Månadsarkiv: april 2011

Vårens alkemiska resa till Sydfrankrike

Sökandet efter det Stora Mysteriet – de vises sten, den heliga graalen och Förbundsarken – för oss återigen snart till Sydfrankrikes magiska landskap.

Förutom att möta sommaren har vi följande på agendan:

 • Besök hos Svarta Madonnan i Toulouse
 • Föredrag om Rennes les Chateau, Tempelriddartraditionen, Katarerna och den gnostiska traditionen, Maria Magdalena och den alkemiska traditionen mm
 • Invigning och arbete med Rennes les Chateaus dolda guldskatter och Maria Magdalenas esoteriska kyrka
 • Uppvaknande på Isis tron i Rennes les Bains
 • Uppstigande och firande av det vita bröllopet på graalsberget Montsegur
 • Riddardubbning i Katarborgen Puilaurens, som aldrig föll för inkvisitionens förtryck
 • Sightseeing och shopping i det sagolika Carcassone
 • Boende och festmiddag på Maison Templière
 • Morgonmeditationer, guidning och kvällsvisioner
 • Djupdykning i Akademins unika utbildningsmaterial

Vill du åka med på vårens alkemiska resa 16-21 maj? Det finns fortfarande några platser kvar som vi har glädjen att erbjuda till sista minuten-pris! Först till kvarn… Vi har hyrt ett andligt Tempelriddarhotell mitt i Katarbygden som våra utflykter utgår ifrån. Hjärtligt välkommen att följa med!

/Husalkemisten

 

Det egyptiska mysteriespelet

Att känna sitt namn och heliggöra sin odödliga själ

Akademin har ännu en gång öppnat upp sina egyptiska portar och firat en gyllene alkemisk salong under festliga och fabulösa former. Mysteriespelet hade genomgått sedvanlig transformation för att belysa, uppenbara och arbeta med medvetandets olika skikt, där de sju egyptiska själarna var vårens tema. Vissa former var dock intakta, varför våra vördade musiker återigen ackompanjerade aftonen genom att ge full rättvisa åt Saint Germains vackra 1700-tals musik.

Det magiska rummet öppnades upp för att bjuda in Anubis, själens ledsagare in i västerns portal och det djupaste mörkret. I enlighet med VITRIOL formeln fick mystagogerna möta sina innersta rädslor och Tröskelns väktare innan jordens själ kunde lyfta sin slöja och inviga dem i skapelsens dans, i en jordens förlikning. Därigenom kunde de söka föreningen med himlens ängel, bäraren av det skinande vattnet, i en himmelens förlikning. Genom deras hjärtans blod antog det skimrande vattnet en rubinröd färg, och uppenbarade enhetens urmatris.

Denna, vår djupt vördade och älskade Prima Mater, framfödde själens dualitet i form av himmel och jord, ande och materia, Nut och Geb. Ur mörkret utkristalliserade sig Neftys och Set, och ur ljuset Isis och Osiris.

Det egyptiska utforskandet av medvetandets och tillvarons olika skikt hade som huvudmål att bereda den transformerade mänskliga själen en evig boning hos gudomarna. Denna transformation krävde ett direkt arbete med de olika själsnivåerna, vilket vår själsliga kvarternitet, med hjälp av Maat och Anubis, gjorde genom myter, bilder, vibrationer och rörelser:

 • Ha – fysisk kropp
 • Ba – själ / jagmedvetande
 • Ka – livskraft
 • Ib – hjärtat / samvetet
 • Sheut – skuggan
 • Ren – namnet / ens livsuppgift
 • Akh – den realiserade gudomliga kroppen

(En senare artikel kommer att åskådliggöra den hermetiska kopplingen till dessa sju själar.)

Efter att ha trätt in i mysteriets portal roterade Siriusstjärnan genom själsnivåerna för att föda Horusbarnet i inre och yttre former.

De egyptiska och alkemiska mysterierna visar oss än idag hur det ur splittring och separation kan födas en gudomlig princip som enar och helar det mänskliga medvetandet. Det synbart och upplevda mörka och onda, både i den lilla världen (människan) och i den stora världen (skapelsen), kan då transformeras och tjäna helheten.

Stort tack till alla som kom och firade detta med oss!

 

Vårens egyptiska mysteriespel

Nu på onsdag 6 april går vårens egyptiska höjdpunkt av stapeln, i form av ett nytt explosivt och transformativt Egyptiskt mysteriespel.

Temat kretsar denna gång kring de sju egyptiska själarna, som på olika sätt kommer att medvetliggöras, väckas upp och förädlas.

Egypternas utforskning av medvetandets nivåer, under en period av många tusen år, är en visdomskälla som på olika sätt inspirerat västerlandets utveckling inom alla de sköna konsterna, och inte minst visar de vägen till människans gudomliggörande.

I vår tolkning av de egyptiska mysterierna kommer vi bl a att bjuda in Hermes, Osiris, Isis, Neftys, Set, Anubis och Maat till att förgylla vårt drama om själens odödlighet.

Salongen hålls i den ståtliga tempelsalen i Tempel Riddare Ordens lokaler på Kammakargatan 56. 19.00-22.00. Insläpp från kl 18.30

Inträde 300 kr. Pensionär/student 150 kr.

Varmt välkomna!

Mystagogerna