Malta & Gozo 2018

Malta & Gozo – heliggörande alkemisk resa – 23-27 oktober 2018

 Malta & Gozo

Hjärtligt välkommen att följa med på Akademins heliggörande och rejuvenerande höstresa till Gozo och Malta den 23-27 oktober! Platserna börjar fullas upp så boka snarast om du vill åka med!

Så många mysterium finns att uppenbara här med några av världens äldsta fristående tempel som byggdes före både pyramiderna och Stonehenge. Man möter här en era som inte finns med i vår civilisations historieskrivning eftersom den minner om en annan tidsålder…

Vi kommer färdas både i riddarnas och Johanniternas fotspår kring Döparens hemliga lära och i den den eviga gudinnans helande kraft och uråldriga tempelkultur. Vi förenar dem genom den alkemiska konstens bröllop som ger en pånyttfödelse i både kropp, själ och ande!

Vi kommer bo två nätter i magiska Valletta och två nätter på det mytiska Gozo! I oktober är det skön temperatur och lågsäsong med färre turister och det finns billigt direktflyg just nu med Ryanair!

Boka snarast om du vill få en plats till det makalösa 5000 år gamla underjordiska templet Hypogeum – som bara tar emot 10 besökare åt gången och som måste bokas ett halvår i förväg!

Preliminärt program:

Direktflyg med Ryanair 6.30 från Skavsta

Malta:
Vi bor två nätter i Vallettas gamla stad med en filmisk och magisk atmosfär som bjuder på ridderlig och segerrik kraft, god mat och storslagen kultur. Vi kommer besöka det Arkeologiska muséet i Johanniternas gamla palats som har de kända statyerna såsom den Sovande gudinnan från Hypogeums underjordiska tempel samt Venus av Malta och så mycket mer… från några av jordens äldsta fristående tempel.

 St Johns co-cathedral

En alkemisk rundvandring i den oerhört vackra St Johannes co-cathedral kommer uppenbara riddarens heliga kall samt Johannes hemliga lära. Katedralen har också ett underbart kapell för bön samt kända målningar av Caravaggio som bodde under en tid på Malta.
I Valletta kommer också finnas tid för shopping, egen promenad eller kanske ett besök i Johannitersordens stormästarpalats med tillhörande museum.

 Valetta

 Valletta

 Valetta

Nära Valletta ligger de över 5000 år gamla templen Hal Saflieni Hypogeum under jord och Tarxien ovan jord, där vi kommer få träda in i och uppleva de eviga traditionerna.
Hypogeum som byggts på under en lång era ligger i flera nivåer under jorden och har bl.a en orakelkammare med en mycket speciell frekvens och där man har funnit den sovande gudinnan/prästinnan som leder de döda likt en dödsmorska till livet på andra sidan. Endast 10 personer släpps ner åt gången och dessa man måste boka ett halvår innan. Vår första bokning är full men kommer boka en grupptid till i mån av plats.

 Hypogeum

I närheten ligger Maltas största tempel Tarxien med sina vackra altare, portaler och storslagna arkitektur. Man slås av byggnadskonsten hos denna tidiga kultur som med sina utsmyckningar och skulpturer skapade detta långt innan både Egyptens pyramider och Stonehenge!

 Tarxien

Därefter åker vi till Maltas hamn och tar båten över Medelhavet till den mytiska ön Gozo och stannar här i två nätter i en liten stad vid havet.
Vi besöker det äldsta av templen – det 5600 år gamla Ggantija som enligt legender byggts av kvinnliga giganter. Liksom de flesta av templen här är dessa skapade efter en organisk blomsterstruktur och de bjuder oss på en synnerligen rejuvenerande och fruktbar eterkraft. Vi kommer göra en heliggörande ceremoni och meditera över en gudinnerlig kultur som ligger bortom vår historieskrivning och som ger oss en känsla av guldåldern. Alla kommer här att få preparera sitt eget gudinneelixir!

 Ggantija

 Ggantija

 

 GgantijaPå Gozo kommer vi också bege oss Ta Pinu kyrkan byggd på en gammal kultplats helgad gudinnan. Den bär på otaliga vittnesmål om mirakulösa helande och bjuder på en sådan oerhörd frid att man aldrig vill lämna den. Här finns tid för kontemplation, bön och djupt helande.

 Ta Pinus mirakelmadonna

I mån av tid så kommer vi även besöka Johannes Döparens rotunda i Ix-Xewkija som är den största kyrkan på Gozo och är känd för att ha den tredje största ostödda kupolen i världen. Kyrkan rymmer en äldre barockkyrka och har en terass högt upp i ovan med 360 graders utsikt över hela Gozo.

 Gozo

Vi kommer att åka till det gamla Citadellet som reser sig på ett dramatiskt sätt på ön och njuta av den vackra utsikten samt en utsökt och autentisk lunch i en av gränderna.

Vistelsen på på Gozo kommer fullbordas vid klipporna kring Ta Cenc. Det är ett oerhört vackert naturområde med storlagen utsikt över havet och många arkeologiska lämningar. Här finns också de outgrundliga spåren som löper över stora områden och som ingen vet vad de använts till eller hur de har kunnat göras i berget. Vi kommer göra en alkemiskt heliggörande ceremoni vid det stora altaret/ dolmen på de energifyllda klipporna.

 Ta cenc

 Ta cenc

 Ta cenc

Vi tar sedan båten åter till Malta och färdas till de gudinnerliga templen vid havet – Mnajdra och Hagar Qim. Vi kommer här göra en tidsresa i dessa portaler för att uppenbara guldålderns alkemiska hemligheter och helande eter.

 Tidsportaler

Hemfärd: 19.30 med Ryanairs direktflyg.

Kostnad för guidning, ceremonier, meditationer, kompendium och utbildning i alkemins heliggörande konst: 6900 kr som betalas senast 23 september.

Anmälan per mail till: info@alkemiskaakademin.se
Vid bekräftad plats görs en anmälningsinbetalning på 1900 kr (återbetalas ej vid avbokning) till bg 5061-6168 Alkemiska Akademin. Därefter är din plats bokad!

Boende och inträden till självkostnadspris: ca 4000 kr (Hypogeum tillkommer i mån av plats för 350 kr)

Betalas senast 31 augusti.

Marktransporter: 1200 kr betalas kontant på plats.
Flyg bokas själv efter rekommenderade tider med Ryanairs direktflyg till Malta som just nu är mycket billigt!

 Ta pinu

 Ta Pinu