Månadsarkiv: november 2010

Intryck från Alkemiska Akademins Egyptiska mysteriespel

ThothAlkemiska Akademins Egyptiska mysteriespel den 24 mars 2010 visade sig bli en dramatisk presentation av den egyptiska mytologins innehåll, ur historisk, alkemisk-mystisk, psykologisk och magisk aspekt.

I rollerna som präst och prästinna: Tommy Westlund och Katarina Falkenberg. Dessutom framträdde Thot och Anubis i proffsigt framställda masker. Allt framfördes prästerligt pedagogiskt i sakral upphöjdhet och serenitet, till ackompanjemang av musik komponerad av St. Germain, som också bidrog med receptet till det elixir som serverades, och som tycktes mig vara örtté gjort på åkerfräken spetsat med nässla.

Om man stryker de två första orden av tre i presentationsfolderns sista rad och läser hela meningen, har man kommit hemligheternas hemlighet på spåren (från foldern: Den som en gång kommit hit blir aldrig /ny rad/ mer sig lik).

Det går inte att med vanliga ord ur vår vardagliga värld förklara vad ett mysteriespel innehåller och ”är”. Ty det utspelar sig på det transrationella planet. Man får tillåta sig att ge sig hän, att försjunka i begrundan, intuition och introspektion. Njuta av allvaret och skönheten i framställningen.

Jag kände mig glad, renad och upplyftad av denna vackra och unika föreställning. Från Misraimförbundet var Annette, Johannes, Sergeij, jag (Christel) och Björn – såsom flöjtspelare – där.

Anubis

Christel – Soror Stella Argenta – skrev. (Ursprunligen publicerat i Misraim-bladet.)

Egypten i Usa…

Jag har haft nöjet att återbesöka ett av mina absoluta favoritmuseum Metropolitan i New York. Det har en helt underbar Egyptenutställning med bl. a ett tempel byggt på vatten. Ett skönt sätt att hämta inspiration till det intensiva arbetet med det nya egyptiska mysteriespelet! Se själva och njut av dessa skatter…

Egyptisk sfinxAnubisIsisIsis med ankhBevingad Isis och dubbel OsirisPrästinnans tempelHatshepsuts sfinxIsis - AfroditeIsis - AfroditeDen mäktiga lejongudinnan SekhmetVår gamle vän ThothHimmelsgudinnan Nut inuti en sarkofag

/Husalkemisten 2010-11-13