Om grundarna

Katarina FalkenbergKatarina Falkenberg har tillsammans med Tommy grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Katarina är alkemist, författare, terapeut och föredragshållare och kom 2005 ut med romanen Alkemistens röda längtan. Hennes kommande bok handlar om de alkemiska brudkammarmysterierna gestaltade som en pilgrimsfärd genom Frankrike. Katarina är översteprästinna i Sophiatemplet och leder prästinneutbildningar, gudinnetjänster och graalriddareutbildningar samt håller regelbundna föredrag och meditationer kring det gudomliga hjärtats väg.

Tommy WestluTommy Westlundnd är alkemist, terapeut och föredragshållare och driver Alkemiska Akademin tillsammans med Katarina. Akademins syfte är att hålla alkemiska utbildningar, föredrag och salonger för att sprida den västerländska visdomstraditionen till en bred publik. Tommy är utbildad psykosyntesterapeut med en inriktning på alkemi och akbbala samt driver Akadmins förlag Arca Dei som ger ut svenska utgåvor av alkemiska och hermetiska verk. Tommy leder sedan många år Ordensverksamhet i Rosencreutzarnas tradition och är apostolisk biskop. Han föreläser internationellt om den hermetiska vishetstraditionen och dess olika historiska uttryck.

Katarina och Tommy har arbetat tillsammans sedan 2004 och skrivit böckerna Inre alkemi och Hjärtats alkemi. Deras nya bok – Alkemi: den hermetiska konsten – utkommer under 2016. De har även skrivit ett dussintal utbildningshäften och resekompendier inom örtalkemi, planetalkemi, graalens traditioner, katarernas mystik mm.

katarina och tommy notre dame du crossk t pilbågartommy och katarina notre dame du cross

Aktuellt
  • Lör 20/1/2018: Alkemiutbildning helg 1
  • Lör 5/5/2018: Alkemiutbildning helg 2
  • Mån 28/5/2018: Alkemisk resa till Sydfrankrike 2018
WPEC is proudly sponsored by
True Media Concepts
Nyhetsbrev
Visdomsord
“Materian är, som du vet, den röda jorden som endast går att finna i paradiset; den röda tinkturen, det renaste sötaste blodet hos den eviga ursprungliga mänskligheten; därför kallas den för den ursprungliga naturens jungfrufrö, från var det oskuldsfulla livet hos ett jungfrueligt hjärta flödar fram ur sitt upphov.”
- John Pordage