Alkemisk helg i Höör

Akademin är åter hemma efter en fantastisk och transformativ helg i Höör, där vi hållit vår grundutbildning för underbara nya bekantskaper! Det är alltid oerhört spännande och givande att hålla denna utbildning, som inom ett givet ramverk påverkas och präglas av deltagarnas egna behov och processer. Nyckelordet för denna helg blev… intensitet! Vi hade helgen till ära färdigställt en helt ny version av vårt utbildningskompendium, med innehåll från vår kommande bok.

Efter en allmän presentation och ett tvåtimmars föredrag om alkemins opus, kastade vi oss in i lördagens arbete kring prima materia och besökte dess urberg i skapelsens mitt och själens djup. Ett intensivt upplösande ledde oss därefter in i nigredos svärta, där intensiteten var så kompakt att den nästan gick att ta på. Efter ett antal oändligheter nåddes den transformativa förlösningen när ljuset började uppenbara sig i mörkret och bringade albedos sköna vithet in i medvetandets rum. Psykets och kroppens yttre legeringar upplöstes i det att svavel-själen kunde höja sig över saltmaterien och söka den merkuriala andens klarhet.

Söndagen började med en aktivering av alkemins olika eldar: den himmelska elden eller den astrala solen ovan, den jordiska elden eller svavlets brunn nedan, och hur dessa två genom naturens fontän pulserar och levandegör skapelsen. I dess samverkan väcks den hemliga elden till liv, elden som kommer inifrån, det eldiga vattnet som inte väter handen och den vattniga elden som inte bränner.

Genom eldens kraft fick den förenade själsanden återvända till sin renade kropp i citrinitas gyllene fas, där medvetandets sol emanerar i vårt kärl i en heliocentrisk världsbild. Själsmedvetandet expanderade genom kvaterniteten av de höga respektive låga maskulina och feminina krafterna, som förkroppsligades i det gula bröllopet.

Men även denna guldets sol måste offras i det gröna lejonet för att lysa upp bestens inre och tända upp de inre stjärnorna genom de sju operationerna. Brunnsdramat påminner om hur även den heliocentriska världsbilden offras i det att det svarta hålet som utgör universums mittpunkt. I de två blodsflödena närs de två frön som bär kraft att framföda solens och månens hermafroditiska barn. Blodets färg frammanar rubedos djupa rödhet och det röda bröllopet. Denna rödhet spred sin styrka i våra gralar, som enligt konstens regler formades genom cirkelns kvadrering och triangulering.

Helgen arrangerades av Lailas HälsoAteljé och vi har alla fått njuta av 50 nyanser av visdomsgudinnan Sophia s gröna naturljus liksom även av Lailas och Görans utsökta och genomtänkta mat som vi är mycket tacksamma för! Det var med andra ord en underbar inramning för att utföra innerligt och fördjupat alkemiskt arbete. Vi firade de fyra faserna med denna tårta i en egyptisk och sophiansk rosceremoni.

Tack till alla som var med och lät sig transformeras och som nu fortsätter med alkemins gyllene kompass mot fullbordandet av processen i det alkemiska bröllopet som vi fick en försmak av under utbildningens avslutning!!

/Husalkemisterna 2013-06-04