Resa Sydfrankrike 2011

Montsegur

Alkemisk resa 2011

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på en helande alkemisk pilgrimsresa till Katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike i maj 2011.

Reseprospekt (pdf). Resvillkor (pdf).

Vi möts i Toulouse där vi besöker den Svarta Madonnan och ber henne välsigna oss och vår resa. Den svarta madonnans alkemiska tradition kommer du sedan att invigas i under resans gång.

MariaDen svarta madonnan i Toulouse

Magdala tour i Rennes le ChateauVi kommer att besöka det mytomspunna Rennes le Chateau där vi följer Maria Magdalenasunderjordiska lära rätt in i skapelsens djupaste mysterier. I kyrkan som bär hennes namn tar vi del av den ovärderliga skatt som finns avkodad där och som gett orten dess ryktbarhet. Vi besöker också Villa Bethania och Tour Magdala – en kraftfull energiport mellan världen ovan och nedan. Du får en inblick i de hemliga sällskapen kring det gyllene rosenkorset, tempelriddarnas tradition och prästen Saunieres märkliga livsöde.

I Rennes och i det omgivande lanskapet La val Dieu (gudarnas dal) kommer vi arbeta med den oerhörda skatten, lära oss av Maria Magdalenas visdom och uppleva venusportens kärleksfält. Vi har då möjligheten att transformeras från mörker till ljus så att vi inte behöver ”smaka döden” som det står skrivet i Tomasevangeliets inledning.

Vad som möter oss kyrkan...Maria MagdalenaRennes le Chateau

Det initiatoriska bergetDärefter färdas vi vidare till tvillingorten Rennes le Bains, känt för de helande källorna, och där vi kan svalka oss i thermalpoolen om vädret tillåter och avnjuta en god måltid på det pittoreska lilla torget.

Vi beger oss också ut på en naturskön vandring upp på det heliga berget och vulkanenBugarach. Vi stannar till för källbad, guidade meditationer och andra äventyr. Jules Vernes levde här och hans verk förtäljer en del om de märkvärdigheter som detta berg rymmer. Den som inte är vandringsbenägen kan istället använda dagen till exempelvis kontemplation.

Rennes le Bains

Maria MagdalenaUnder din vistelse i Sydfrankrike blir det också tid för shopping och strövtåg på egen hand (eller med nya/gamla vänner) i den medeltida staden Carcassonne, alternativt i den charmiga staden Foix med sitt fantastiska slott som hämtat direkt ur en riddarsaga.

Carcassonne

En av höjdpunkterna på vår resa i katarernas land är besöket vid det oförglömliga slottet på toppen av graalsbergetMontsegur. Legenden säger att den heliga graalen har funnits här sedan den vita duvan steg ner från himlen och öppnade berget och släppte ner graalen i bergets djupa innandöme. Detta var Katarernas sista fäste och innan de år 1244 brann för sin tro nere vid slänten av berget, så sägs det att deras skatt i hemlighet forslades i väg längs med den branta nordsidan…

Montsegur

Vi gör en lugn uppstigning till toppen av detta magiska berg. Där, i Katarernas Kärlekskyrka, utför vi en helt unik initiationsceremoni som öppnar porten till den heliga brudkammarmysterium där guden och gudinnan firar sitt alkemiska bröllop. Skapelsen av den nya alkemiska människan och de vises sten kan så fortskrida…

Den nya mannen

Vi jordar oss nere i byn med att avnjuta en god måltid och fira att vi är den vi är.

Förutom detta gedigna utflyktsprogram bjuds du på en fransk festmiddag med dryck, föredrag om den alkemiska människan och de vises sten samt om Maria Magdalenas/Sophia hemliga lära. Du ges därutöver en fördjupning i de gnostiska visdomstraditionerna och den heliga graalens mystik. I resan ingår också guidade meditationer, unika ceremonier och helande samtal.

Reseinformation

Datum: 16-21 maj 2011

Pris (exkl flyg): 10900 kr (10500 kr för medlemmar)

Anmälningsavg: 1900 kr

Konto: bg 5368-7182

Bokatidigtrabatt: Om resan anmäls och betalas senast 31 oktober så är priset endast 9900 kr!

Resa till Toulouse ingår inte priset (hittas ex på www.mytrip.se) men alla andra transporter med buss och bil ingår. Fem nätter med del i dubbelrum på hotell/pensionat ingår i priset liksom alla inträden till de olika sevärdheterna och en gemensam festmåltid.

Du har under resan möjligheten att förboka enskilda konsultationer till rabatterat pris.

Begränsat antal platser.

Vill du veta mer, vänligen kontakta oss på mejl eller telefon: 0735-931 415 / 0707-395 805

Vägledare på den alkemiska resan

Katarina Falkenberg har tillsammans med Tommy grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Katarina är alkemist, terapeut, föredragshållare och författare och kom 2005 ut med romanen Alkemistens röda längtan. Hennes nästa bok handlar om de alkemiska brudkammarmysterierna gestaltade som en pilgrimsfärd genom Frankrike. Katarina är översteprästinna i Sophia Templet och håller gudinnetjänster och föredrag kring den gudomligt feminina visdomens väg.

Tommy Westlund är terapeut, alkemist och föredragshållare och arbetar med Katarina inom Alkemiska Akademin med att hålla alkemiska utbildningar, föredrag och salonger för att sprida den västerländska visdomstraditionen till en större publik. Han är utbildad psykosyntesterapeut med en inriktning på alkemi och kabbala samt driver Akademins förlag. Tommy leder sedan många år Ordensverksamhet i Rosencreutzarnas tradition. Han är gnostisk biskop i Ecclesia Valentinaris Antiqua.

Cat Soubbotnik är fotograf och healer och har även en utbildning inom örtmedicin. Hon är vår franska guide och bor i dag i Paris men har i flera år bott och arbetet i Stockholm med fotografi och med alkemisk film, teater och design tillsammans med Katarina i företaget iamyou. Idag arbetar hon med cellulär healing.

Tillsammans har de gjort mycket uppskattade alkemiska gruppresor till Paris och Chartres under 2007 och 2008.

Alkemiska akademins resor vilar på en alkemisk/gnostisk tradition och är öppna för alla oavsett förkunskaper, bakgrund och religiös hemvisst.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på denna heliggörande pilgrimsresa!

I tro, hopp och kärlek,

Det trefaldigt upplysta visdomsmedvetandet

Katarina, Tommy & Cat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *