Välkommen till Alkemiska Akademin

Alkemiska Akademin välkomnar dig att i ett inspirerande och lärorikt sammanhang ta del av den alkemiska visdomstraditionen.

Under december erbjuder vi varje dag en unik alkemisk produkt till superpris! Varje erbjudande gäller endast den aktuella dagen så titta in dagligen och fynda!

Vi erbjuder individer och grupper möjligheten att med hjälp av alkemins arketypiska språk arbeta för en högre grad av mening och självkännedom. Alkemi kan därigenom bli en väg till insikt, frihet och helhet där materia, själ och ande söker sin förening i det alkemiska bröllopet.

Alkemi handlar i grunden om att förädla sitt material – ofta människan självt – till sin fulla potential. Symbolen för denna fullbordan är de vises sten. I det alkemiska arbetet ingår bland annat studier, bön, meditation, ört- och minerallaborationer, energiövningar och framför allt – utövandet av kärlekens konst.

Hjärtat eller pulsen i verksamheten har varit de regelbundna alkemiska salongerna, Salong Arcana, vilka presenterat alkemiska teman, öppna för var och en oavsett bakgrund och tidigare kunskaper. De startade äntligen i april 2019 på nytt och kommer hållas två gånger per termin! Uppstart igen när pandemiläget tillåter det …

För de som vill fördjupa sitt alkemiska studium, erbjuds därutöver alkemiska utbildningar, konsultationer, resor, elixir och litteratur på svenska.

För de som önskar fördjupa sig i den gudomligt feminina visdomsvägen erbjuder Sophiatemplet både föredrag, gudinnetjänster, prästinneutbildning och meditationer.

Efter mycket övertalande har vi glädjande nog fått husalkemisten att gå med på att skriva en blogg. Världen torde bäva…

Mer information om allt detta finns att finna på Akademins sidor.

V.I.T.R.I.O.L.

Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem.

Besök det inre av Jorden och genom reningar skall du finna den fördolda stenen.

Splendor Solis #4

Kommande evenemang
  1. Distansutbildning i alkemi

    2022/01/01 @ 00:00 - 2023/01/01 @ 00:00
  2. Ett alkemiskt årshjul!

    2022/06/21 - 2023/06/21
  3. Slottsweekend på Görvälns slott 2022

    juli 1 - juli 3
Facebook
Facebook Pagelike Widget
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev