Alkemisk pilgrimsresa till Prag

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Alkemisk pilgrimsresa till Prag

april 12 - april 17

Hjärtligt välkommen till en efterlängtad pilgrimsresa till det magiska Prag och det heliga Kutna Hora!

Vi kommer ha ett spännande program med alkemiskt, magiskt, kabbalistiskt och kulturellt fokus. Överallt i Prag möts vi av den alkemisk-magiska storhetstiden kring Rudolf II:as hov, där alkemister, magiker och kabbalister samlades för att skapa en ny gyllene era.

Vårt program innehåller:
– Rundvandring och guidning genom Prags gamla stad och begrundan av kronos och kairos vid den astronomiska klockan.
– Nedstigning i det autentiska alkemiska laboratoriet från 1500-talet som återupptäcktes 2002 – Speculum Alchemiae. Där får vi uppleva en portal genom tidens slöjor till en svunnen men vibrerande eter …
– Besök i ny-gamla synagogan där rabbi Löv lade sin magisk-kabbalistiska golem att vila på vinden … Synagogan har en helig transformerande kraft och uppenbarar hemligheter kring Salomos tempel. Inte långt därifrån finns rabbi Lövs grav dit kabbalister vallfärdar än idag.
– Vandring över Karlsbron för att finna friden i Johanniterordens kyrka, Vår Fru av Sub Catena, en av Prags äldsta kyrkor och heliga platser. Där tar vi tid för bön, meditation och välsignelse. På söndagsmorgonen finns möjlighet att fira katolsk mässa där med riddarna …
– En alkemisk eftermiddag och helkväll vid det gamla alkemiska museet där magikern och alkemisten Edward Kelley bodde. Rundvandring, alkemisk-magiska presentationer, bubblande alkemiska drinkar och utsökt tjeckisk mat förgyller aftonen!
– En dagsutflykt till det gamla Tjeckien i form av den heliga silverstaden Kutna Hora. Där får vi möjlighet att besöka en av de mest outgrundliga kyrkor vi någonsin har besökt, den s k benkyrkan där 40-60000 skelett skapar en välsignad dekor. Vi kommer fördjupa oss i de två stora mysterierna: dödens och livets mysterier. Memento Mori, Memento Vivere!
– I silverstaden kommer vi även ta del av S:a Barbaras gotiska katedral som vi upplevt imponerande, stabil och luftig med art noveau-fönster, gröna män och kvinnor och gargoyeler, samt en imponerande orgel.
– Vandring och lunch i Kutna Horas charmiga gamla stad.
– Kulturell och inspirerande afton i Prag med klassisk tjeckisk middag i gamla stan och vacker klassisk konsert i en av stadens kyrkor.

Detaljer

Börjar:
april 12
Slutar:
april 17
Evenemang Taggar:
Webbplats:
http://alkemiskaakademin.se/sve/?page_id=2366

Plats

Prag, Tjekien

Arrangör

Alkemiska Akademin
E-post:
info@alkemiskaakademin.se
Kommande evenemang
  1. Distansutbildning i alkemi

    2020/02/10 - 2021/02/10
  2. Alkemisk pilgrimsresa till Prag

    april 12 - april 17
  3. Graalresa till England

    juni 29 - juli 3
Facebook
Facebook Pagelike Widget
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev