Ht 2010

Khunraths alkemiska sal

Salong Arcana

En alkemisk afton i salongsmiljö

Inspirerad av de franska rosenkreutzsalongerna i slutet av 1800-talet, som samlade konstnärer, filosofer, författare och esoteriker, vill Salong Arcana erbjuda möjligheten till gränsöverskridande möten i alkemins tecken, där alla intresserade är välkomna att delta, oavsett bakgrund och förkunskaper.

Salong Arcana har framöver det övergripande temat: Livets alkemi och kommer bl a att kretsa kring naturens, helandets, konstens och andens alkemi.

Under trevliga former bjuder vi dig som vill veta mer om hur alkemi kan bringa gyllene möjligheter i vårt dagliga liv. Vi börjar med en presentation av och arbete med aftonens tema under en knapp timme, för att sedan fortsätta samtalet medan vi avnjuter te och kakor. (Vid happeningen och mysteriespelet är dock upplägget annorlunda.)

Förbokning rek. (info@alkemiskaakademin.se)

2010

Sophia, naturens ljus, vägleder alkemistenSalong Arcana: Livets alkemi – naturens ljus

Torsdag 14 oktober kl 19-20.15

Under denna naturens afton får du pröva på att kontakta de alkemiska filosofernas visdomsgudinna – Sofia. Hon är naturens ljus och den inneboende intelligensen i naturen och under alla tider väglett den hängivna alkemisten. Hon kan också guida oss i vårt dagliga liv i både stort och smått. Du får också veta mer om örtalkemi.

Inträde 100 kr (inklusive fika).

Baldini - VenusSalong Arcana: Happening – alkemi idag

Måndag 15 november kl 19

Varmt välkommen till en alkemisk afton där du får veta mer om hur det är att vara alkemist idag. Vi bjuder på en alkemisk ceremoni, alkemiska anekdoter och alkemiska elixir. Dryck och tilltugg finns att tillgå i vår alkemiska bar, samt olika specialerbjudanden.

Inträde blott 50 riksdaler!

Egyptiskt mysteriespel

Salong Arcana: Egyptiskt mysteriespel

Torsdag 2 december kl 18.30-21.30

Varmt välkommen till en gyllene alkemisk salong! Se fram emot en magisk kväll där du bjuds att uppleva de egyptiska hemligheterna genom teater, invigningsritualer och kraftfulla alkemiska elixir. Mysteriespelet ackompanjeras av levande musik skriven av den legendariske greven St Germain som sägs ha uppnått alkemins slutmål – odödlighet. Den som en gång kommit hit blir aldrig mer sig lik… Kom och se vem du egentligen är!

Salongen hålls i den ståtliga tempelsalen i Tempel Riddare Ordens lokaler på Kammakargatan 56. 18.30-21.30 Inträde 300 kr. Pensionär/student 150 kr.

Fågel FenixSalong Arcana: Livets alkemi – konstens alkemi

Torsdag 9 december kl 19-20.15

Detta blir en kväll i konstens tecken och du ges en inblick i hur man med alkemi kan öppna portar till den egna skaparkraften samt hur alkemi kan användas som en konstnärlig metod. Flera av våra stora konstnärer har använt sig av den alkemiska konstarten och exempelvis August Strindberg såg sig som poetkemist och använde sitt alkemiska kunnande både i sitt författande och i alkemiska experiment.

Inträde 100 kr (inklusive fika).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *