Om grundarna

Om grundarna

Katarina Falkenberg

Katarina Falkenberg och Tommy Westlund har grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Akademins syfte är att erbjuda alkemiska utbildningar, workshops, graalriddarutbildningar, mysteriespel transformerande resor och salonger för att sprida den västerländska visdoms­traditionen till en bredare publik. Akademins förlag Arca Dei ger ut nyskrivna alkemiska böcker samt översättningar av klassiska verk.

Katarina Falkenberg är vd i Alkemiska Akademin och har studerat och praktiserat alkemi i 30 år. Hon är alkemisk terapeut och författare med en bakgrund inom teatern. Hennes alkemiska romaner Alkemistens röda längtan, som förlänades Paraceluspriset, och Den röda ängeln uppenbarar den hemliga lärans djupa mysterier. Katarina är även gnTommy Westlundostisk präst, riddare och överste­prästinna i Sophiatemplet. Hon leder prästinneutbildningar, gudinnetjänster, imaginationer m m kring det gudomliga hjärtats väg.

Tommy Westlund är styrelseordförande i Alkemiska Akademin och har studerat och praktiserat alkemi och esoterik sedan 1990. Han är psykosyntes­terapeut, apostolisk gnostisk biskop, riddare och adept inom västerlandets invignings­mysterier. Tommy är Ordensledare inom Rosencreuzarnas tradition och föreläser internationellt om den hermetiska vishetstraditionen.

Tillsammans har de författat Inre alkemi, Hjärtats alkemi – den hemliga och uppenbarade läran och Rosenkors alkemiska bröllop – Mysteriespel anno 2016 samt ett dussintal utbildningskompendier inom den spagyriska konsten, planet­alkemi, egyptisk alkemi, graalens traditioner, katarernas mystik m m.

 

katarina och tommy notre dame du crossk t pilbågartommy och katarina notre dame du cross

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *