Prag 2024

ALKEMISK-KABBALISTISK RESA TILL PRAG 2024

Vår länge uppskjutna resa är går äntligen av stapeln 2024, 5-9 september!

Hjärtligt välkommen till en efterlängtad pilgrimsresa till det magiska Prag och möjlighet att besöka det heliga Kutna Hora!

Vi möts upp på det fyrstjärniga hotellet Charles Bridge Palace i Prags gamla stad för att inkvartera oss i dess vackra miljöer där vi kommer bo under fyra dygn. På hotellet börjar vi med samkväm i den gröna älvans tecken och öppnar resans magisk-alkemiska och kabbalistiska portal, följt av gemensam middag.

Vi kommer ha ett spännande program med alkemiskt, magiskt, kabbalistiskt och kulturellt fokus. Överallt i Prag möts vi av den alkemisk-magiska storhetstiden kring Rudolf II:as hov, där alkemister, magiker och kabbalister samlades för att skapa en ny gyllene era, däribland hovastrologen och magikern Dr John Dee och den visionära magikeralkemisten Edward Kelley.

Vårt program innehåller:

  • Rundvandring genom Prags gamla stad och begrundan av kronos och kairos vid den astronomiska klockan.
  • Nedstigning i det autentiska alkemiska laboratoriet från 1500-talet som återupptäcktes 2002 – Speculum Alchemiae. Där får vi uppleva en portal genom tidens slöjor till en svunnen men vibrerande eter …
  • Besök i ny-gamla synagogan där rabbi Löv lade sin magisk-kabbalistiska golem att vila på vinden … Synagogan har en helig transformerande kraft och uppenbarar hemligheter kring Salomos tempel. Inte långt därifrån finns rabbi Lövs grav dit kabbalister vallfärdar än idag, så ock vi.
  • Vandring över Karlsbron för att finna friden i Johanniterordens kyrka, Vår Fru av Sub Catena, en av Prags äldsta kyrkor och heliga platser. Där tar vi tid för bön, meditation och välsignelse samt möjligheten att fira katolsk mässa där med riddarna …
  • En alkemisk eftermiddag och helkväll vid det gamla alkemiska museet där magikern och alkemisten Edward Kelley bodde. Rundvandring, alkemisk-magiska presentationer, bubblande alkemiska drinkar och utsökt tjeckisk mat förgyller aftonen!

  • På den lediga dagen kan du göra en dagsutflykt till det gamla Tjeckien i form av den heliga silverstaden Kutna Hora. Där har du möjlighet att besöka en av de mest outgrundliga kyrkor vi någonsin har besökt, den s k benkyrkan där 40-60000 skelett skapar en välsignad dekor. Där kan du förnimma de två stora mysterierna: dödens och livets mysterier. Memento Mori, Memento Vivere!
  • I silverstaden kan du även ta del av S:a Barbaras gotiska katedral som vi upplevt imponerande, stabil och luftig med art noveau-fönster, gröna män och kvinnor och gargoyeler, samt en imponerande orgel.
  • Vandring och lunch i Kutna Horas charmiga gamla stad.
  • Om du inte åker till Kutna Hora på den lediga dagen har du möjlighet att besöka Prags slott, Mucha-museet, absintshopping, kyrkor, shopping, synagogor mm.
  • Under resan planeras i mån av utbud en kulturell och inspirerande afton i Prag med tjeckisk middag i gamla stan och vacker klassisk konsert i en av stadens kyrkor.

Information

Pris för guidning, ceremonier, alkemisk, magisk och kabbalistisk fördjupning, föredrag, resekompendium, meditationer och bokningsservice är 6900 kr.

Hotell fyra nätter inkl frukost, inträden till ny-gamla synagogan, kyrkogården, Speculum Alchemiae, Museum of Alchemists and Magicians of old Prauge är till självkostnadspris, prel. kostnad ca 5200 kr för del i dubbelrum. Enkelrum kan bokas i mån av plats och emot tillägg på prel. 3250 kr.

Kulturell helkväll med tjeckisk middag i gamla stan och underbar klassisk konsert i en av stadens kyrkor tillkommer för prel. ca 900 SEK och betalas kontant på plats.

Eventuell dagsutflykt till Kutna Hora med inträden till benkyrkan och St Barbaras katedral tillkommer till självkostnadspris och bokas själv av resenären. (Vi bistår naturligtvis!)

Anmälan sker till info@alkemiskaakademin.se och vid bekräftad plats görs en anmälningsinbetalning 1975 kr ( återbetalas ej vid avbokning) till bg: 5061-6168
Först då är din plats bokad!

Flyg bokas själv av resenären. SAS, Norwegian och Eurowings har direktflyg Stockholm-Prag. Torsdag 5 september samlas vi för samkväm 17.30 i hotellet, följt av gemensam middag. Måndag 9 september är det fritt efter utcheckning. Anpassa flygbokningar efter detta samt utifall du önskar stanna extra innan eller efter!

Hjärtligt välkommen med på en underbar magisk-kabbalistisk och alkemisk resa!
Katarina & Tommy