Resa Sydfrankrike 2014

 

Maison TempliereAlkemisk resa 2014

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på årets helande alkemiska pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike, 26-31 maj 2014.

Årets tema är det alkemiska bröllopet genom den levande guden och gudinnans kröning.

Under vår vistelse kommer vi bo på det underbara retreatcentret Maison Templiere i Audes vackra landskap. Där, i gudarnas och gudinnornas dal, kommer vi ha dagliga meditationer vid floden och intaga alla middagar. Ett eftermiddagsdopp i poolen är inte obligatoriskt men mycket skönt!

Vi kommer att göra dagliga utfärder till platser som är genomsyrade av västerlandets stora mysterietraditioner. Invigningar sker bl a på kraftplatser som:

  • Svarta Madonnan i Limoux med sin helande källa – som öppnar upp oss för gudomliga visioner och för prima materians och Isis beslöjade tradition och hjälper oss att skapa en ny matris. I kyrkan kommer vi ceremoniellt också arbeta med förbundsarkens skaparmateria och knyter an till de mysterier som förmedlades av kung Salomo och drottningen av Saba.
  • Rennes le Chateau – där Maria Magdalenas alkemiska hemligheter möter Rosenkorsets invigningsmysterier.
  • Mars och venusportalen.
  • Rennes les Bains – Isis nya och gamla tron och den heliga brudkammaren.
  • Alet les Bains – Hexagrammets kyrka med kärlekens bok, Vår frus klosterruin med Ärkeängeln Mikaels torn samt i mån av tid besök i änglagalleriet.
  • Den levande gudens kapell – där guden alltid är och alltid har varit kvar på jorden.
  • Katarborgen Peyrepertuse – paradiset mellan himmel och jord där guden kröner sin gudinna.
  • Carcassonne – magisk shopping i riddaremiljö.

MariaAuberge du VigneronTre torn i Rennes

Vi möts vid flyplatsen i Toulouse för att bege oss till den svarta madonnan och hennes heliga källa i Limoux.

Svarta Madonnan i Notre Dame de MarceillePilgrimsbön utanför Notre Dame de MarceilleMikael i Notre Dame de Marceille

Vi kommer att besöka det mytomspunna Rennes le Chateau där vi följer Maria Magdalenas underjordiska lära rätt in i skapelsens djupaste mysterier. I kyrkan som bär hennes namn tar vi del av den ovärderliga skatt som finns avkodad där och som gett orten dess ryktbarhet. Vi besöker också Villa Bethania och Tour Magdala – en kraftfull energiport mellan världen ovan och nedan. Du får en inblick i de hemliga sällskapen kring det gyllene rosenkorset, tempelriddarnas tradition och platsens heliga geometri.

I Rennes och i det omgivande lanskapet La val Dieu (gudarnas dal) kommer vi arbeta med den oerhörda skatten, lära oss av Maria Magdalenas visdom och uppleva venusportens kärleksfält. Vi har då möjligheten att transformeras från mörker till ljus så att vi inte behöver ”smaka döden” som det står skrivet i Tomasevangeliets inledning.

Vad som möter oss kyrkan...Maria Magdalena

Vi kommer också att besöka tvillingorten Rennes le Bains, känt för de helande källorna. Vårt mål där är Isis bägge magiska troner, för att låta Dundret-det perfekta medvetandet inviga oss i Isis mysterier, som uppenbarar den heliga bröllopskammaren.

En glad grupp på Isis tron

En av höjdpunkterna på vår resa i katarernas land är besöket vid katarborgen Peyrepertuse, en av ”Carcassonnes fem söner”. Under en heldag kommer vi utföra ceremonier och meditationer i denna underbara borg med sin sprudlande och starka atmosfär, som öppnar porten till de innersta mysterierna. Skapelsen av den nya alkemiska människan och de vises sten kan så fortskrida…

Guidade av försynen beger vi oss mot den gamla katedralen och det röda rosettfönstret i Nostradamus gamla kyrka…

… den levande Gudens stenkapell mitt i ingenstans på toppen av ett ödsligt berg! Byggt kring en gammal stenstod som pulserade av kraft inger kapellet och dess altare en oerhörd numinös upplevelse.

Under din vistelse i Sydfrankrike blir det också tid för shopping och strövtåg på egen hand (eller med nya/gamla vänner) i den medeltida staden Carcassonne med sin fantastiska borg som hämtat direkt ur en riddarsaga.

Carcassonne

Förutom detta gedigna utflyktsprogram bjuds du på en fransk festmiddag med dryck, föredrag om de heliga platsernas alkemi och fördjupning i de alkemiska bröllopen. I resan ingår också guidade meditationer, unika ceremonier och helande samtal.

Dukat för riddarfestmiddagPaellalunch med sangria (Templierekockarnas specialitet!)

Reseinformation

Datum: 26-31 maj 2014

Pris (exkl flyg): 12900 kr

Anmälningsavg: 2900 kr

Konto: bg 5368-7182

Resa t/fr Toulouse ingår inte priset (hittas ex på www.klm.com eller www.reseguiden.se) men alla andra transporter med buss och bil ingår. Fem nätter med del i dubbelrum på hotell/pensionat ingår i priset liksom alla inträden till de olika sevärdheterna och en gemensam festmåltid.

Rekommenderat flyg är nedanstående. Väljer du annat flyg måste du vara i Toulouse senast kl 14.30 på måndagen och tidigaste hemfärd är kl 16.00 på lördagen.

Utresa – måndag 26 maj, 2014
Från Till Avgång Ankomst Flight Flygbolag
Stockholm Arlanda
Sverige 
Terminal 2
Amsterdam
Holland
06:25 08:35 KL1106 KLM
Amsterdam
Holland
Toulouse
Frankrike
11:40 13:35 KL1303 KLM

Flygtid: 7h 30min

Hemresa – lördag 31 maj, 2014
Från Till Avgång Ankomst Flight Flygbolag
Toulouse
Frankrike
Amsterdam
Holland
17:10 19:10 KL1312 KLM
Amsterdam
Holland
Stockholm Arlanda
Sverige 
Terminal 2
21:00 23:00 KL1121 KLM

Eller nedanstående Lufthansaflyg, som just nu finns för endast 2246 kr på reseguiden.se

mån07:45 Stockholm-Arlanda Airport

mån12:40 Toulouse-Blagnac Airport

lör18:45 Toulouse-Blagnac Airport

lör23:45 Stockholm-Arlanda Airport

 

Du har under resan möjligheten att förboka enskilda konsultationer till rabatterat pris.

Begränsat antal platser.

Vill du veta mer, vänligen kontakta oss på mejl eller telefon: 0735-931 415 / 0707-395 805

Vägledare på den alkemiska resan

Katarina Falkenberg har tillsammans med Tommy grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Katarina är alkemist, terapeut, föredragshållare och författare och kom 2005 ut med romanen Alkemistens röda längtan. Hennes nästa bok handlar om de alkemiska brudkammarmysterierna gestaltade som en pilgrimsfärd genom Frankrike. Katarina är översteprästinna i Sophia Templet och håller gudinnetjänster och föredrag kring den gudomligt feminina visdomens väg.

Tommy Westlund är terapeut, alkemist och föredragshållare och arbetar med Katarina inom Alkemiska Akademin med att hålla alkemiska utbildningar, föredrag och salonger för att sprida den västerländska visdomstraditionen till en större publik. Han är utbildad psykosyntesterapeut med en inriktning på alkemi och kabbala samt driver Akademins förlag. Tommy leder sedan många år Ordensverksamhet i Rosencreutzarnas tradition. Han är gnostisk biskop i Ecclesia Valentinaris Antiqua.

Tillsammans har de gjort mycket uppskattade alkemiska gruppresor till Paris och Chartres under 2006-2009, och Sydfrankrike 2009-2013.

Alkemiska akademins resor vilar på en alkemisk/gnostisk tradition och är öppna för alla oavsett förkunskaper, bakgrund och religiös hemvist.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på denna heliggörande pilgrimsresa!

I tro, hopp och kärlek,

Riddarna i Puivert

Tommy & Katarina