Sydfrankrike 2017

Det flammande hjärtats resa

Sydfrankrike 29 maj – 3 juni 2017    OBS! Fullbokad!

Hjärtlig välkommen med på nästa års alkemiska resa till Sydfrankrike då vi besöker Montsegur, Puilaurens, Svarta Madonnan i Limoux, Den gröna labyrinten Nebias, Rennes-le-Chateau och sagostaden Foix!

Vi börjar vår resa hos Svarta Madonnan – Notre Dame de Marceille för att likt alkemister och riddare genom alla tider helga vårt verk och välsignas av den Svarta Urmodern.

Med stor glädje återvänder vi till det mest heliga Graalberget av dem alla – Montsegur! Den heliga graalens sägs finnas i Montsegurs innandöme ända sedan Sophias vita duva sänkte ner den där för beskydd undan söndrande makter… Där kommer vi utföra den heliga graalens stora ceremoni när vi nu kallats åter av Esclarmonde av Foix – Världens ljus – till denna mission.
Hon stod bakom byggandet av katarfästet på Montsegur och var en av katartraditionens största ledargestalter. Vi kommer också hedra alla katarer vid bergets slänts minnesmärke som gick i elden för sin tro på Kärlekens Kyrka.

Vi planerar också att för första gången besöka den efterlängtade katarborgen Puilaurens – ett av graalriddarnas fästen som genom att det tillhörde Aragonsläkten kunde fungera som fristad för katarerna som flydde undan inkvisitionen från bl.a. Montsegur. Den mäktiga katarborgen räknas till en av ”Carcasonnes söner” och stod emot den ökände Simon Montforts attacker.

För att riktigt njuta av det heliga landskapet kommer vi vandra i älvrikets gröna naturlabyrint i Nebias, mitt i hjärtat av katarbygden, för att återuppleva och integrera Paradisets förlorade eter och tända upp vårt eteriska hjärta.

I Rennes-le-Chateau som bär hela Maria Magdalenas esoteriska lära i sitt sköte och i sin röda jord kommer vi uppenbara det flammande hjärtats mysterier. Byn sägs inneha en ofantlig skatt som omtalas vara allt från förbundsarken, Maria Magdalenas sanna lära eller grav, Jesu grav, den heliga graalens boning, tempelriddarnas skatt, katarernas skatt… En alkemisk skattkammare mitt i en Venusportal!

En fri halvdag för egna vandringar, meditationer och sköna bad är också inplanerad!!

Därtill kommer alla deltagare få bereda var sitt eget minielixir av ”det flammande hjärtat” som kan konsekreras på alla heliga platser och då inte minst under den heliga graalens ceremoni
på Montsegur.

Vi avslutar i det magiska Foix med sitt sagoslott och sin gamla stadsdel där finns möjlighet för shopping. Vi hedrar här Foix-släkten och då inte minst Esclarmonde de Foix som bär fanan högt om kärlekens kyrka.

Det blir en resa fylld med guldkorn där hjärtas låga kan flamma åter av helig kärlek och visdom. Därtill inspireras vi av den sköna franska naturen och njuter av det franska kökets läckerheter.

 

Datum: 29 maj – 3 juni (5 nätter)

Det är begränsat med platser så anmäl dig snarast för att uppleva denna heliggörande resa! Maila info@alkemiskaakademin.se för att bekräfta att det finns plats. Resterande belopp betalas senast 31 mars 2017.

Hjärtligt välkomna!

Katarina & Tommy

www.alkemiskaakademin.se