Välkommen till Alkemiska Akademin

Splendor Solis #4

Alkemiska Akademin välkomnar dig att i ett inspirerande och lärorikt sammanhang ta del av den alkemiska visdomstraditionen.

Vi erbjuder individer och grupper möjligheten att med hjälp av alkemins arketypiska språk arbeta för en högre grad av mening och självkännedom. Alkemi kan därigenom bli en väg till insikt, frihet och helhet där materia, själ och ande söker sin förening i det alkemiska bröllopet.

Alkemi handlar i grunden om att förädla sitt material – ofta människan självt – till sin fulla potential. Symbolen för denna fullbordan är de vises sten. I det alkemiska arbetet ingår bland annat studier, bön, meditation, ört- och minerallaborationer, energiövningar och framför allt – utövandet av kärlekens konst.

Hjärtat eller pulsen i verksamheten har varit de regelbundna alkemiska salongerna, Salong Arcana, vilka presenterat alkemiska teman, öppna för var och en oavsett bakgrund och tidigare kunskaper. De ligger just nu i träda i väntan på vår bok ALKEMI – den gudomliga konsten publiceras.

För de som vill fördjupa sitt alkemiska studium, erbjuds därutöver alkemiska utbildningar, konsultationer, resor, elixir och litteratur på svenska.

Det upplysta hjärtat, av Daniel Cramer.För de som önskar fördjupa sig i den gudomligt feminina visdomsvägen erbjuder Sophiatemplet både föredrag, gudinnetjänster, prästinneutbildning och meditationer.

Efter mycket övertalande har vi glädjande nog fått husalkemisten att Katarina & Tommy vid Whitesprings, Glastonburygå med på att skriva en blogg. Världen torde bäva…

Mer information om allt detta finns att finna på Akademins sidor.

 

 

 

 

V.I.T.R.I.O.L.

Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem.

Besök det inre av Jorden och genom reningar skall du finna den fördolda stenen.

Aktuellt
  • Mån 28/5/2018: Alkemisk resa till Sydfrankrike 2018
  • Lör 25/8/2018: Graalriddarutbildning
  • Lör 25/8/2018: Praktisk örtalkemi
WPEC is proudly sponsored by
True Media Concepts
Nyhetsbrev
Visdomsord
“Son, i din frånvaro var jag död,
Och mitt liv i största nöd.
Men i din närvaro lever jag nöjd,
Din återkomst bringar mig fröjd.
När han nu gick in i sin faders hus,
Omfamnade faderns armar honom i rus,
Slukade honom helt i samma stund,
Detta gjorde fadern med sin egen mun.”
- Abraham Lambspring Lambsprings Bok