God Jul, Yule, Midvintersolstånd, Gott slut, Gott nytt år!

Midvintertid begynner vid solståndet, tidpunkten för det största symboliska mörkret över vår hemisfär. Detta föder ljusets barn, ty mörkret har icke överkommit det.

Snart nalkas julens afton, då de alkemiska serierna går på högvarv på tv:n. Genom Kalle Ankas julafton lär vi oss de alkemiska hemligheterna. Robin Hood är opusets merkur som utmanar arkonternas makter och stjäl elden och guldets frö till mänsklighetens förkovran.

Piff och Puff som klättrar upp och ned längs Livets träd, som den vattniga elden och det eldiga vattnet som besten (Pluto) försöker fånga, men som av Musse Pigg (stenen) möts av empati och kärlek.
Askungen är den svärtade Sophia i nigredofasen som drömmer om pleromans eviga bal och genomför sin dröm genom den högre skyddande ängeln (den goda fen).
Snövit vars processer med de sju dvärgarna (vilka symboliserar de sju  metallerna) genomlyser den vita albedodfasen och vars kyss med sina röda läppar mot prinsens, förebådar den kommande röda föreningen.
Den alkemiska konungen och drottningen uppenbaras genom Lady & Lufsen, vars förening möjliggörs genom de italienska mästeralkemisterna.
Vi sträcker oss bortom Kalle Anka när vi låter Guldlock gestalta det gula citrinitasarbetet med bestarna och slutligen Rödluvan visa oss med sin röda cape in i rubedos fas.
Och vem kan inte tänka på Rosenkorsets mysterier när tjuren Ferdinand insuper rosornas dagg och kärleksfullt slickar sin motståndares hjärta…
Sist men inte minst vår moderna tids frälsare och röde konung – Jultomten som de vises sten med all sin kärlek och med säcken full av guld visar vägen mot Karl Bertil Jonssons julafton, där guldet sprids till de som aldrig annars får ta del av det.

Sophia som initiatrix
När vi vaknar upp första dagen på det nya året och traditionellt sätter på riddarfilmen Ivanhoe, undvik då för all del den version som sänds på TV3 (1982 års version). Leta istället upp 1952 års version med Robert och Elizabeth Taylor, där hjältarna är hjältar, kvinnorna är skarpa, dialogen är underbar, och storyn följer den röda tråden. Ivanhoe är den merkuriala agenten som genom Sophias döttrar lyckas frige och återbörda den förlorade konungen Arthur – de vises sten – som kommer ridandes med Templets riddare för att bringa fred över England.

God Jul, Yule, Midvintersolstånd, Gott slut, Gott nytt år!

 

Reseberättelse Sydfrankrike 2017

Det flammande hjärtats resa

Vårt hem – Maison Templiere

Fantastiskt att återvända till vår högborg vid den virvlande floden omgiven av kraftfulla berg. Personalen ger oss delikat andlig, själslig såväl som fysisk föda och service. Det är ett litet arkadien med rosor, dopfunt (pool) samt förunderlig och bävansfull natur.

Rennes-le-Chateau – Den gyllene graalen och paradisets träd

I Rennes-le-Chateau som bär hela Maria Magdalenas esoteriska lära i sitt sköte och i sin röda jord uppenbarade vi det flammande hjärtats mysterier. Byn sägs inneha en ofantlig skatt som omtalas vara allt från förbundsarken, Maria Magdalenas sanna lära eller grav, Jesu grav, den heliga graalens boning, tempelriddarnas skatt, katarernas skatt… En alkemisk skattkammare mitt i en Venusportal! Under vår heldag fullbordade vi det regenererade Livets träds ritual så att vi åter kunde smaka på paradisets äpplen – pommes bleu.

Till lunchen i det underbara Jardin Marie mötte vi våra vänner Sus och Kaj från Rennes-les-Bains och fick höra om deras senaste böcker om Rennes-le-Chateau och dess mysterier.

Vi tog även en promenad längs slänten bakom Tour Magdala och fick då beskåda det gamla slottet med alkemistens torn.

Gorges de Galamus – Änglar & demoner; Maria Magdalenas källa och St Antonius grotta

Genom försynens försorg i form av ändrade väderförhållanden bar färden till det fantastiska hermitaget Gorges de Galamus. St Antonius väntade oss och befriade våra upptända insegel med Maria Magdalenas milda eldvatten.

Därefter renade vi oss i Marias heliga källa i grottan helgad Maria Magdalena. Sammantaget – en obeskrivlig dag.

Festmiddag

Våra vänner på Maison Templiere hade hela dagen förberett en magnifik festkväll (medan vi badade i poolen och floden) som utöver utsökt mat och dryck bjöd på mexikansk dans som gick över i allmän dansglädje!

Montsegur – Världens ljus; duvans & solkorsets flammande hjärta

Med stor glädje återvände vi till det mest heliga Graalberget av dem alla – Montsegur! Den heliga graalens sägs finnas i Montsegurs innandöme ända sedan Sophias vita duva sänkte ner den där för beskydd undan söndrande makter… Där utförde vi den heliga graalens stora ceremoni kallade åter av Esclarmonde av Foix – Världens ljus. I det innersta kapellet förenade vi solkorset med den vita duvans kraft. Vi hedrade också alla katarer vid bergets slänts minnesmärke som gick i elden för sin tro på Kärlekens Kyrka.

Nebias – Arkadiens eter & Ariadnes röda tråd i labyrinten

För att riktigt njuta av det heliga landskapet vandrade vi i älvrikets gröna naturlabyrint i Nebias, mitt i hjärtat av katarbygden, för att återuppleva och integrera Paradisets förlorade eter och tända upp vårt gröna hjärta. Det blev en resa längs Ariadnes röda tråd för att i labyrintens mitt möta vår inre Minotaur. Genom att möta den utan slöjor och med en picknick i magen fann vi leken och insikten om livets storhet och godhet. Till slut fann vi även vägen ut genom den röda tråden…

Notre Dame de Marceille – Svarta madonnan & enhetens ljus

Vår sista heldag avslutades hos Svarta Madonnan i Notre Dame de Marceille för att likt alkemister och riddare genom alla tider helga vårt verk och välsignas av den Svarta Urmodern. Mysterierna och nycklarana som hade börjat uppenbaras i Rennes-le-Chateau fick nu ytterligare dimensioner genom förbundsarkens krafter.

Sällan har vi skådat Den svarta madonnan så glad och bröllopsklädd!

Jesus flankerad av de två lärljungar han älskade mest…

Hur många Jesus finns i den franska traditionen? Begrunda mannen som lyfter upp den döde Jesus, iklädd de mantalar som Jesus lagt ifrån sig under korsvägen. Det gyllene landskapet har en helt egen lära om den levande guden…

Arbetet avslutades med en rening och helgning i enhetens källa där också livets blomma manifesterades och Lasarus med sina bedårande hundar vakade.

Vår sista gemensamma afton fullbordades i storartad stil på hotellrestaurangen i Quillan och därefter skålar och skådande av månen på terassen under bar himmel.

Foix – Det goda riket

Vi avslutade resan i det magiska Foix med sitt sagoslott och sin gamla stadsdel där många fann fynd i de små butikerna. Vi hedrade Foix-släkten och då inte minst Esclarmonde de Foix som bär fanan högt om kärlekens kyrka.

I stadens katedral fann vi också den ovanliga nattvarden där Maria Magdalena tycks vara närvarande.

I katarernas tradition ansågs Jesus vara en ängel vilket vi här kan se en vision av.

Under hela resan har vi preparerat varsitt elixir för att uppenbara och befästa det flammande hjärtat.

Stort och innerligt tack alla nya och gamla vänner för ert hjärtliga deltagande!

Alkemisternas utforskande inför nästa års resa kring gudinnans och gudens hemliga ark

Vägledda av försynen hamnade vi, något överraskade, i en liten by som vi många gånger åkt förbi. Dess kyrka är en viktig länk i mysterierna kring Sauniere och Rennes-le-Chateau och hade en så kraftfull hemlig tradition att prästen mördades i slutet av 1800-talet. Det var dit försynen ledsagade oss… till en kyrka som alltid är låst… för de som inte har nyckeln…

Den hemliga kyrkan som alltid är låst… tills vi kom…

Hänförda lämnade vi den outgrundliga byn med den förlorade kunskapen och hade även blivit vägledda till nästa mål.

Arques – katarerna och de egyptiska mysterierna

I den lilla byn Arques fanns en gång i tiden graven som är en av grundpelarna i den hemliga läran. I byn finns även många fynd kring den egyptiska traditionen och i dess slott kunde vi både uppleva och arbeta med katerernas och de egyptiska mysteriernas skatter. Vilket slott, litet i det yttre men gigantiskt i det inre! Vi längtar redan nu till den ceremoni vi har planerat för nästa år…

Rennes-les-Bains & Fontaine des Amours

Efter en god lunh i Rennes-les-Bains (där vi återigen fick njuta sällskap med Sus och Kaj) återvände vi till kärlekens magiska källa. Här planerar vi dop(p) nästa år!

Bugarach – det heliga och uppochnedvända berget

Likt en spårhund som fått upp ett spår tog vi oss slutligen till Bugarach heliga berg, älskat av ufo-fanaster och inspiration till Jules Vernes Resa till jordens mittpunkt. Legender beskriver det som transfigurationens berg och en plats där tiden upphör. Det upplevde vi sannerligen i Bugarach kyrka med många ovanliga ikoner.

Kyrkan hade genomgående ett fokus på Alfa & Omega, barnet och graven. Men… är det Jesus som gossebarn vi ser här eller en liten flicka?

Lyckans tarothjul som även är båten den heliga familjen färdades med till Frankrike.

Alet-les-Bains

Ett kärt återseende som i sin omnejd har St Salvayres kapell helgat den levande guden mm.

Därigenom har visionen kring nästa års magisk-alkemiska resa klarnat. Vi återkommer snarast med ytterligare information!

Två intervjuer med Katarina

Katarina har nyligen blivit intervjuad av Vivi Linde på tarotguiderna.

Första intervjun handlar om prästinnans kall och väg 

Andra om alkemins universella visdom

Lyssna, begrunda och gläds!

 

Rosenkors alkemiska bröllop

Rosenkors alkemiska bröllop

Die Chymische Hochzeit: Christiani Rosencreutz anno 1459, som tillskrivs Johann Valentin Andreae, gavs ut 1616 och firar 2016 sitt 400 års jubileum. För att hedra traditionen som förenar rosen och korset har vi skapat detta helt nya mysteriespel som bär titeln Rosenkors alkemiska bröllop – anno 2016 och som har sin urpremiär i YtterJärna Kulturhus.

Det mystika dramat levandegör den eviga visdomen om hur rosen förenas med korset genom den heliga konsten. Mysteriet utgår från det heliga sjutalets transformation där människan genom de sju planet- dagarnas process blir en riddare av den gyllene stenen, vilket anspelar på alkemins fullbordan i de vises sten.

I vårt mysteriespel har vi sökt skapa ett drama och en iscensättning som gestaltar den inre esoteriska läran till alla som känner sig kallade. Vi har haft Andreæs bok som utgångspunkt men sedan gjort en fri tolkning och skapat ett nytt verk. Det förmedlar vår förståelse av bokens essens om alkemins heliga bröllop, baserat på vårt mångåriga arbete med både alkemi och mysteriespel. Tanken är att alla själva ska gå igenom det alkemiska opusets förvandlingsprocesser av födelse, död, återuppståndelse och bröllop, likt Fågel Fenix.

Var och en kan så bli en Christian eller Christina som själva invigs av Jungfru Alchimias klara vishets- och kärleksljus och Hermes trefaldiga visdom genom alkemins stora verk.

Så med denna vår utgåva av Rosenkors alkemiska bröllop bjuder vi härmed in just dig i dag till att fira det alkemiska bröllopet:

”I dag, i dag, idag, är kunglighetens bröllopsdag. Om du nåtts av vårt bud, och kallats av Gud, skall till berget du gå, med tre tempel uppå, där vårt bröllop skall stå…

Julerbjudande

För dig som inte var med har vi nu ett Julerbjudande där vi sänder vår nya bok per post för 150 kr inklusive frakt inom Sverige. Ordinarie pris kommer öka i takt med att böckernas åtgång så detta är ett förmånligt releasepris just nu!

Om du sätter in 150 kr på bg 5061-6168 Alkemiska Akademin samt uppger tydligt namn och adress samt sänder ett mail med samma info till info@alkemiskaakademin.se senast 16 december så sänder vi boken före jul!

Rosenkors alkemiska bröllop

Innehåll rosenkors alkemiska bröllopInnehåll rosenkors alkemiska brölloprosenkorsbok3_page_51rosenkorsbok3_page_68

Det gyllene bröllopet är fullbordat!

CRC och budbärarängeln

Vilket bröllop i fredags afton! Tack alla som kom och firade med oss och till alla mystagoger och musiker som arbetat hårt och hängivet för denna urpremiär! Nedan följer en kort sammanfattning i bild och text av vårt rosenkorsdrama.

En bevingad ÄNGEL med lysande gyllene vingar träder fram bakom CRC. Hon bär ett pergamentbrev. Monas hieroglyphica symbolen projiceras i bakgrunden. CRC känner ängelns närvaro och förundras.

ÄNGELN reciterar brevet: ”I dag, i dag, idag, är kunglighetens bröllopsdag. Om du nåtts av vårt bud, och kallats av Gud, skall till berget du gå, med tre tempel uppå, där vårt bröllop skall stå… Giv akt och vakta, dig själv betrakta: om ej din själ är ren, du får av synen men, och otack blott där vinnes, om du för lätt befinnes. Hälsar Bruden och Brudgummen.”

ÄNGELN lämnar brevet till CRC som först nu ser ängeln.
BudbärarängelnÄNGELN pekar mot Monas hieroglyphica och säger: ”I detta tecken skall du segra!”

”Min konung och min Herre kär, som nu oss ganska nära är, liksom hans undersköna brud, som redan strålar i sin högtidsskrud. Med glädje har de sett var gäst, som anlänt till vår bröllopsfest.

 Ljusets ängel visar sig för CRC
CRC bevittnar kampen mellan ljusets och mörkrets ängel

LJUSETS ÄNGEL och MÖRKRETS ÄNGEL flyger in på scenen på vardera sida om CRC cirklande som universums två poler. CRC är vänd mot LJUSETS ÄNGEL. Musiken spelar kampen mellan ljus och mörker.

 Vägningen mot dygdens ballongerVägningen mot dygdens ballonger 2
CRC prövas mot det åttonde husets ballong

JUNGFRUN: ”Det har behagat min höga Kunglighet, att några av er har erkänt sin eländighet och kungligheten vill låta er motta belöning för det.” Leende vänd mot CRC: ”Har du också ställt dig under oket? Jag som trodde du var så väl förberedd!”

CRC tårögd.
JUNGFRUN: ”Ta av kedjorna!”

PAGE och HARNESKKVINNA tar av kedjorna, och CRC ställs för att kunna bevittna vägningen.

JUNGFRUN: ”… ty det kunde kanske gå dig bättre än mången annan förmäten som står här utan bojor”.

JUNGFRUN: ”Den som på denna våg sig väger, men inte rätta tyngden äger, han snart en vådlig luftfärd gör, och skrattas ut av alla som sig bör.”

JUNGFRUN ger HERMES dygdballongerna.

HERMES: ”Dygden måste ha förkroppsligats genom livets handlingar, annars väger man för lätt. Detta är mars insegels prövning och gåva, ett brinnande svärd som skär genom illusioner och falska begär…”

Hermes med de sju dygdernas ballonger

Ordens ImperatrixOrdens Imperatrix 2

JUNGFRUN niger och talar: ”Allernådigaste Stormästarinna. Dessa herrar har till ära för Vårt Kungliga majestät och under fara för liv och lem begett sig hit, för att kunna sprida glans över era riken och länder. Härmed har jag i ödmjukhet velat presentera dem för eder, med underdånig bön om att ni vill fritaga mig från mitt värv.” Hon lägger därefter sin lagerkrans på golvet.

ATLAS träder fram och talar i IMPERATRIX namn: ”Deras kungliga majestät gläder sig storligen över att ni har kommit, och försäkrar var och en om sin kungliga nåd. Också med din, kära Jungfru, är hon tillfreds och ämnar av denna anledning ge dig en konungslig utmärkelse. Stormästarinnans mening är dock att du även idag skall ta dig an dem, eftersom de har stor tillit till dig.”

JUNGFRUN tar upp lagerkransen igen.

ALLA intonerar: ”IAO OIA EUI”

HERMES: ”Varen ni alla välkomna in i Solens hus, där komedin, dansen, konsten och äran lyser upp och vederkvicker människans själ…”

Imperatrix förbereder sig att offras

Imperatrix har offrat sig självImperatrix död skall bringa liv till många

IMPERATRIX & ATLAS tar på sig svarta dräkter, vilket åtföljs av ALLA på scenen. JUNGFRUN binderIMPERATRIX ögon med svart sjal. PAGEN breder ut liksvepning på golvet.

Den svartbeklädda BÖDELN kommer ut med mörk huva och offersvärd/dolk. PAGEN lägger IMPERATRIX på offerduken. BÖDELN skär halsen av henne, under ett skarpt ljud. PAGEN har en bägare vid sidan om som fångar upp hennes blod, och lyfter detta högt för att visa publiken.

PAGEN: ”Kunglighetens blod”.

CRC: ”Så snart kungligheten hade halshuggits gick bödeln ut igen, åtföljd av en annan som strax utanför dörren högg huvudet av bödeln, varpå han tog huvudet med sig in i ett skrin. Detta tycktes mig sannerligen vara ett blodigt bröllop, men eftersom jag inte visste vad som skulle ske, fick jag försöka ta mig samman och avvakta utvecklingen.”

JUNGFRUN: ”Det mänskliga livet ligger nu i er hand, och om ni följer mig, skall denna död ge liv åt många.”

Venus hemliga mysterierit

HERMES viskar till publiken: ”Vi träder in i Solens hus, vårt hjärta, för att möta våra inre gudomar som solen och månen i balans. Men, är vi redo att offra våra inre bilder av gudomligheten, då bilderna endast kan vara avbilder av den Stora verkligheten? När vi träder bortom själens ljus och mörker och offrar dess dualism öppnar sig vägen in i den heliga brudkammaren… Vi måste dö i livet för att leva bortom döden. Memento Mori – betänk döden. Då kommer Sol Niger – den svarta solen att leda oss till Venus portal…”

PAGEN: ”Eftersom de kungliga herrskapens ännu sover, har jag intet att frukta.” De öppnar dörren försiktigt på glänt.

