Lammungarnas fest

Förra sommaren påbörjade Akademin ett samarbete med Unga Klara vilket resulterade i deras magiska föreställningHäst! Häst! Häst!, om surrealisten och konstalkemisten Leonora Carrington. I år har vi fortsatt samarbetet i form av alkemisk analys och metaförståelse av Carringtons pjäs Lammungarnas fest. Detta är den sista pjäsen som Unga Klaras konstnärliga ledare Suzanne Osten regisserar och vi ser innerligt fram emot att bevittna premiären den 29 mars.

Pjäsen börjar som en bisarr fars i engelsk överklassmiljö men spricker snart upp i ett surrealistiskt drömspel. I allt en historia om en ung kvinnas vrede, uppbrott och mod att välja passionen. Det är en slaktfest av utomsinnligt slag.

I ett slott smaskar Fru Kött i sig räkor med en talande hund tätt inpå. Oberoende av tiden avlöser de mest märkliga typer hennes kammare. Sonen Lord Filip har fullt sjå att stå rak i sitt ständiga supande. Huvudlösa hönor springer omkring i korridorerna. När man minst anar uppenbarar sig Filips exfru Elisabeth. Utanför i snön finns blodsspår bland dansande lammungar. Plötsligt är alla på jakt efter en mördare.

Här finns också den unga Teodora. Rasande på vuxenvärlden håller hon sig helst i barnkammaren bland spökande leksaker. Varulven Roland, som har vädrat hennes längtan efter passion och frigörelse, bryter in i det förbjudna rummet och upphäver alla tabun. Vad som börjar som en oskyldig dans växer snart till en rasande orgie –Lammungarnas fest.

Sverigepremiär 29 mars 2014 på Unga Klara