Graalriddarutbildning

 Altare

Sophiatemplet och Alkemiska Akademin erbjuder en 2-årig Graalriddareutbildning. Under två år utbildas manliga och kvinnliga deltagare i den hemliga läran, ridderskapets dygder och den heliga graalens mysterier.

Katarina Falkenberg – VD på Alkemiska Akademin, Sophiatemplets översteprästinna och graalriddare är tillsammans med Tommy Westlund – Akademins styrelseordförande, graalriddare och gnostisk biskop, huvudansvariga för utbildningen samt dess lärare. Sophiatemplets väktarprästinna Erika Dickmark ansvarar för logistik samt undervisar i helig geometri mm. Ett par moduler har gästlärare med specialistkompetens.

Modul 1:

Naturens läkedom: Kraftplatser, ceremonier och att skapa alkemiska örtelixir. Sker i samarbete med Sophiatemplets prästinneutbildning.

Modul 2:

Den hemliga läran och den heligt maskulina visdomsvägen i teori och praktik. Graalriddarens väg.
Maria Magdalenas alkemi: astrala gralen, den eteriska gralen, den fysiska gralen och den heliga graalen. Transformation av de subtila kropparna.

Modul 3:  

De egyptiska mysterierna. Salomons tempel och esoteriskt frimureri. De planetariska krafterna och änglamagi. Det alkemiska tornet. Initiationen, liv och död. Riddarskapets grunder och svärd.
Sophias tradition i teori och praktik.

Modul 4:

Kabbalans och Livets träd. Den Svarta Madonnan. Helig geometri. Riddarens motto och namn. Graalriddare i Pans labyrint.

Modul 5:

Praktisk svärdskonst med gästlärare. Riddarens sköld och lans

Modul 6:

Graalens ceremoni – de olika graalborden och talismanerna. Graalriddarens manifestation

Modul 7 & 8: (England)

Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kennet Long Barrow, Glastonbury ( Chalice Well, Tor mm).

Tema:Megaliter och kraftplatser
Kung Artur och riddarna av runda bordet
Riddarskapets dygder
Josef av Arimateas och fiskarkonungarnas arv
Den heliga graalens mysterier
The green man
The lady of the lake och det heligt feminina
Bruden & brudgummen – Det alkemiska bröllopet

Kostnad för flyg, logi och mat tillkommer då. Resan börjar i Bristol. Pris 6600 kr för utbildning, inträden, resekompendium, guidning och assistans med hotellbokning. 1200 kr tilkommer för biltransporter.
För den som av olika anledningar inte kan delta i resan finns möjlighet till självständigt studium som resulterar i en uppsats i ämnet med handledning per internet, samt deltagande i en kvällssammankomst till halva modulkostnaderna.
Den som deltagit i tidigare års graalresor till England har tillgodogjort sig modul 6 & 7 redan men är självklart välkommen med på ännu en resa.

Modul 9: Riddarinvestitur: endast en dag!

Graalsriddarinvigning med efterföljande middag.

Utbildningsinformation

Plats: Gotlandsgatan 74, Stockholm och modul 7 & 8 i England eller per distans.

Anmälan: info@alkemiskaakademin.se tel: 073-5931415 Anmälan följs av ett samtal eller möte samt en inbetalning av 2000 kr som dras av från kursavgiften på modul 8. Vid sjukdom eller annat frånfälle söker vi gemensamt finna lämpligt sätt att ta igen missad undervisning.

Kostnad: 2-årig Graalsriddareutbildning (modul 1-8) kostar 3400 kr/helg (exklusive moms för företag) fördelat på 8 helger/moduler.
Modul 9 är endast en dag och är en Riddarinvetstitur med efterföljande middag. Kostnad 1700 kr inklusive middag och Riddar-ring. Under modul i England 7 & 8 tillkommer resekostnader och boende.
Du genomgår en graalriddarinvigning med frihet att verka och tjäna guden och gudinnan därhelst ditt kall leder dig.

 Riddarna vid runda bordet