Månadsarkiv: april 2010

Magisk resa till sydfrankrikes heliga platser

Sökandet efter det Stora Mysteriet – de vises sten, den heliga graalen och Förbundsarken – hade fört oss till Sydfrankrikes magiska landskap.

Vår minibuss slingrade sig likt den alkemiska ormen upp på berget till den mytomspunna byn Rennes le Chateau. Man fick en känsla av att ha kört in i ett mytiskt landskap där magiska väsen vägledde de mogna till skatten medans de oinvigda färdades runt i kringelkrokar förledda av skenbilder och illusioner.

Få platser på jorden hade likt Razès i Languedoc så många skatter knutna till sig. Tempelriddare, Katarer, kungligheter, och inte minst Jesus och Maria Magdalena, alla var de på ett mystiskt sätt delaktiga i att ha begravt något glimrande i Razès mörka mylla.

Vi passerade en vägskylt som ledde till byn La Serpent – ormen på franska och sedan en annan by skyltad Lavaldieu – Guds dal.  Uppenbart förenades det högsta och det lägsta i det förunderliga landskapet. Med stora förväntningar om att förena motsatserna i det alkemiska bröllopet, hade vi kallats hit av graalsänglarnas eteriska sång. Vi ville låta våra hjärtan lysas upp av platsens heliga kärlekseld så att de kunde flamma likt de vackra fönstermålningarna i det hemliga sanktuariet.

Vi körde in i den lilla byn och vandrade längs med de små gränderna fram till den egendomliga kyrkan som var tillägnad Jesu följeslagerska – Maria Magdalena. Kyrkan var inte bara en religiös helgedom utan också ett esoteriskt tempel – en alkemisk skatt av kodade bilder för människans heliggörande. Nu behövde vi bara finna nyckeln…

Vill du åka med på vårens alkemiska resa? Det finns fortfarande några platser kvar som vi har glädjen att erbjuda till sista minuten-pris! Vi har hyrt ett andligt center/hotell i Rennes le Chateau som vi har helt för oss själva och som våra utflykter utgår ifrån. Hjärtligt välkommen att följa med!

Husalkemisten 2010-04-14