående. Väljer du annat flyg måste du vara i Toulouse senast kl 14.30 på måndagen och tidigaste hemfärd är kl 16.00 på lördagen.

Utresa – måndag 13 maj, 2013
Från Till Avgång Ankomst Flight Flygbolag
Stockholm Arlanda
Sverige 
Terminal 2
Amsterdam
Holland
06:25 08:35 KL1106 KLM
Amsterdam
Holland
Toulouse
Frankrike
11:40 13:35 KL1303 KLM

Flygtid: 7h 30min

Hemresa – lördag 18 maj, 2013
Från Till Avgång Ankomst Flight Flygbolag
Toulouse
Frankrike
Amsterdam
Holland
17:10 19:10 KL1312 KLM
Amsterdam
Holland
Stockholm Arlanda
Sverige 
Terminal 2
21:00 23:00 KL1121 KLM

 

Du har under resan möjligheten att förboka enskilda konsultationer till rabatterat pris.

Begränsat antal platser.

Vill du veta mer, vänligen kontakta oss på mejl eller telefon: 0735-931 415 / 0707-395 805

Vägledare på den alkemiska resan

Katarina Falkenberg har tillsammans med Tommy grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Katarina är alkemist, terapeut, föredragshållare och författare och kom 2005 ut med romanen Alkemistens röda längtan. Hennes nästa bok handlar om de alkemiska brudkammarmysterierna gestaltade som en pilgrimsfärd genom Frankrike. Katarina är översteprästinna i Sophia Templet och håller gudinnetjänster och föredrag kring den gudomligt feminina visdomens väg.

Tommy Westlund är terapeut, alkemist och föredragshållare och arbetar med Katarina inom Alkemiska Akademin med att hålla alkemiska utbildningar, föredrag och salonger för att sprida den västerländska visdomstraditionen till en större publik. Han är utbildad psykosyntesterapeut med en inriktning på alkemi och kabbala samt driver Akademins förlag. Tommy leder sedan många år Ordensverksamhet i Rosencreutzarnas tradition. Han är gnostisk biskop i Ecclesia Valentinaris Antiqua.

Tillsammans har de gjort mycket uppskattade alkemiska gruppresor till Paris och Chartres under 2007 och 2008, och Sydfrankrike 2009-2012.

Alkemiska akademins resor vilar på en alkemisk/gnostisk tradition och är öppna för alla oavsett förkunskaper, bakgrund och religiös hemvisst.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på denna heliggörande pilgrimsresa!

I tro, hopp och kärlek,

Det trefaldigt upplysta visdomsmedvetandet

Katarina & Tommy

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *