Prag & Kutna Hora 2022/2023

ALKEMISK-KABBALISTISK RESA TILL PRAG OCH KUTNA HORA 2020

13-17 MAJ 2020 UPPSKJUTEN PGA CORONA

NYA DATUM: 13-17 OKTOBER 2020

Resan är uppskjuten till dess att pandemin är under mer kontroll!

Hjärtligt välkommen till en efterlängtad pilgrimsresa till det magiska Prag och det heliga Kutna Hora!

Vi möts upp på hotellet i Prags gamla stad för att inkvartera oss i dess vackra miljöer där vi kommer bo under fyra dygn.

Vi kommer ha ett spännande program med alkemiskt, magiskt, kabbalistiskt och kulturellt fokus. Överallt i Prag möts vi av den alkemisk-magiska storhetstiden kring Rudolf II:as hov, där alkemister, magiker och kabbalister samlades för att skapa en ny gyllene era.

Vårt program innehåller:

  • Rundvandring och guidning genom Prags gamla stad och begrundan av kronos och kairos vid den astronomiska klockan.
  • Nedstigning i det autentiska alkemiska laboratoriet från 1500-talet som återupptäcktes 2002 – Speculum Alchemiae. Där får vi uppleva en portal genom tidens slöjor till en svunnen men vibrerande eter …
  • Besök i ny-gamla synagogan där rabbi Löv lade sin magisk-kabbalistiska golem att vila på vinden … Synagogan har en helig transformerande kraft och uppenbarar hemligheter kring Salomos tempel. Inte långt därifrån finns rabbi Lövs grav dit kabbalister vallfärdar än idag.
  • Vandring över Karlsbron för att finna friden i Johanniterordens kyrka, Vår Fru av Sub Catena, en av Prags äldsta kyrkor och heliga platser. Där tar vi tid för bön, meditation och välsignelse. På söndagsmorgonen finns möjlighet att fira katolsk mässa där med riddarna …
  • En alkemisk eftermiddag och helkväll vid det gamla alkemiska museet där magikern och alkemisten Edward Kelley bodde. Rundvandring, alkemisk-magiska presentationer, bubblande alkemiska drinkar och utsökt tjeckisk mat förgyller aftonen!

  • En dagsutflykt till det gamla Tjeckien i form av den heliga silverstaden Kutna Hora. Där får vi möjlighet att besöka en av de mest outgrundliga kyrkor vi någonsin har besökt, den s k benkyrkan där 40-60000 skelett skapar en välsignad dekor. Vi kommer fördjupa oss i de två stora mysterierna: dödens och livets mysterier. Memento Mori, Memento Vivere!
  • I silverstaden kommer vi även ta del av S:a Barbaras gotiska katedral som vi upplevt imponerande, stabil och luftig med art noveau-fönster, gröna män och kvinnor och gargoyeler, samt en imponerande orgel.
  • Vandring och lunch i Kutna Horas charmiga gamla stad.
  • Kulturell och inspirerande afton i Prag med klassisk tjeckisk middag i gamla stan och vacker klassisk konsert i en av stadens kyrkor.
  • Möjlighet att besöka Prags slott, Mucha-museet, absintshopping, kyrkor, shopping, synagogor mm.

Information

Pris för guidning, ceremonier, alkemisk, magisk och kabbalistisk fördjupning, föredrag, resekompendium, meditationer och bokningsservice är 6900 kr.

5-stjärnigt hotell fyra nätter med lyxig frukost, inträden till ny-gamla synagogan, Speculum Alchemiae, Museum of Alchemists and Magicians of old Prauge, dagsutflykt till Kutna Hora med inträden till benkyrkan och St Barbaras katedral tillkommer till självkostnadspris och en prel. kostnad av 4700 kr för del i dubbelrum. Enkelrum kan bokas i mån av plats och emot tillägg på 2500 kr.

Kulturell helkväll med tjeckisk middag i gamla stan och underbar klassisk konsert i en av stadens kyrkor tillkommer för 800 SEK och betalas kontant på plats.

Anmälan sker till info@alkemiskaakademin.se och vid bekräftad plats görs en anmälningsinbetalning 1975 kr ( återbetalas ej vid avbokning) till bg: 5061-6168
Först då är din plats bokad!

Boka-tidigt-rabatt! De första 8 bokningarna erhåller 500 kr rabatt!

Flyg bokas själv av resenären. Vi avvaktar med nya flygtider tills resebranschen stabiliserat sig.

Utresa :  Stockholm-Arlanda – Prag Tisdag 13. oktober 2020
Stockholm-ArlandaPragRestid:

Hemresa :  Prag – Stockholm-Arlanda Söndag 17. oktober 2020

PragStockholm-ArlandaRestid:

Hjärtligt välkommen med på en magisk-kabbalistisk och alkemisk resa!
Katarina & Tommy

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Inlägg

Kommande evenemang