Graalresa England 2022

Kära alkemister och pilgrimer! 

Akademin har nu glädjen att presentera nästa sommars graalresa till England, den 4-9 augusti 2020, som tar oss till Stanton Drews stencirklar, Glastonburys heliga källor, abbey och Tor samt Cornwalls museum för häxkonst och magi, Tintagelslott, Arthurs salar, Merlins grotta mm.

OBS! Pga covid-19, UD:s rekommendationer för utlandsresor, att England infört två-veckors karantän samt inte tillåter stora grupper är resan framskjuten. Vi återkommer så snart vi vågar sätta ett nytt datum

Det blir en magisk pilgrimsfärd längs med graalriddarens och graaljungfruns heliggörande väg och alkemiska förening.

OBS! HELT FULLBOKAD!

Vi öppnar resan vid det magiska Stanton Drew, som är Englands tredje största stencirkelområde men nästintill okänd för allmänheten. Vi träder in i den grönskande eterns urtid för heliggörande ceremonier och stiger in i urdjupet av graaltraditionens transformerande krafter. Vistelsen avslutas med besök i den lilla kyrkan med sina hemligheter och stenformationer – the Cove. Alldeles bredvid ligger den mysiga lilla puben där vi skålar vår ankomst till Britanniens heliga mystik.

Stanton Drew
The Cove

Vi beger oss därefter till Glastonbury där vi kommer bo tre nätter. I Glastonbury Abbey fördjupar vi oss i Fiskarkonungarnas hemliga alkemi som förmedlas genom Josef av Arimatea och Maria Magdalena samt i graalmystiken kring Kung Artur och Drottning Guinevere, vilkas gravar finns där.

Under våra dagar i Glastonbury bestiger vi det mäktiga Glastonbury Tor och uppenbarar druidernas, Morganas och ärkeängeln Mikaels krafter. Svärdet i Tor förenas med bägaren och källan i Chalice Well… den röda och den vita källan förenas i det alkemiska bröllopets ceremoni där vi firar Isis-riten i Dion Fortunes gamla tempel. Och framförallt låter vi oss vägledas av The Lady of the lake… visdomens gudinna Sophia som bringar enhetens svärd till den kallade! En eftermiddag är vikt för strosande och kanske shopping i de många underbara butikerna i Glastonburys excentriska miljö.

Glastonbury Tor
White Spring
Isis-riten i White Spring
Chalice Well

Vi lämnar sedan Glastonbury för att bege oss till Cornwall. På vägen dit stannar vi i The Museum of Witchcraft and Magic som huserar den största samlingen av objekt kopplade till häxkraft och det ockulta. Vi finner där magiska föremål som knyter ihop Avalons graaltradition och neo-druidism samt det magiska Ordenssällskapet Golden Dawn där Dion Fortune fick sin magiska skolning. Samt mycket mer …

I Cornwall, där vi bor två nätter nära havet, kommer vi besöka det legendariska slottet Tintagel, av många ansett som det riktiga Camelot. Vi skådar genom rumtiden i Merlins grotta samt träder in i kung Arthurs hallar där graalriddarna fyller oss med kraft, mod och kärlek. Måhända får vi även skåda andra heliga och mystika platser där …

Tintagel
Merlins grotta
Galahad uppenbarar graalen
Kung Arthurs salar

Från Cornwall kör vi sedan till Bristols flygplats för att smälta och begrunda alla upplevelser och vända åter hem.

Resan motsvarar modul 7 och 8 på graalsriddareutbildningen men är en fristående utbildningsresa som är öppen för alla i mån av plats.

Hjärtligt välkommen att åka med!

Begränsat antal deltagare! Förra resan blev fullbokad så anmäl dig snarast om du vill åka med.

Kostnad & boende

Kostnad för guidning, ceremonier, meditationer, kompendium och utbildning i alkemins heliggörande konst: 6950 kr som betalas senast 1 juli 2020.

Anmälan per mail till: info@alkemiskaakademin.se
Vid bekräftad plats görs en anmälningsinbetalning på 1950 kr (återbetalas ej vid avbokning) till bg 5061-6168 Alkemiska Akademin. Därefter är din plats bokad!

Boende och inträden till självkostnadspris: ca 4500 kr för del i dubbelrum och 6500 för enkelrum. I Glastonbury har vi också några rum i ett hus och därtill rum på Camelot Retreat med delad toalett till budgetpris där ingen alkohol, tobak eller kött får förekomma. Pris är då ca 3500 kr för del i dubbelrum. I Cornwall bor vi alla i trevligt b&b. Specificera vid din anmälan vad du är intresserad av så ska vi göra vårt bästa för att möta dina önskemål.

Betalas senast 1 juni 2020.

Marktransporter: 1200 kr betalas kontant på plats.
Flyg till/från Bristol bekostas och bokas själv efter rekommenderade tider nedan.

Rekommenderat flyg

Vi hämtar och lämnar vid Bristols flygplats enligt följande preliminära flyg, 4-9 augusti 2020. Dvs, kl 1330 åker vi från  Bristols flygplats på tisdag 4/8 och lördag 9/8 kl 15.30 lämnar vi av. OBS! KLM har ännu inte släppt flygen för augusti 2020 men vi kommer informera så snart det sker.

KLM

09:35 ARN
Stockholm 4h 40m1 byte 13:15 BRS
Bristol

KLM

17:25 BRS
Bristol4h 30m1 byte22:55 ARN
Stockholm


Katarina vid Chalice Well
Tommy vid Tor
Tor Glastonbury
Kommande evenemang
  1. Distansutbildning i alkemi

    2021/03/01 @ 00:00 - 2022/03/01 @ 00:00
  2. Alkemiutbildning 2021-2023

    september 25 - september 26
  3. Alkemiutbildning modul 2

    november 20 - november 21
Facebook
Facebook Pagelike Widget
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev