Välkommen till Alkemiska Akademin

Alkemiska Akademin välkomnar dig att i ett inspirerande och lärorikt sammanhang ta del av den alkemiska visdomstraditionen.

Vi erbjuder individer och grupper möjligheten att med hjälp av alkemins arketypiska språk arbeta för en högre grad av mening och självkännedom. Alkemi kan därigenom bli en väg till insikt, frihet och helhet där materia, själ och ande söker sin förening i det alkemiska bröllopet.

Alkemi handlar i grunden om att förädla sitt material – ofta människan självt – till sin fulla potential. Symbolen för denna fullbordan är de vises sten. I det alkemiska arbetet ingår bland annat studier, bön, meditation, ört- och minerallaborationer, energiövningar och framför allt – utövandet av kärlekens konst.

Tillsammans med Sacred Knowledge driver Akademin alkemipodden som sprider den alkemiska vishetstraditionen ut i etern.

För de som vill fördjupa sitt alkemiska studium, erbjuds därutöver alkemiska utbildningar, konsultationer, resor, elixir och litteratur på svenska.

För de som önskar fördjupa sig i den gudomligt feminina visdomsvägen erbjuder Sophiatemplet både föredrag, gudinnetjänster, prästinneutbildning och meditationer.

I vår alkemiska blogg ges du en inblick i den alkemiska världen.

Mer information om allt detta finns att finna på Akademins sidor.

V.I.T.R.I.O.L.

Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem.

Besök det inre av Jorden och genom reningar skall du finna den fördolda stenen.

Splendor Solis #4