Draperierna dras då undan och i Venus grotta åkallas Venus innerligt och lidelsefullt avJUNGFRUR/PRÄSTINNOR. Den åkallande hymnen avslutas med: ”När ditt träds frukt är helt förmultnad, då skall du vakna och bli mor till en konung.”

(CRC & PAGEN får alltså skåda en hemlig mysterierit som bereder Venus uppvaknande.)

Solvikskolans musiker

Solviksskolans musiker under ledning av Ulf, Per och Helena hade skapat en helt kongenial klangvärld till hela mysteriespelet!

Månens sfär i Olympens alkemiska torn

Månens planetbanér lyfts!

HERMES: ”Känn in er kropp, er visdom och dårskap, vetskap och okunnighet, och intonera tillsammans vokalen A för att träda in i Månens sfär.”

ALLA intonerar vokalen ”A”. Månsigill etc projiceras på scenen.

SCENMAGIKER invokerar: ”Gabriel.”

JUNGFRUN: ”I roten av vårt väsende känner vi Månens kärlek, och höjer därifrån livsträdets kungsek.”

JUNGFRUN & HERMES: ”Genom Gabriel, gudomens styrka, till vars ära vi bygger kärlekens kyrka.”

Stämningsfull lyra som går att tala till.

 

JUNGFRUN: ”Vi är nu i månens sal där örter bereds till vår heliga tinktur!” De sätts i arbete av JUNGFRUN &HERMES med att krossa och urlaka örter till tinkturer.

Den alkemiska fågelns uppvaknande

Albedos vita dans

Albedos vita svandans

Citrinitas fågel

JUNGFRUN utropar: ”Detta är glädjens tid! Det som var dött har transformerats i universums dans i vårt kärl, genom det svarta nigredo, det vita albedo och nu glänsande på nytt i citrinitas påfågeldans. Men verket är långt från fullkomnat för fågeln måste förlora vingarna och tvättas i det eldiga vattnet genom mars renande eld.”

Citrinitas påfågel tappar sina vingar

FÅGELN får bada och blir av med alla vingar av PAGEN.

CRC: ”Åh, han tappar alla sina fjädrar och blir lika naken och slät som ett nyfött barn.”

JUNGFRUN: ”Detta blåa vatten är nu nådeblodet som för in i Jupiters rike.”

ÅGELN dansar ’Rubedo: den fulländade Fenix dans’ till musik som åskådliggör fullkomnandet i eldens rening. Därefter lägger den huvudet på boken vid graven och halsen skärs av till skärande ljud. FÅGELN sveps igen.

JUNGFRUN/HERMES: ”Vår Stormästarinna har genom alkemins död, pånyttfödelse och bröllop återuppstått som den gudomliggjorda hermafroditen, som är vår Ordens nya Stormästare!”

JUNGFRUN & HERMES: ”Alkemisternas stora verk är fullbordat!”

ATLAS: ”Som belöning är ni alla utnämnda till Riddare av den Gyllene Stenen.” De bekläds med gula kåpor.

HERMES: ”Minns att Konsten är naturens prästinna, och naturen är tidens dotter. Alla som vill kan nu i djupet av sitt hjärta svära en ed att tjäna det mest heliga.”

Rosenkorset projiceras stort. Rosenkors musik som förenar maskulint och feminint spelas kort.

HERMES, JUNGFRUN & IMPERATORN dubbar CRC.

CRC dubbas till riddare av den gyllene stenen

JUNGFRUN: ”Jag prisar dig Christian Rosenkors (för CRC upp) och alla er kära publik, för vårt gemensamma arbete i kropp, själ och ande…”

HERMES: ”… som spunnit Ariadnes röda kärlekstråd till mänsklighetens och skapelsens heliggörande.”

JUNGFRUN: ”Så att vi alla kan förena Rosen och Korset och bli till det levande Rosenkorset.”

JUNGFRUN & HERMES: ”Låtom oss dricka det alkemiska bröllopets elixir och sedan fortsätta vårt gästabud ute i salongen! Och för er som vandrar hem i natten tackar vi innerligt för ert deltagande och önskar att visdomens klara låga lyser upp er väg, nu och för all framtid, i evighet!” AMEN

Regi & Manus: Alkemiska Akademin: Katarina Falkenberg & Tommy Westlund

Produktion: Alkemiska Akademin i samarbete med Göran Fant och Ytterjärna Kulturhus

Medverkande mystagoger: Micael Carreras, Erika Dickmark, Katarina Falkenberg, Göran Fant, Mikael W Gejel, Christian J Kovacs, Morten Sørensen, Tommy Westlund och Susanna Åkerman.

Medverkande musiker: Björn Svensson, Ulf Wätte, Pär Ahlbom, Helena Wätte, Hanna Modig, Maria Sailer och Bert Enge Berggren.

Stort tack till Peter de Voto och Antroposofiska sällskapet för att ni upplåtit ert vackra kulturhus till detta arrangemang och till Ville som bringat ljusalkemi in i vårt verk. Tack också för de gula rosorna!

Akademins två regissörer vill verkligen tacka och lyfta fram den kongeniala musik och klangvärld som Solviksskolans musiker och sångare skapat! Under ledning av Ulf Wätte, Pär Ahlbom och Helena Wätte som med sitt team: Maria Sailer, Bert Enge Berggren och Hanna Modig skapade de en fantastisk sfärernas musik bakom publiken där de stod på egen begäran… På så vis minskade gränsen mellan publik och scen vilket var allas vår intention genom hela mysteriespelet. Solviks kvinnliga sångare var på scenen och förgyllde under åkallan till Venus!

Akademins husmusiker Björn Svensson hade komponerat stämmor till sångerna i vårt drama som var komponerade av Katarina Falkenberg.

Tack till Freja Falkenberg, Marina Solbär och EwaMaria Roos mfl för era foton!
Och ett stort och innerligt tack till alla som kom och deltog som publik i mysteriespelet! Vi ses kanske om 400 år igen…
program-mysteriespel-2016_page_2

Bilder från ritualens magi-workshop

Prästdonnans heliga resa

 Apostolisk prästvigning

Inom loppet av en vecka har jag blivit både RiddarDonna och Präst!

Och de fantastiska dagarna där emellan har jag väglett härliga pilgrimsvänner längs med de Heliga Mariornas fotspår i Provence och Camargue. Det är en maxad vecka även för en alkemist, prästinna, riddare och numera präst. Förra fredagen blev jag upptagen under en helig ceremoni i Johannes kyrka i en dynastisk riddarorden med anknytning till Aragonien. Denna storslagna dag avslutades lika storslaget som den börjat med festmiddag i Grand Hotells vinterträdgård. Som tidigare invigd riddare i de esoteriska traditionerna leder jag Riddarutbildning i Graaltraditionen men det var fint att upptas även i ett mer exoteriskt Riddarskap som verkligen visade att inre och yttre lära kan komplettera varandra.

I fredags blev jag Apostoliskt prästvigd i Eglise Gnostique genom en stark och helig ceremoni på stenpiren ut i havet ungefär där den heliga familjen tros ha stigit i land i Saintes Maries de la mer. Jag fick mina tidigare invigningar i den gnostiska kyrkan för många år sedan uppe i tornet på Montsegur. På samma graalberg som jag innan dess mottagit Sophias duva med den heliga graalen varefter jag grundade Sophiatemplet i hennes namn och ära. Saintes Maries de la mer och Montsegur är för mig några av de mest heliggörande invigningsplasterna på vår Moder Jord.

För mig som Översteprästinna i Sophiatemplet tjänande gudinnan och det heligt feminina sedan lång tid om inte evig, är det med förundran och glädje som jag nu lägger mitt hjärta i Faderns och hans riddares och Prästers omsorg och försorg. Jag ser verkligen fram emot att verka i tillsammans med andra som söker skapa en bättre värld genom ridderlighet, prästerskap och medmänsklighet och självklart Gudinnerlighet. Prästen och Prästinnan i mig är nu förenade i ett alkemiskt bröllop tjänande gudomen i sin fullhet och helhet i både inre och yttre lära.

Läs mer här:

http://nouw.com/Alkemina/prastdonna-katarinas-heliga-resa-25662142

 Pilgrimsgruppen

Örtalkemi 2016

Tetelestai!
Alkemiska Akademins och Sophiatemplets Örtalkemiska helg på Sund är fullbordad och vi är så tacksamma över hur allt föll så väl ut! Vi var 21 härliga alkemister varav deltagare på Prästinne-och Graalriddarutbildningen samt tre fria alkemister! Och vår stor graal höll utmärkt för alla krafter som var.

 Helgens avslutningsritual14079803_10154311206863819_2538164262118932945_n14079973_10154311206443819_6803061151820788203_n14080066_10154311207168819_7304387423532917248_n14095785_10154311206618819_4746617579908958884_n14141497_10154311206403819_9144969923152619722_n14183876_10154311206523819_4006164160977819033_n14184308_10154311206913819_98987623827091699_n14192511_10154311206788819_3635521923114698747_n14199137_10154311206743819_1531185545025592773_n

Vi har lärt ut grunderna och fördjupning i den spagyriska konsten och praktiserat alkemins operationer såsom putrefactio, calcinatio, separatio, solutio, sublimatio och givetvis destillatio som i genererade en fantastisk rosenmerkur i Tommys vana handlag…

Alla fick preparera var sitt Isis och Osiris elixir samt har en bägare med fostervatten med Merkur inför Det gudomliga barnets elixirs födelse!
Därtill kokade vi under stor andakt och åkallan och hymner Isis alkemiska salva som vi likt Isis smörjde och helade osiris – heliggjorde oss själva med under helgens finalceremoni kring det alkemiska bröllopet!

Erika höll grunden och närde vår stora graal med utsökt mat och läckra kakor som den gyllene kocken och eldväktaren mm, vilket var en förutsättning för att alla alkemiska operationer skulle vara möjliga!

Våra alkemister bär nu med sig tre elixir, Isis magiska salva och utbildningskompendium för fortsatt praktik och Graalriddargruppen preparerade också ett gemensamt elixir inför sin Graalriddarinvigning i vår!

Stort tack till alla härliga deltagare som var närvarande samt till alla elementarväsen, naturkrafter och gudomliga krafter!
Det blev en magisk helg i den heliga konstens visdom och kärlek!!

Helgad vare Sophia – naturens ljus och intelligens!

Bilder från vår alkemiska resa till Sydfrankrike 2015

Lastours – de heliga katarborgarna

lastoure lastourgrottan lastourk lastourt lastourt2 lastourtorn klastours lastourgrupp lastourfourlastourstlastoursklastoursatlastoursfranskaliljan

Chateau Villarlong – magiskt slottsboende

Villarlong8 villarlong9 tvillarlong villarlong5 villarlong6 villarlong7 villarlongsfinx villarlong2 villarlong3 villarlong4 villarlongkat pool2 pool poolet poolt gruppmiddag

 

Notre Dame du Cros

NotreDameduCros NDdCross nddcross2 ntdcannamaria ntdcbröllop ntdcmariasuppstigning ntdcmariaupphöjning rosenvägmariaelisabeth rosenvägpingst rosenvägåteruppståndelse rosenväg rosenvägkröning rosenvägkröning2 rosenvägtorn rosenvägark rosenvägros rosenvägstjärna

700-tals kapellet

kapellet villarlongkapell kapellm kapelldamer kapelltrio tmeditation

Avslutande utforskningar

 

pilgrimmer utsikt kaj20150503_151930 vals valskat valstj 20150503_153449valsgöranvalstlevandejesussalvyresalvayremmstmartinmm

 

 

Kollagebilder

kollage1 kollage2 kollage3 kollage4 kollage5

 

Vår alkemibok har skickats till tryckeriet!

Vi har under de senaste månaderna arbetat intensivt för att slutföra vår bok om alkemi (som det tagit eoner att skriva). Det är nu med glädje som vi kan meddela att:

ALKEMI – den hermetiska konsten

har skickats till tryckeriet! På 468 beskrivs alkemins historik, filosofi och praktik.

Deltagarna på vår masterutbildning kommer få varsitt exemplar. Andra får dock vänta tills maj-juni och bokens officiella utgivningsfest!

Nedan följer smakprov i form av framsida, baksida, innehållsförteckning och förordets första sida.

/Edra tillgivna alkemister, 2015-02-17

ALKEMI - 2015 - framsida ALKEMI - 2015 - baksida

Graalsresa till England 2015

Kära alkemister!

Vi har nu bokat datumen för nästa års graalsresa till England; 3-7 augusti 2015.

Direktflyg Stockholm-Bristol finns för ca 1600 kr.

http://www.flygresor.se/showresult.php?id=73120772

Det blir underbart att helhjärtat kunna ägna sommarens resa åt den heliga graalens fullkomnande alkemi! Det blir en magisk pilgrimsfärd längs med Graalriddarens och Graaljungfruns heliggörande väg.

Vi stiger in i urdjupet av graalstraditionen i Aveburys och West Kennets makalöst transformerande krafter och låter urstavens mystik i Stonehenge uppenbaras genom Druidens visdom.

Under resan fördjupar vi oss också i Josef av Arimateas och Maria Magdalenas hemliga alkemi i Glastonbury Abbey som också förmedlas i graalsmystiken kring Riddarna av Runda bordet som Kung Artur, Drottning Guinevere och Morgana förmedlar.

Vi låter svärdet och Glastonbury Tor förenas med bägaren och källan i Chalice Well… den röda och den vita källan förenas i det alkemiska bröllopets ceremoni. Och framförallt låter vi oss vägledas av The Lady of the lake… visdomens gudinna Sophia som bringar enhetens svärd till den kallade! Hjärtligt välkommen att åka med!

Resan motsvarar modul 1 och 2 på graalsriddareutbildningen men är en fristående utbildningsresa öppen för alla.

Pris för utbildning, alla transporter och inträden i England 6600 kr. Flyg, mat och logi tillkommer. Vi kommer boka rum i Glastonbury för de som önskar (ca 2500 kr för boende), annars kan man boka själv centralt. Begränsat antal deltagare, anmälning till info@alkemiskaakademin.se och inbetald anm.avgift 1600 kr.

Varmt välkomna!

Glastonbury Tor

Ny resa till Frankrike 2015, med superpris och slottsboende!!!

Vi har glädjen att presentera vårens alkemiska resa till Sydfrankrike!

Vi har gjort vårt yttersta för att kunna erbjuda en fantastisk och oerhört prisvärd pilgrimsfärd till några av världens mest vackra platser.

Resans utgångspunkt är Beziers, som Ryanair erbjuder billiga direktflyg till, om man bokar i god tid.

Sedan väntar ett fyra dagars initiationsäventyr, med alkemiska föredrag, meditationer och ritualer…

lastoursEn heldag utforskar vi det förunderliga Lastours med de fyra katarborgarna som leder fram till Alkemisternas hov i Cabaret.

Vi kommer också tränga in i de undergörande mysterierna kring gudinnans återuppståndelse i Notre Dame du Cros. Denna sköna plats med sitt visdomstempel, där det heligt femininas hemligeter visas i öppen dager, och vars heliga källa renar och för oss in i dagvardsmysterierna.

Däremellan har vi en hel (!) retreatdag, vilket bara det är unikt för våra alkemiska resor. Naturvandringar, meditationer och kanske bad i poolen efter en tennismatch?! Ja, allt efter dina önskemål.

Resan avslutas med det magiska Carcassonne och många tillfällen för gyllene shopping.

notre dame du crossUnder hela vistelsen bor vi på ett underskönt slott som ligger i en 100 hektar stor park med ett kapell från 800-talet. Här finns en infinitypool, en tennisbana och 7 hektar stora vingårdar. I närheten finns gamla visigotiska gravar och kyrkor.

Vi kommer bo i vackert inredda lägenheter i slottet som erbjuder självhushåll och har exponerade stenväggar och takbjälkar. Alla lägenheter har en stor terrass eller en privat trädgård, samt vardagsrum, många med öppen spis, och utsikt över slottets ägor. Fullt utrustat kök är standard.

Frukost och picknicklunch inköper och lagar varje deltagare själv. Middag kan avnjutas i slottets restaurang eller lagas själv.

Datum: tisdag 28 april – lördag 2 maj, 2015.

Pris: Boka-tidigt-pris: endast 7900 kr (exkl flyg), ordinarie 8900 kr. Begränsat antal deltagare, så boka omgående!

I resan ingår del i dubbelrum, alla biltransporter och inträden samt initierad guidning.

Anm.avg: 1500 kr.

Bg: 5368-7182

Flyg: Ryanair erbjuder direktflyg för ca 1000 kr t/r!

Varma hälsningar,

Katarina & Tommy

 

/2014-10-03

Fama Fraternitatis R. C. 400 år

Fama Fraternitatis R. C. 400 års jubileum
– 400 år sedan rosenkorsmanifesten utkom 1614-1616

Seminarieföredrag av Nils-Johan Malmquist, Susanna Åkerman, Sergeij Almstedt,
Mikael W Gejel, Tommy Westlund, Katarina Falkenberg.

14.00 – 17.00 Seminarium
17.00 Mat och festligheter

Söndag 5 oktober kl. 14.00.

Arrangeras av Lectorium Rosicrucianum, Bergsrådsvägen 92, baksidan, Bagarmossen.
Anmälan genom insättning av 100:- på pg 855321-6 (mat & kaffe ingår).

OBS – begränsat antal platser. (pdf flyer)

Enhetens filosofi

Alkemi är en uråldrig visdomstradition som är mycket äldre än våra världsreligioner. Däremot finns den alkemiska läran uttryckt i vår religioners inre, hemliga dvs. esoteriska lära. Du kan alltså arbeta med alkemi med såväl en kristen, judisk, muslimsk, buddistiskt som en agnostisk utgångspunkt. På så vis tjänar också alkemin till att förena människor som har en gnosisinriktning i sitt spirituella arbete och där egen erfarenhet och insikt i det absolutas mysterier är viktigare än blind tro och dogm. 

Inom alkemin kan vi fördjupa oss i Profetarketypen och Messiasarketypen för att nå djupare förståelse av alkemistens och människans möjligheter till gudomliggörande på jorden. Genom att studera både Islam, Kristendom och Judendom och se att alla dessa förmedlar olika aspekter av Profetskapet och Messiasrollen kan vi nå insikter i våra möjligheter och motstånd i vårt eget transformativa arbete.

Om vi tar Tempelriddarna som exempel – och då ber vi er vara uppmärksamma på att dessa inte var Rom-kyrkans korsriddare som slaktade heretiker – så sägs de inte bara ha kommit de alkemiska hemligheterna på spåren under sina utgrävningar av Jerusalems tempel. De menas också ha helgat Sophia, undvikit korset men framförallt haft nära samröre med sina muslimska riddarebröder. Det finns bara en sak som Vatikanen troligen tyckt mer illa om än det heligt feminina och det är denna broderlighet med andra religioner.

Den alkemiska traditionen möjliggör just en sådan samverkan mellan religiösa och kulturella gränser där de yttre religionernas olikheter endast är skenbar när man tränger djupare in i de gudomligas mysterier. Vi sänder därför våra varmaste alkemiska hälsningar denna höstdagjämning, i den kosmisk-jordiska balansen mellan ljus och mörker, till alla medvetanden, i den 3-faldigt heliga Sophias namn. 

Alkemiska Akademin erbjuder en transrationell skolning med fokus på integration där vi rör oss bortom det dogmatiska och egoistiska, bortom dualismens idé om att vi lever i separation. Vi ser universums motsatser, såsom ljus och mörker, ande och materia som komplementära principer vars integrering är en förutsättning för en helare och fredligare värld.

splendorsol

/2014-09-22

Föredrag – Fenixelden: Drottning Kristina som alkemist

Akademin kommer tyvärr vara i Frankrike när detta sker, men vi vill likväl tipsa alla om följande spännande föredrag och musikupplevelse!

Välkommen till ett spännade föredrag med av idéhistorikern Susanna Åkerman över temat:

Fenixelden: Drottning Kristina som alkemist

med bildspel och uppläsningar av skådespelerskan Ingela Karlsson. Musikforskaren Viveca Servatius spelar på klangskålar för att illustrera jesuiten Athanasius Kirchers kosmiska musikteori som 1651 sändes till Kristina, tre år före abdikationen.

Historiska Museet, Hörsalen, lördagen 31 maj kl. 14.00. Entré 100 kr. Narvavägen 13-17.

Föredraget inleds med musik den kända kvinnliga tonsättaren Barbara Strozzi, samtida med Kristina, och framförs av barocksångerskan Lena-Susanne Norin och lutenisten Jonas Nordberg.

 

/Husalkemisterna 2014-05-22

Prisvärt flyg till Paris-Chartres resan

SAS har just nu en kampanj där vi rekommenderar följande flyg till vår Paris-Chartres resa:

 

Totalt inklusive skatter & avgifter*: 1 859:- varav skatter & avgifter: 987:-(Ordinarie pris 2 008:-)
Utresa  (direktflyg)
Stockholm Arlanda (ARN)
To 4 september, 2014, 07:15
Paris Charles De Gaulle (CDG)
To 4 september, 2014, 09:50
Flightvalue
SAS
SK573
Hemresa  (direktflyg)
Paris Charles De Gaulle (CDG)
Sö 7 september, 2014, 18:55
Stockholm Arlanda (ARN)
Sö 7 september, 2014, 21:20
Flightvalue
SAS
SK2572
Restid:  2h 35min (direktflyg)
Restid:  2h 25min (direktflyg)
1 859:-
Pris per vuxen
BOKA

http://www.supersavertravel.se/valj-ditt-flyg-alternativ

SAS priserna gäller dock senast till 8 april, så passa på att boka!

Säljperiod: 26/3 – 8/4 2014

 

/Husalkemisterna 2014-03-26

 

Collectanea Hermetica vol 3 – den hermetiska konsten

Kära alkemister!

En ny gammal alkemisk bok har publicerats av Golden Dawn Research Trust; den hermetiska konsten. Detta var en av böckerna som de gamla GD adepeterna använde på 1890-talet, med fotnoter och introduktion av den fantastiska Florence Farr. Den nya publikationer innerhåller dock en del II och del III som Westcott inte hade tillgång, och som inte ens finns tillgänglig på internet.

Jag upplevde stor glädje och bävan i att skriva den nya introduktionen och kom genom processen att uppskatta boken väldigt mycket. De tre kapitlen gör avhandlingen till en alkemisk klassiker som för de med ögon att se uppenbarar mysteriets arbeten i, viss,  klarhet!

Den kan beställas från amazon eller adlibris (nedan), eller dirket från förlaget.

http://www.adlibris.com/se/bok/hermetic-art-collectanea-hermetica-volume-3-9781926982038

Allt gott, i LVX

Tommy Westlund

Collectanea Hermetica Volume III: The Hermetic Art is now available from the Golden Dawn Research Trust.
View this email in your browser
If you can't see this image, please click above to allow images.
Newly revised and corrected edition of
Collectanea Hermetica Volume III: Hermetic Art
Collectanea Hermetica Volume III: Hermetic Art
This book was part of the curriculum studied by members of the original Order of the Golden Dawn. The Hermetic Art by a Lover of Philalethes is an essay regarding the Art of bringing all imperfect metals into perfection. The volumes of Westcott’s Collectanea Hermetica appeared over three years from 1893 to 1896 when the Golden Dawn was at its peak. In every volume the intellectual integrity of the authors is evident, as is an eagerness to bring academic respectability to subjects derided by their contemporaries.This is the first corrected edition since Westcott’s edition which was originally published in 1894. This edition has been corrected against the original editions: Part 1 (1714); Parts 2 & 3 (1715); Westcott’s edition (1894). Parts 2 & 3 were never reprinted by Westcott and this is the first edition to contain all three Parts together. “The three parts transform the complete treatise into a coherent document,” from Tommy Westlund’s Introduction. It also contains two reviews from 1894 and a rare illustration of an Athanor which Geber invented (1542).

This edition was edited by Darcy Kuntz. It includes Note by W. Wynn Westcott; Preface to the “Hermetic Art,” by Sapere Aude; Preface to the “Hermetic Art,” Parts II & III by A Lover of Philaletha; Introduction to the “Hermetic Art” by Tommy Westlund; An Introduction to “Alchemy” by S.S.D.D.; The Hermetic Art, Parts I, II, & III; Notes, Reviews and Bibliography. Hardbound. 6×9. xxxvi, 96 pp.

Retail Price: $25.00 USD
Available from the Golden Dawn Research Trust
Buy Now

Katarernas skatt

Montsegur

I dag är det 770 år så när på en dag som de 200 katarperfecti den 16 mars 1244 offrade sig i elden nedan Montsegur! En trubadur som bevittnade det hela framförde en profetia om att efter 700 år ska Lagerträdet åter blomma i martyrernas aska. Under 1900-talet har också katarernas tradition åter kunnat blomma upp i människans medvetande efter det att läran så otäckt krossades av inkvisitionens hand. Montsegur sägs också ha varit den heliga graalens boning ända sedan Sophias vita duva släppte ner den i berget. Traditionen på Montsegur vävs också samman med det magiska Rennes le Chateau.
Katarmonument för att hedra de perfecti som dog
Rennes-le-Château är den mytomspunna byn i södra Frankrike där alla stora mysterietraditioner strålar samman. Byn sägs ha en ofantlig skatt som omtalas vara allt från förbundsarken, Maria Magdalenas lära/grav, Konungens grav, Jesu grav, den heliga graalens boning, Templeriddarnas skatt, Katarernas skatt, Visigoterenas guld, Merovingernas ättelinje till Salomos tempel. Rennes le Chateau är både känt och ökänt och omtalas i gamla liksom i nya legender.
Tour Magdala - Rennes le Chateau
Rennes le Chateau har en nära anknytning med graalsslottet Montsegur som var ett av katarernas sista fästen undan inkvisitionen på 1200-talet. Det var greven av Rennes, Ramon dÁniort, som år 1244 övervakade förhandlingen med Kyrkan om att ge katarerna mer tid för en sista ceremoni, innan borgen i Montsegur skulle intas av Inkvisitionens blodtörstiga män. Montsegur var ett av katarernas sista högkvarter och hade troligen låtit byggas på uppdrag av Esclarmonde de Foix som var en av katartraditionens stora ledargestalter. Esclarmonde blev i folkloristisk tradition nära sammanlänkad med Monsegurs vita duva som sägs vaka över den heliga graalen.

Montsegurs vita duva

Den tidsrymd som greven av Rennes och tempelriddarna framförhandlat, var just de dagar som behövdes för att fyra katarperfecti skulle kunna rymma med en skatt längs med den branta norrsluttningen på graalsberget Montsegur. Legender talar om att de ska ha flytt till Rennes le Chateau med den oerhörda skatten. Några dagar senare i mars 1244 gick de sista av Montsegurs 200 katarer sjungande in i inkvisitionens eldsbål. De visste att deras dyrbaraste skatt nu var i tryggt förvar.

Katarerna går sjungande in i elden

Vi minns er!

/2014-03-17

Lammungarnas fest

Förra sommaren påbörjade Akademin ett samarbete med Unga Klara vilket resulterade i deras magiska föreställningHäst! Häst! Häst!, om surrealisten och konstalkemisten Leonora Carrington. I år har vi fortsatt samarbetet i form av alkemisk analys och metaförståelse av Carringtons pjäs Lammungarnas fest. Detta är den sista pjäsen som Unga Klaras konstnärliga ledare Suzanne Osten regisserar och vi ser innerligt fram emot att bevittna premiären den 29 mars.

Pjäsen börjar som en bisarr fars i engelsk överklassmiljö men spricker snart upp i ett surrealistiskt drömspel. I allt en historia om en ung kvinnas vrede, uppbrott och mod att välja passionen. Det är en slaktfest av utomsinnligt slag.

I ett slott smaskar Fru Kött i sig räkor med en talande hund tätt inpå. Oberoende av tiden avlöser de mest märkliga typer hennes kammare. Sonen Lord Filip har fullt sjå att stå rak i sitt ständiga supande. Huvudlösa hönor springer omkring i korridorerna. När man minst anar uppenbarar sig Filips exfru Elisabeth. Utanför i snön finns blodsspår bland dansande lammungar. Plötsligt är alla på jakt efter en mördare.

Här finns också den unga Teodora. Rasande på vuxenvärlden håller hon sig helst i barnkammaren bland spökande leksaker. Varulven Roland, som har vädrat hennes längtan efter passion och frigörelse, bryter in i det förbjudna rummet och upphäver alla tabun. Vad som börjar som en oskyldig dans växer snart till en rasande orgie –Lammungarnas fest.

Sverigepremiär 29 mars 2014 på Unga Klara

Prisvärt flyg till Frankrike

Akademin förbereder sig inför vårens höjdpunkt, vår alkemiska resa till Sydfrankrike. Vi fann idag detta billiga flyg t/fr Tolouse för endast 2246 kr (www.reseguiden.se)

 

Utresa 2014-05-26; 4h 55m 1 stopp

mån07:45 Stockholm-Arlanda Airport (ARN)

Munich International Airport (MUC)

Mellanlandning

Munich International Airport (MUC)

mån12:40 Toulouse-Blagnac Airport (TLS)

UtresaHemresa 2014-05-31; 5h 00m1 stopp

lör18:45Toulouse-Blagnac Airport (TLS)

Frankfurt Airport (FRA)

Mellanlandning

Frankfurt Airport (FRA)

lör23:45 Stockholm-Arlanda Airport (ARN)

 

Alkemisk resa 2014Maison Templiere

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på årets helande alkemiska pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike, 26-31 maj 2014.

Årets tema är det alkemiska bröllopet genom den levande guden och gudinnans kröning.

Under vår vistelse kommer vi bo på det underbara retreatcentret Maison Templiere i Audes vackra landskap. Där, i gudarnas och gudinnornas dal, kommer vi ha dagliga meditationer vid floden och intaga alla middagar. Ett eftermiddagsdopp i poolen är inte obligatoriskt men mycket skönt!

Vi kommer att göra dagliga utfärder till platser som är genomsyrade av västerlandets stora mysterietraditioner. Invigningar sker bl a på kraftplatser som:

  • Svarta Madonnan i Limoux med sin helande källa – som öppnar upp oss för gudomliga visioner och för prima materians och Isis beslöjade tradition och hjälper oss att skapa en ny matris. I kyrkan kommer vi ceremoniellt också arbeta med förbundsarkens skaparmateria och knyter an till de mysterier som förmedlades av kung Salomo och drottningen av Saba.
  • Rennes le Chateau – där Maria Magdalenas alkemiska hemligheter möter Rosenkorsets invigningsmysterier.
  • Mars och venusportalen.
  • Rennes les Bains – Isis nya och gamla tron och den heliga brudkammaren.
  • Alet les Bains – Hexagrammets kyrka med kärlekens bok, Vår frus klosterruin med Ärkeängeln Mikaels torn samt i mån av tid besök i änglagalleriet.
  • Den levande gudens kapell – där guden alltid är och alltid har varit kvar på jorden.
  • Katarborgen Peyrepertuse – paradiset mellan himmel och jord där guden kröner sin gudinna.
  • Carcassonne – magisk shopping i riddaremiljö.