Om grundarna

Katarina Falkenberg och Tommy Westlund har grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Akademins syfte är att erbjuda alkemiska utbildningar, workshops, graalriddarutbildningar, mysteriespel transformerande resor och salonger för att sprida den västerländska visdoms­traditionen till en bredare publik. Akademins förlag Arca Dei ger ut nyskrivna alkemiska böcker samt översättningar av klassiska verk.

Katarina Falkenberg är vd i Alkemiska Akademin och har studerat och praktiserat alkemi i 30 år. Hon är alkemisk terapeut och författare med en bakgrund inom teatern. Hennes alkemiska romaner Alkemistens röda längtan, som förlänades Paraceluspriset, och Den röda ängeln uppenbarar den hemliga lärans djupa mysterier. Katarina är även gnostisk präst, riddare och överste­prästinna i Sophiatemplet. Hon leder prästinneutbildningar, gudinnetjänster, imaginationer m m kring det gudomliga hjärtats väg.
Tommy Westlund är styrelseordförande i Alkemiska Akademin och har studerat och praktiserat alkemi och esoterik sedan 1990. Han är psykosyntes­terapeut, apostolisk gnostisk biskop, riddare och adept inom västerlandets invignings­mysterier. Tommy är Ordensledare inom Rosencreuzarnas tradition och föreläser internationellt om den alkemiska och hermetiska vishetstraditionen.

Tillsammans har de författat Alkemi – det gudomliga verket, Hjärtats alkemi – vägen till den levande graalen och Rosenkors alkemiska bröllop – Mysteriespel anno 2016 samt ett dussintal utbildningskompendier inom den spagyriska konsten, planet­alkemi, egyptisk alkemi, graalens traditioner, katarernas mystik m m.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommande evenemang
 1. Distansutbildning i alkemi

  2020/02/10 - 2021/02/10
 2. Praktisk örtalkemi 2020

  augusti 22 - augusti 23
 3. Alkemisk pilgrimsresa till Prag

  oktober 13 - oktober 17
 4. Graalresa till England

  2021/06/29 - 2021/07/03
Facebook
Facebook Pagelike Widget
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev