Salong Arcana

En alkemisk afton i salongsmiljö

Inspirerad av de franska rosenkreutzsalongerna i slutet av 1800-talet, som samlade konstnärer, filosofer, författare och esoteriker, vill Salong Arcana erbjuda möjligheten till gränsöverskridande möten i alkemins tecken, där alla intresserade är välkomna att delta, oavsett bakgrund och förkunskaper.

Efter att ha verkat under sju magiska år från 2007 till 2013 ligger Salong Arcana nu i träda medan en ny mylla bereds. Stort tack till alla som närvarat, bidragit och spridit salongens alkemiska magi! Vi ses snart igen!

 

2013

Under 2012-2013 erbjuder vi på små alkemiska drömspel där vi med alkemisk musik, praktik och poesi söker utforska de planetariska sfärerna. Successivt arbetar vi oss upp genom himlakropparna med de 9 muserna till inspiration för att skapa det olympiska tornet. Vi avslutar med ett större Mysteriespel 2014 där vi med hjälp av det alkemiska tornet förbinder materien och kroppen med andens sfärer och evighetens ljus. Välkommen att ta del av vårt alkemiska experiment!

 

Jupiters insegel – Salong Arcana

Torsdag 28 november kl 19-21.30

Vi färdas upp genom himlakropparna med de 9 muserna till inspiration för att skapa det olympiska tornet. En utforskande och majestätisk afton i Jupiters kungadöme där allt kan hända! Inträde: 300 kr. Kvällen avslutas med att vi bjuder på mingel, ostbricka och ett glas god dryck.

 

Vårdagjämning och Mars insegel

Torsdag 21 mars kl 19-21.30

Varmt och hjärtligt välkommen till en afton när vi både firar balansen mellan ljus och mörker, den gryende solen och Mars heliga insegel! Således en glödande och ridderlig afton i Mars eldsfär där allt kan hända! Inträde: 250 kr (medlem 200kr).

Kvällen avslutas med mingel med ostbricka och ett glas god dryck till självkostnadspris, 50 kr. Förbokning uppskattas!

2012

Förbokning uppskattas. (info@alkemiskaakademin.se)

Guldålderns mässa: Vintersolstånd, Yule, Livsträdet och Mayakalenderns nya era

Torsdag 20 december kl 19-21.30 Tempelriddareordens lokal på Kammakargatan 56

Alkemiska Akademin och Sophiatemplet inbjuder till en gudomlig afton för att helga den gamla tiden och föda fram den nya eran. I vår ceremoni utgår vi från Mayakalenderns avslut av den långa tidscykeln och vintersolståndets frambärande av den oövervinnerliga solen som genererar ett nytt Livsträd och medvetandematris. Kom för att fira tidens slut och guldålderns begynnelse! Inträde 250 kr (medlem 200 kr). Aftonen avslutas med agapegodsaker.

Solens gyllene salong, torsdag den 18 oktober kl 19-21:30

Varmt och innerligt välkommen till en afton i den gyllene solens strålglans! Som vanligt kan det mesta hända som ryms inom den alkemiska solen. Inträde: 200 kr (medlem 150kr) Kvällen avslutas med mingel med ostbricka och ett glas god dryck till självkostnadspris, 50 kr. Förbokning uppskattas!

Venus supersalong, torsdag den 31 maj kl 19-21.30 på Tempelriddarorden

Välkommen att träda in i Venus sfär! Till vacker musik, initierad alkemi och med musan Terpsichore vid din sida bjuds du in till en uppenbarelse av Venus sköna hemligheter. Obs! Kammakargatan 56, Inträde: 250 kr (medlem 200kr) Kvällen avslutas med en stunds mingel med fika.

Merkurius och Kalliopes salong, tisdag den 20 mars kl 19-21.30

En afton i den bevingade Merkurius anda då allt kan hända! Inträde: 200 kr (medlem 150kr) Kvällen avslutas med mingel med ostbricka och ett glas god dryck till självkostnadspris, 50 kr. Förbokning uppskattas!

Prima Maters och Månens salong, onsdag den 22 februari kl 19-21.30

Säsongens första salong går av stapeln och har prima maters hörnsten och månens silverne sfär som insegel. Inträde: 200 kr (medlem 150 kr). Kvällen avslutas med mingel med ostbricka och ett glas god dryck till självkostnadspris, 50 kr.


Aktuellt
  • Tor 23/5/2019: Resa till Paris & Chartres
WPEC is proudly sponsored by
True Media Concepts
Nyhetsbrev
Visdomsord
“Denna sten har lågt anseende
Hos de med liten intelligens
Men de visa och lärda
Prisar dess kompetens.”
- Rosarium Philosophorum