Sophiatemplet

Sophiatemplet

Sophiatemplet har en egen hemsida! Sophiatemplet.se

 Sophiatemplet

Sophiatemplet välkomnar alla som vill vandra hjärtats alkemiska väg. Vi har vår utgångspunkt i den feminina visdomen men söker uppnå en harmonisk förening med det heligt maskulina för att realisera det Alkemiska Bröllopet. När gudinnans kärlek och visdom uppenbaras kan guden och gudinnan fira sitt hieros gamos både i kosmos i stort och inom varje människa.

Det alkemiska bröllopet

Sophiatemplet arbetar med en Prästinnetradition som har sitt ursprung i gudinnan Isis och Maria Magdalenas alkemiska hemligheter. Vi ser dem som urgudinnan Sophias profetissor eller inkarnationer som vägleder oss längs med kärlekens väg. Vi är inte knutna till någon religiös tradition utan ser gudinnan Sophia som Gudomens feminina aspekt. Hon är gudinnan bakom alla gudinnor världen över och med visdom och kärlek söker Sophia bringa skapelsen och dess barn till helhet och enhet.

Sophiatemplet bjuder in till gudinnetjänster och föredrag  samKatarina i Chalice Wellt leder en 2-årig Prästinneutbildning och en 2-årig Graalsriddarutbildning,  Nästa kursstart för Prästinneutbildningen och Graalriddarutbildningenär i augusti 2018.

På Sophiatemplet erbjuder vi också alkemiska privatsessioner för dig som vill helas och transformeras på djupet. På förfrågan finns nu en mer personligt anpassad ingång till transformerande arbete längs med Hjärtats heliggörande väg. För dig som vill fördjupa dig i hjärtats alkemi och visdomstraditionerna på tu man hand med Sophiatemplets översteprästinna, ges framöver en möjlighet att boka in dig på block om vardera 6 sessioner.

Tillsammans med Alkemiska Akademin arrangerar vi också alkemiska resor till Sydfrankrike, till Paris och Chartres samt en graalsresa till Englands heliga platser.

Nästa pilgrimsresa till Frankrikes heliga platser går av stapeln den 28 maj – 2 juni 2018. Vi färdas då längs med gudens och gudinnans väg till det gyllene Languedoc. Vi besöker preliminärt: Rennes les bains med sin magiska Isistronoch helande källa Fontaine des amours, Rennes le Chateau med  alla dess skatter, det legendariska Bugarach med dess transfigurerande heliga berg och kyrka där  tid och rum upphör, slottet Arch där de egyptiska mysterierna förenas med katarrernas skatt, Alet les bains och dess närliggande Heliga gudens kapell samt byn med de fördolda nycklarna till regionens hemliga lära. Vi kommer kretsa kring gudens och gudinnans hemliga ark och bröllop!

 Fontaine des amours

Du kan också besöka Alkemiska Akademins hemsida för information om resorna.

Templet erbjuder också gudinnerligt alkemiska produkter såsom heliga oljor och elixir, samt det Italienska märket Lérbolarios härliga produkter.

Sophiatemplet har sitt modertempel på Södermalm i Stockholm där största delen av vår verksamhet äger rum. Vi hyr även ut vårt tempel till evenemang som är i Sophiatemplets anda.

 Sophiatemplet

Hjärtligt välkommen att besöka oss för att inhandla våra unika produkter såsom elixir, böcker, medaljonger och ikoner mm eller hämta information om vår verksamhet.Templets butik är öppen på förfrågan! Vi befinner oss på Gotlandsgatan 74 nb men ring innan så vi säkert är på plats!

För ytterligare information kontakta Katarina Falkenberg  på tel 073/5931415, katarina@sophiatemplet.se

 Katarina i Saintes Maries de la mer

Välkommen att besöka Sophiatemplet på facebook   

Sophiatemplet samarbetar med Alkemiska Akademin som erbjuder utbildningar, resor, salonger och nyskriven litteratur som handlar om hur man förenar kropp, själ och ande alkemiska bröllopet.

Besök gärna Akademins sida på facebook :

Elden bränner mitt hjärta. Jag brinner av en evig låga och jag kan inte stå emot längre. Vad jag har väntat på att lägga ner mitt svärd och förena mitt stolta högmod med Din visdom. Jag ser Dig le mot mig och vet med ens att tiden nu är inne. Kampen är över och Du har segrat. Jag brinner av Din eld. Jag brinner av evighetens eld och jag är oändligt tacksam… oändligt tacksam.

Mitt hjärta blöder när jag drar svärdet ur dess mörka krypta. Det sista pansaret av järn faller ned från det heligaste av rum och elden smälter dess mörka svärta till ett gyllene kärl. Fruktans skönhet drar mig ner mot jorden och upp ur kryptan stiger rubedos röda flod. Klara röda droppar fyller de en efter en min graal med evigt liv. Ett flammande rött hjärta skiner som en sol i intet.

Ur Hjärtats alkemi – den hemliga och uppenbarade läran, text: Katarina Falkenberg

hjärtats alkemi

Graalriddarinvigning maj 2017

Graalriddarinvigning maj 2017

 Prästinneinvigning 2016 på Tempelherre Orden

Prästinneinvigning 2016 på Tempelherre Orden

Prästinneinvigning maj 2014

Prästinneinvigning 2014 på Hartwickska Huset

Prästinneinvigning 2012 på Hartwickska Huset

Prästinneinvigning 2012 på Hartwickska Huset

Den heliga Sophias bön  av Hildegard av Bingen

Sophia! Du med de virvlande vingarna,

Cirklande och allomfattande Gudsenergi.

Du ger liv åt världen genom din omfamning.

En vinge svingar sig i himlen, En vinge sveper över jorden,

Och den tredje flyger mitt i bland oss.

Helgad vare Sophia! Låt hela jorden hylla Sophia. 

Helgad vare Sophia! Låt hela jorden hylla Sophia.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *