Rosenkors alkemiska bröllop

Rosenkors alkemiska bröllop

Die Chymische Hochzeit: Christiani Rosencreutz anno 1459, som tillskrivs Johann Valentin Andreae, gavs ut 1616 och firar 2016 sitt 400 års jubileum. För att hedra traditionen som förenar rosen och korset har vi skapat detta helt nya mysteriespel som bär titeln Rosenkors alkemiska bröllop – anno 2016 och som har sin urpremiär i YtterJärna Kulturhus.

Det mystika dramat levandegör den eviga visdomen om hur rosen förenas med korset genom den heliga konsten. Mysteriet utgår från det heliga sjutalets transformation där människan genom de sju planet- dagarnas process blir en riddare av den gyllene stenen, vilket anspelar på alkemins fullbordan i de vises sten.

I vårt mysteriespel har vi sökt skapa ett drama och en iscensättning som gestaltar den inre esoteriska läran till alla som känner sig kallade. Vi har haft Andreæs bok som utgångspunkt men sedan gjort en fri tolkning och skapat ett nytt verk. Det förmedlar vår förståelse av bokens essens om alkemins heliga bröllop, baserat på vårt mångåriga arbete med både alkemi och mysteriespel. Tanken är att alla själva ska gå igenom det alkemiska opusets förvandlingsprocesser av födelse, död, återuppståndelse och bröllop, likt Fågel Fenix.

Var och en kan så bli en Christian eller Christina som själva invigs av Jungfru Alchimias klara vishets- och kärleksljus och Hermes trefaldiga visdom genom alkemins stora verk.

Så med denna vår utgåva av Rosenkors alkemiska bröllop bjuder vi härmed in just dig i dag till att fira det alkemiska bröllopet:

”I dag, i dag, idag, är kunglighetens bröllopsdag. Om du nåtts av vårt bud, och kallats av Gud, skall till berget du gå, med tre tempel uppå, där vårt bröllop skall stå…

Julerbjudande

För dig som inte var med har vi nu ett Julerbjudande där vi sänder vår nya bok per post för 150 kr inklusive frakt inom Sverige. Ordinarie pris kommer öka i takt med att böckernas åtgång så detta är ett förmånligt releasepris just nu!

Om du sätter in 150 kr på bg 5061-6168 Alkemiska Akademin samt uppger tydligt namn och adress samt sänder ett mail med samma info till info@alkemiskaakademin.se senast 16 december så sänder vi boken före jul!

Rosenkors alkemiska bröllop

Innehåll rosenkors alkemiska bröllopInnehåll rosenkors alkemiska brölloprosenkorsbok3_page_51rosenkorsbok3_page_68