Resa Paris & Chartres 2014

Alkemisk resa till Paris & Chartres 2014

Akademin bjuder nu åter in till att följa med på en alkemisk resa till Paris och Chartres 4-7 september!

I eldens och passionens Paris tar vi in på hotell i de bohemiska Saint Germain kvarteren uppkallade efter den legendariske alkemisten och Rosencreutzaren greve Saint Germain.

Vi börjar vår pilgrimsfärd i det alkemiska Saint Chapelle där ljus och mörker tvinnar sina trådar i bröllopets heliga harmoni. Därefter besöker vi Notre Dame katedralen – denna hemliga ”bok av sten” – där den esoteriska läran har överlevt genom århundraden av förföljelse. På torget framför katedralen, där den sista tempelriddarmästaren brändes på bål, följer vi hans sista vädjan och vänder likt honom blicken mot frontportalen där den alkemiska urmodern syns avbildad tillsammans med de alkemiska operationerna. Med hjälp av Fulcanelli uttyder vi de alkemiska medaljongernas hemligheter om hur man skapar den gudomliga människan och de vises sten.

Efter en fördjupning i den alkemiska symboliken åker vi till det som anses vara Paris äldsta hus. Byggnaden från 1407 lät upprättas för de fattiga av de mytomspunna alkemisterna och äkta makarna paret Flamel, efter det att de enligt legenden ska ha lyckats skapa de vises sten. Vi avnjuter där en god middag på Auberge Flamel innan vi beger oss ut i Parisnatten.

Dag två beger vi oss med tåg till det nådfulla Chartres en dryg timme från Paris. Vi bor två nätter på det stillsamma pilgrimshotellet som ligger alldeles i anslutning till den magnifika helgedomen, omtalad som den mest fulländade av de gotiska katedralerna.


Under fredagen och lördagen har vi ett digert program som tar sin början i en vandring i Chartres labyrint där den gamla matrisen av den vi tror vi är kan upphävas och där urmoderns nådfulla kärlek kan bli den gyllene tråd som guidar oss vidare i livets initiationer.Under dagarna i Chartres guidas vi runt i kyrkan med sina fantastiska kyrkofönster, besöker kryptan med den Mörka Madonnan under jorden (som menas vara skapad efter en Druidisk förlaga) och stiger också upp i det höga tornet. Vi för helande samtal, gör gemensamma meditationer och visualiseringar, går på mässa och ges fördjupade alkemiska föredrag.Det sägs att den som en gång initierats i Chartres aldrig mer blir sig lik. Varmt välkommen att följa med!

Reseinformation

Datum:          4-7 september 2014

För att kunna ta del av hela programmet måste du vara i centrala Paris senast kl 13 (4 sept) och lämna Paris tidigast kl 16 (7 september).

Pris:                7300 kr (exkl flyg)

Anm.avg:        1500 kr

Konto:             bg 5368-7182

Priset inkluderar hotell i Paris (1 natt) och Chartres (2 nätter), resa t/r Paris-Chartres, middag på Auberge Flamel, ledda föredrag och meditationer, inträde till krypta och torn i Chartres katedral, inträde till Saint Chapelle. Flyg och transporter till/från flygplatser bokas  själv. Enkelrumstillägg 1100 kr.

Vänligen kontakta oss för anmälan, program eller ytterligare information – info@alkemiskaakademin.se

Telefon : 0735-931 415 / 0707-395 805

 

Reseledare

Katarina Falkenberg

Tommy Westlund

Catherine Soubbtnik